miercuri, 22 iunie 2022

ÎN TBILISI (GEORGIA), PATRIARHUL ILIA AL II-LEA A DEVENIT IARĂȘI NAȘ PENTRU APROAPE 1.600 DE BEBELUȘI, ÎN CATEDRALA SFÂNTA TREIME, DUMINICĂ 19 IUNIE 2022. ACEST PATRIARH CĂLĂUZEȘTE BISERICA DE PESTE 40 DE ANI ȘI ESTE OMUL CĂRUIA NAȚIUNEA ÎI ACORDĂ CEA MAI MARE ÎNCREDERE. ÎN EFORTUL DE A ÎMBUNĂTĂȚI SITUAȚIA DEMOGRAFICĂ DIN GEORGIA, BISERICA A ÎNCEPUT, DIN IANUARIE 2008, SĂ FACĂ BOTEZURI ÎN MASĂ, PATRIARHUL DEVENIND NAȘ PENTRU CEL DE AL TREILEA ȘI URMĂTORII COPII AI SOȚILOR CARE SUNT CĂSĂTORIȚI ÎN BISERICĂ. ACUM PATRIARHUL ESTE NAȘ PENTRU MAI MULT DE 44.000 DE COPII GEORGIENI. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 21 iunie 2022)

Pr. prof. Ion Ciungu

 

Iisus a zis: “Drept aceea, mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, Învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin.(Sfânta Evanghelie după Matei 28, 19-20) http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=28

 


 

Mai multe aspecte referitoare la știrea anunțată în titlu putem afla din articolul următor:

 

PATRIARCH OF GEORGIA BECOMES GODFATHER TO ANOTHER 1,600 BABIES, publicat în data de 21 iunie 2022, pe website-ul de știri creștine ORTHODOX CHRISTIANITY. https://orthochristian.com/146824.html

 

 


 

...............................................

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

 

IARĂȘI PATRIARHIA BISERICII ORTODOXE GEORGIENE: ÎN 3 IULIE 2021, PATRIARHIA I-A CHEMAT PE GEORGIENI LA APĂRAREA DEMNITĂȚII LOR PRINTR-UN PROTEST CU RUGĂCIUNE, PROGRAMAT PENTRU 5 IULIE 2021, ÎMPOTRIVA EVENIMENTELOR DE PROPAGANDĂ LGBTQ, SUSȚINUTE DE DIPLOMAȚI AMERICANI ȘI EUROPENI. ... MAI MULȚI CREDINCIOȘI ORTODOCȘI AU FOST ARESTAȚI DUPĂ CE AU ÎNTRERUPT DIFUZAREA UNUI FILM DE PROPAGANDĂ HOMOSEXUALĂ, ÎN SEARA DE 1 SPRE 2 IULIE 2021. APOI, MII DE NAȚIONALIȘTI ȘI CREDINCIOȘI PAȘNICI AU IEȘIT PE STRĂZI ȘI AU BLOCAT PARADA MÂNDRIEI LGBTQ. UNII AU DISTRUS SIMBOLURI LGBTQ, IAR MULȚIMEA I-A SALUTAT CU URALE. ORGANIZATORII EVENIMENTELOR LGBTQ AU ANUNȚAT CĂ AU ANULAT PARADA PLANIFICATĂ SĂ AIBĂ LOC ÎN 5 IULIE 2021, ACUZÂND AUTORITĂȚILE CĂ NU AU ASIGURAT SECURITATEA COMUNITĂȚII LGBTQ ȘI SPUNÂND CĂ OAMENII VIOLENȚI AU FOST SUSȚINUȚI DE AUTORITĂȚI ȘI DE PATRIARHIE. (scurtă anunțare a știrilor; articole în engleză și română din 5 iulie 2021) NE AMINTIM CĂ ÎN 29 IUNIE 2021 PATRIARHIA GEORGIANĂ A ANUNȚAT CĂ SE OPUNE EVENIMENTELOR LGBTQ PROGRAMATE PENTRU 1 – 5 IULIE 2021, FĂCÂND APEL LA DIPLOMAȚII STRĂINI SĂ SE OPREASCĂ DIN SPRIJINIREA ȘI ÎNCURAJAREA MÂNDRIEI LGBTQ. NE AMINTIM CĂ ÎN 15 IUNIE 2021 UNGARIA A ADOPTAT O LEGE CARE INTERZICE PROMOVAREA IDEOLOGIEI LGBTQ+ PRINTRE MINORI. NE AMINTIM CĂ TOT ÎN 15 IUNIE 2021 SFÂNTUL SINOD AL BISERICII ORTODOXE BULGARE A PRECIZAT PENTRU CURTEA CONSTITUȚIONALĂ CĂ NOIELE IDEOLOGII GENDER SUNT UN ATAC DEMONIC CARE ÎNCEARCĂ SĂ-L SEPARE PE OM DE DUMNEZEU. NE AMINTIM ȘI DE FAPTUL CĂ PATRIARHIA GEORGIEI A REFUZAT SĂ SE ANGAJEZE ÎN PROMOVAREA VACCINĂRII.

