duminică, 30 iunie 2024

Pe urmele pașilor de rugăciune lăsate de PREOTUL CĂLUGĂR ORTODOX ARSENIE BOCA, pe care unii credincioși creștini îl consideră SFÂNTUL ARDEALULUI, suntem impresionați de ce vedem în videoclipul pe care l-am primit azi, 30 iunie 2024. Observăm GROTA DE RUGĂCIUNE, lângă care este o placă pe care scrie așa: AICI S-A RUGAT, ȘI SE ROAGĂ ÎNCĂ PENTRU NOI, MARELE SFÂNT AL ARDEALULUI, PĂRINTELE ARSENIE BOCA. CĂLĂTORULE PRIN VIAȚĂ, NU UITA DE MÂNTUIREA SUFLETULUI! https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/479087538139747?locale=ro_RO ... Mulțumim frumos persoanei care ne-a adus aminte că suntem doar călători prin viața aceasta și că avem datoria să lucrăm spre slava Veșnicului Dumnezeu Atotsfânt și Atotputernic, ca să ne mântuim sufletele! Slavă Unicului Dumnezeu Veșnic, Dumnezeu Tainic, Unul în Ființă, dar Întreit în Persoane! Slavă Veșnicului Tată Ceresc Atotsfânt și Atotputernic! Slavă Veșnicului Fiu Ceresc Atotsfânt și Atotputernic! Slavă Veșnicului Duh Ceresc Atotsfânt și Atotputernic! Pentru rugăciunile Preacuratei Fecioare Maria, Preasfânta Ta Mamă, Doamne Iisuse Hristoase, Veșnicule Fiu al lui Dumnezeu, Care pentru mântuirea oamenilor Te-ai Făcut și Fiu al Omului, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, mântuiește-ne și pe noi, spre slava veșnicului Tată Ceresc Atotsfânt și Atotputernic, în fiecare moment, în vecii vecilor! Amin! Amin! Așa să fie! Vă mulțumim frumos, Sfinte Persoane Dumnezeiești!

Pr. prof. Ion Ciungu

 

 

Preotul călugăr ortodox Arsenie Boca (1910-1989), pictor, teolog și duhovnic vestit, propus pentru a fi declarat sfânt.

 https://www.facebook.com/photo/?fbid=2978380302302460&set=a.711891222284724


 

https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/479087538139747?locale=ro_RO

 

 

 ...

Cât de sfânt este Sfântul Ardealului ? Teologul Florian Bichir a studiat dosarul secret Arsenie Boca: https://youtu.be/OXrs3mxTl7I  , interviu publicat în 19 septembrie 2022.

De ce este amânată canonizarea lui Arsenie Boca? O atitudine politicianistă care nu ar avea ce să caute în consolidarea credinței ortodoxe, articol din 11 aprilie 2021, de Leonard Bădilă. https://www.capital.ro/de-ce-este-amanata-canonizarea-lui-arsenie-boca-o-atitudine-politicianista-care-nu-ar-avea-ce-sa-caute-in-consolidarea-credintei-ortodoxe.html

https://www.oradesibiu.ro/2019/09/06/exclusiv-totul-despre-canonizarea-parintelui-arsenie-boca/

https://ro.wikipedia.org/wiki/Arsenie_Boca

http://adevarul.ro/cultura/spiritualitate/arsenie-boca-omul-iisus-adus-lumanare-aprinsa-prin-furtuna-1_5181337e053c7dd83f651baa/index.html

…………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………

Aici se încheie acest articol

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

 

DOAMNE IISUSE HRISTOASE, LUMINA ȘI BUCURIA NOASTRĂ, SLAVĂ ȚIE! ... RUGĂCIUNE DE DIMINEAȚA către FIUL LUI DUMNEZEU FĂCUT OM, MÂNTUITORUL LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, compusă de preotul călugăr Arsenie Boca (1910 – 1989). Mulțumim frumos autorului, care este foarte prețuit de mulți creștini credincioși, care îl consideră a fi sfânt, dar de unii evrei necredincioși este disprețuit printr-un film apărut recent! Mulțumim persoanelor care adresează Mântuitorului această rugăciune zilnic! Mulțumim și persoanelor care distribuie această rugăciune! (Am numărat paragrafele rugăciunii. Observăm că sunt 8. Cifra 8 semnifică viața eternă fericită alături de Fiul lui Dumnezeu.)