 

BISERICA ORTODOXĂ GEORGIANĂ A ANUNȚAT, ÎN 29 IUNIE 2021, CĂ SE OPUNE EVENIMENTELOR “MÂNDRIEI LGBTQ+” PLANIFICATE SĂ AIBĂ LOC ÎN CAPITALA TBILISI ÎN PERIOADA 1 – 5 IULIE 2021. AȘA-NUMITUL “MARȘ AL DEMNITĂȚII” NU ARE NIMIC DE A FACE CU DEMNITATEA, CĂCI DISTORSIONEAZĂ INTENȚIONAT CONCEPTELE VALORILOR UNIVERSALE, ARE UN IMPACT DRASTIC DE NEGATIV ASUPRA PSIHICULUI MINORILOR ȘI SUBMINEAZĂ CELE MAI BUNE INTERESE ALE COPIILOR. AȘA SCRIE ÎN DECLARAȚIA PUBLICATĂ PE WEBSITE-UL PATRIARHIEI GEORGIEI. (scurtă anunțare a știrii; articole în engleză din 30 și 29 iunie 2021) NE AMINTIM CĂ ÎN 15 IUNIE 2021 UNGARIA A ADOPTAT O LEGE CARE INTERZICE PROMOVAREA IDEOLOGIEI LGBTQ+ PRINTRE MINORI. NE AMINTIM CĂ TOT ÎN 15 IUNIE 2021 SFÂNTUL SINOD AL BISERICII ORTODOXE BULGARE A PRECIZAT PENTRU CURTEA CONSTITUȚIONALĂ CĂ NOIELE IDEOLOGII GENDER SUNT UN ATAC DEMONIC CARE ÎNCEARCĂ SĂ-L SEPARE PE OM DE DUMNEZEU. NE AMINTIM ȘI DE FAPTUL CĂ PATRIARHIA GEORGIEI A REFUZAT SĂ SE ANGAJEZE ÎN PROMOVAREA VACCINĂRII.

 

BISERICA ORTODOXĂ GEORGIANĂ NU-ȘI VA LUA RESPONSABILITATEA DE A PROMOVA VACCINAREA. EA SUSȚINE PAȘII CARE SE FAC PENTRU PROTEJAREA DREPTULUI LA SĂNĂTATE ȘI CARE NU CONTRAZIC MORALITATEA CREȘTINĂ. AUTORITĂȚILE STATULUI TREBUIE SĂ EXPLICE ORIGINEA VACCINURILOR, TEHNOLOGIA DE PRODUCȚIE, MECANISMUL DE ACȚIUNE, DURATA ȘI EFICACITATEA VACCINURILOR, PRECUM ȘI DACĂ SUNT RESPECTATE, SAU NU, NORMELE DE BIOETICĂ. ESTE BINE CĂ VACCINAREA ESTE VOLUNTARĂ, CĂ NU ESTE OBLIGATORIE. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 16 februarie 2021) ȘTIM CĂ PATRIARHIA ROMÂNĂ A ANUNȚAT, ÎN 11 IANUARIE 2021, CĂ A DIFUZAT LA EPARHII BROȘURA DE VACCINARE PRIMITĂ DE LA STAT, FĂRĂ SĂ ARATE VREO PREOCUPARE DACĂ VACCINURILE AU RESPECTAT NORMELE DE BIOETICĂ ȘI DE MORALITATE CREȘTINĂ, ÎN CONDIȚIILE ÎN CARE CHIAR VACCINURILE “PFIZER” ȘI “MODERNA” AU FOLOSIT CELULE DE LA EMBRIONI UMANI AVORTAȚI!!!