 

“ARSENIE. VIAȚA DE APOI.” (film făcut de evreii necreștini, fără convingeri religioase, Alexandru Solomon și Ada Solomon, despre mitul lui Arsenie Boca, adică viața de apoi a lui Arsenie Boca printre noi, cultul care s-a născut după moartea lui, în ce fel se oglindește societatea românească în acest cult. Despre influența mare a Bisericii Ortodoxe după căderea comunismului, inclusiv prin Arsenie Boca! ... Prima proiecție a filmului a avut loc la Cluj-Napoca, pe 16 iunie 2023, la TIFF; ... Din 1 septembrie este în cinematografele românești.). OARE este vreo legătură între acest film și EXPOZIȚIA din BUCUREȘTI CU BLASFEMIILE LA ADRESA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS ȘI LA ADRESA SFINTEI LUI MAME, PURUREA FECIOARA MARIA?

 

Azi, 30 iunie, îi sărbătorim pe CEI DOISPREZECE APOSTOLI trimiși în lume de FIUL LUI DUMNEZEU FĂCUT OM, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS. După VENIREA DUHULUI SFÂNT PESTE EI, apostolii au plecat cu mesajul creştin spre lumea păgână. Cu excepţia lui Ioan, toţi au devenit martiri creştini. Sângele martirilor a devenit sămânța creștinilor. Să urmărim o prezentare referitoare la LOCUL UNDE SE AFLĂ MOAȘTELE CELOR 12 APOSTOLI: https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/2219910781707027 ... Observăm că predicarea Evangheliei se face cu prețul vieții, după exemplul Mântuitorului. Dintre Cei Doisprezece Apostoli, observăm că 7 au fost răstigniți. După VENIREA DUHULUI SFÂNT PESTE EI, apostolii au plecat cu mesajul creştin spre lumea păgână. ... Mesajul iubirii divine transmis de-a lungul secolelor prin predicarea Evangheliei a schimbat și schimbă mereu lumea în bine. Așa s-a ajuns la desființarea sclaviei, la grija față de bolnavi, la înființarea și dezvoltarea spitalelor, la ajutorarea săracilor, la înființarea și dezvoltarea școlilor, la îmbunătățirea societății în general. Toate influențele cu adevărat bune în societate sunt bazate pe JERTFA MÂNTUITORULUI ȘI A URMAȘILOR LUI. Cercetătorii spun că de la Iisus până în anul 2.000 sunt 70 de milioane de martiri creștini. Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos, acordă-ne și nouă demnitatea să fim creștini care se jertfesc spre slava Tatălui nostru Sfânt din Ceruri! Îți mulțumim frumos! ... Să urmărim într-un videoclip scurt (de nici două minute) o prezentare pentru copii despre CEI DOISPREZECE APOSTOLI! https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/1763396890859943

Pr. prof. Ion Ciungu


"Şi apropiindu-Se Iisus, le-a vorbit lor, zicând: Datu-Mi-s-a toată puterea, în cer şi pe pământ. Drept aceea, mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, Învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin." (Sfânta Evanghelie după Matei 28, 18 - 20) http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=28

 

https://www.facebook.com/photo/?fbid=2978252175648606&set=a.711891222284724&locale=ro_RO



https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/2219910781707027




Unde Sunt Mormintele Celor 12 Apostoli, https://www.youtube.com/watch?v=GBPdEtoUAqI&t=4s


...



https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/1763396890859943



Cei 12 Apostoli - 𝑴𝒊𝒏𝒖𝒕𝒖𝒍 𝒅𝒆 𝑹𝒆𝒍𝒊𝒈𝒊𝒆, https://www.youtube.com/watch?v=wpxzvMSMxW4&t=87s



Prin sângele Sacrificiului Său şi prin Învierea Sa, Iisus a întemeiat un Templu Nou (Ioan 2, 19-22 şi  4, 20-24), o Biserică Nouă ( Matei 16, 16-19 ), o Lege Nouă (Matei 26, 28 ). Marii preoţi ai Templului din Ierusalim, Consiliul Suprem Iudaic şi conducătorii sinagogilor vor continua ura lor şi persecuţiile contra creştinilor. Sinagogile au fost considerate de scriitorul creştin Tertulian (sec. II-III d. Hr.) „fontes persecutionum”, adică surse de persecuţie. Tot de la Tertulian ne-a rămas celebra constatare:  „Sanguis martirorum, semen christianorum”, adică, Sângele martirilor, sămânța creștinilor.