 

PATRIARHIA GEORGIEI SE MENȚINE FERMĂ ȘI CONSTANTĂ PE POZIȚIA DE A NU SE ANGAJA ÎN PROMOVAREA VACCINĂRII. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 22 martie 2021) NE AMINTIM CĂ LUNA TRECUTĂ SFÂNTUL SINOD AL BISERICII ORTODOXE GEORGIENE A DECLARAT CĂ NU PROMOVEAZĂ VACCINAREA. MULȚI CREȘTINI ORTODOCȘI SUNT ÎNGRIJORAȚI ȘI AU REȚINERI MARI CU PRIVIRE LA FAPTUL CĂ UNELE FIRME DE VACCINURI AU FOLOSIT LINII CELULARE DE LA EMBRIONI UMANI AVORTAȚI, INCLUSIV VACCINURILE “PFIZER”, “MODERNA” ȘI “ASTRAZENECA”.

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în MARȚEA LUMINATĂ, în SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ (The Bright Week), adică în PRIMA SĂPTĂMÂNĂ CARE URMEAZĂ DUPĂ SĂRBĂTOAREA ÎNVIERII DOMNULUI DUMNEZEULUI ȘI MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS. ... Bucuria Învierii Domnului nostru Iisus Hristos o exprimăm și noi, în fiecare an, inclusiv prin felul în care NE SALUTĂM TIMP DE 40 DE ZILE, cu uimitorul și frumosul mesaj de origine îngerească, "HRISTOS A ÎNVIAT!", la care răspundem, din forța Tradiției Sfinte și în diferite grade de asimilare, "ADEVĂRAT A ÎNVIAT!" Azi, în A TREIA ZI DE PAȘTI, în MARȚEA LUMINATĂ, haideți să ne luminăm sufletele cu textul evanghelic programat pentru a fi citit azi la Sfânta Liturghie! În acest text este vorba despre modul în care DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS S-A ARĂTAT DUPĂ ÎNVIERE LA DOI DINTRE UCENICII SĂI, adică LUI LUCA ȘI CLEOPA, în timp ce ei mergeau dinspre Ierusalim spre localitatea Emaus. Pe drum El li s-a arătat ca un străin care i-a întrebat de ce sunt triști și le-a explicat textele sfinte din Vechiul Testament referitoare la Mesia, referitoare la suferințele Lui urmate de slava Lui. Apoi, LA CINA DIN EMAUS IISUS A FOST RECUNOSCUT, CÂND EL A BINECUVÂNTAT PÂINEA, A FRÂNT-O ȘI LE-A DAT-O. ... Cu această ocazie este potrivit SĂ NE AMINTIM DE ARĂTĂRILE DOMNULUI DUPĂ ÎNVIERE, de persoanele cărora El S-a arătat după Înviere, timp de 40 de zile, până când S-a înălțat la Cer. MAICA DOMNULUI ESTE PRIMA PERSOANĂ CARE L-A VĂZUT PE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ÎNVIAT, după cum aflăm din cartea de cult numită Penticostar, în care se explică astfel: Învierea a cunoscut-o întâi Maica lui Dumnezeu, Care, după cum grăiește Evanghelia cea de la Matei, ședea la Mormânt împreună cu Maria Magdalena. Dar, spre a nu se arunca îndoială asupra Învierii, din pricina dragostei de Mamă pentru Fiul Său, de aceea zic evangheliștii că Domnul S-a arătat mai întâi Mariei Magdalena. Așa scrie în Sinaxarul din Penticostar, la Sfânta și Marea Duminică a Paștilor. ... Știm că Iisus a promis că El este prezent acolo unde chiar și numai doi sau trei se adună în Numele Lui (Matei 18, 20). DOAMNE IISUSE HRISTOASE, TE RUGĂM FRUMOS PRIN DUHUL SFÂNT, AJUTĂ-NE SĂ FACEM PARTE DINTRE PERSOANELE CARE SE ADUNĂ ÎN NUMELE TĂU, CONFORM LEGII TALE EXPRIMATĂ ÎN NOUL TESTAMENT, SPRE SLAVA TATĂLUI NOSTRU SFÂNT DIN CERURI, ÎN FIECARE MOMENT, ÎN VECII VECILOR! AMIN! AMIN! AȘA SĂ FIM! ÎȚI MULȚUMIM FRUMOS!

Pr. prof. Ion Ciungu   “« Rămâi cu noi, că e spre seară şi s'a plecat ziua ». Şi a intrat să rămână cu ei. Şi a fost că'n timp c...