Se estimează că persecutarea creştinilor de către iudei, în perioada de început, a avut drept rezultat un număr de 2.000 de morţi.


Fără a intra în detalii, redau schematizat regiunile sau/şi ţările în care apostolii au dus Vestea cea Bună adusă lumii de Fiul lui Dumnezeu. Informaţiile de mai jos sunt luate din VIEŢILE SFINŢILOR PE LUNA IUNIE, ZIUA 30, şi din DICŢIONAR AL NOULUI TESTAMENT alcătuit de Pr. Dr. Ioan Mircea. Lista cu numele apostolilor o găsim în Evanghelia după Matei 10, 2-4; în Evanghelia după Marcu 3, 16-19; în Evanghelia după Luca 6, 14-16.



1. Apostolul Petru, de dragul numelui lui Iisus, a predicat în Iudeea, apoi în Antiohia, în Pont, în Galatia, în Capadochia, în Asia, în Bitinia, în Iliric, în Roma, în toată Italia. A fost răstignit pe cruce cu capul în jos de împăratul Nero, în anul 67 d. Hr. E sărbătorit pe 29 iunie.


2. Apostolul Andrei, de dragul numelui lui Iisus, a predicat în Bitinia şi în toate ţările de pe lângă Marea Neagră…în Sciţia Mare [unii istorici argumentează că şi în Sciţia Mică (unde azi este Dobrogea )], la Sinopi şi în Miotia…în Elada (Grecia) şi în Pelopones, unde a fost răstignit de antipatul Egheat în cetatea Patras, din Ahaia, pe o cruce în formă de X. E sărbătorit pe 30 noiembrie.


3. Apostolul Iacob cel Mare, numit şi Iacob cel Bătrân, şi Iacob al lui Zevedeu, de dragul numelui lui Iisus, acceptă să fie ucis cu sabia, de regele Irod Agripa în Ierusalim. ( Fapte 12, 1-3 ). Era anul 44 de la Naşterea Mântuitorului nostru Iisus Hristos. E sărbătorit pe 30 aprilie.


4. Apostolul Ioan, care a scris Evanghelia a 4 – a, de dragul numelui lui Iisus, „s-a învrednicit să fie fiul Maicii Domnului, iar în vremea cinstitei ei adormiri…a dus înaintea patului ei stâlparea cea din Rai, dată de îngerul Gavriil.” El a predicat în Efes şi în toată Asia, a fost exilat pe insula Patmos… . S-a odihnit în pace, fiind îngropat de viu, la cererea lui, la adânci bătrâneţi, în Efes. Era aprox. anul 100 d. Hr. Este cinstit pe 8 mai şi pe 26 septembrie.


5. Apostolul Filip, de dragul numelui lui Iisus, a predicat în părţile Asiei împreună cu apostolul Vartolomeu, şi cu Maria, sora sa. A fost ucis de păgâni în Ierapoli din Frigia, fiind răstignit cu capul în jos. E cinstit pe 14 noiembrie.


6. Apostolul Vartolomeu (numit şi Natanael), de dragul numelui lui Iisus, a predicat în Siria şi în Asia de Sus, uneori cu apostolul Filip, alteori singur, fiind ajutat câteodată de apostolul Ioan. Apoi a predicat în India, multă vreme. A tradus Evanghelia după Matei în indiană. Apoi a predicat în Armenia cea Mare. În cetatea Alvan din Armenia a fost răstignit pe cruce cu capul în jos, pielea i-a fost jupuită şi a fost decapitat. Trupul lui pus într-o raclă de plumb a fost aruncat în mare şi a ajuns în insula Lipar. E cinstit pe 11 iunie.


7. Apostolul Toma, de dragul numelui lui Iisus, a predicat „partenilor, midenilor, perşilor, ircanilor, bactrilor şi brahmanilor, până la cele de pe urmă părţi ale Indiei.” A murit în părţile Calamidului (Calamidiei) împuns cu suliţele. E cinstit pe 6 octombrie.


8. Apostolul Matei (numit şi Levi), autorul primei Evanghelii, de dragul numelui lui Iisus, a predicat în toată Etiopia şi în părţile canibalilor, fiind aruncat în foc în cetatea Mirmenia. Din Catholic Encyclopedia aflăm că nu e vorba de Etiopia din Africa, ci Etiopia de la sudul Mării Caspice. E cinstit pe 16 noiembrie.


9. Apostolul Iacov al lui Alfeu, de dragul numelui lui Iisus, a predicat în diferite ţări, (nu se specifică numele), apoi a fost răstignit pe cruce. E cinstit pe 9 octombrie.


10. Apostolul Iuda lui Iacob, de dragul numelui lui Iisus, a predicat în Iudeea, Galileea, Samaria, Idumeea, Arabia, Siria, Mesopotamia. În părţile Araratului a fost spânzurat pe o cruce de lemn şi străpuns cu săgeţi. ( La evanghelistul Luca apare acest nume, adică Iuda lui Iacob. La Matei este numit Levi ce se zice Tadeu. Unii comentatori spun că Iuda lui Iacob era frate cu Iacob, întâiul episcop al Ierusalimului. Alţii sunt de altă părere.) E cinstit pe 21 august.


11. Apostolul Simon Zilotul (Zelotul), numit şi Simon Cananeul, de dragul numelui lui Iisus, a predicat în Mauritania şi în Africa. A fost răstignit în Britania. În Dicţionar al Noului Testament se spune că, după tradiţie, a fost răstignit în Persia, la Snanir. (În Vieţile Sfinţilor se spune că era de loc din localitatea Cana, din regiunea Galileea, şi că el a fost mirele la nunta căruia Iisus a transformat apa în vin. Era numit Zelotul, pentru zelul sau râvna sa. O parte a tradiției îl consideră a fi una și aceeași persoană cu apostolul Natanael.) Este cinstit pe 10 mai.


12. Apostolul Matia (ales în locul lui Iuda Iscarioteanul care se spânzurase), a predicat, de dragul numelui lui Iisus, în „ Etiopia cea mai din afară ”. În Dicţionar al Noului Testament se spune că “ în Etiopia, adică în Colchida”, unde a fost răstignit, sau după altă tradiţie, a fost ucis cu pietre şi decapitat. E cinstit pe 9 august.


...


Apostolul Pavel (Paul), de dragul numelui lui Iisus, a predicat prin multe ţări până la Roma, unde a fost ucis cu sabia, din ordinul împăratului Nero. Anul 67. Înainte de a se converti la creştinism el avea numele de Saul şi-i persecutase pe creştini. Chiar consimţise la uciderea cu pietre a lui Ştefan. E sărbătorit pe 29 iunie. Din naștere avea numele de Saul. El nu a făcut parte dintre Cei Doisprezece Apostoli, ci a fost chemat la misiunea de apostol după Înălțarea Mântuitorului la Cer.


https://www.facebook.com/photo/?fbid=2978253778981779&set=a.711891222284724&locale=ro_RO


https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2014/03/invitatie-la-fericire_2.html

 

...


"În 2001 Barrett și colegul său Todd M. Johnson au început să colecteze statistici despre martiri. În lucrarea lor originală, importantă și influentă, World Christian Trends AD 30 – AD 2200 (Pasadena: William Carey Library, 2001), ei au afirmat că până în anul 2000 fuseseră aproximativ 70 de milioane de martiri creștini, din care 45 de milioane au fost concentrați în secolul XX. Cartea a explicat metodologia folosită, și a definit martirii creștini ca fiind «credincioși în Hristos care și-au pierdut viețile în mod prematur, în situații de martori, ca rezultat al ostilității umane». A fi «în situația de martori», au explicat autorii, înseamnă că cineva poate deveni un martir « în mod conștient sau inconștient ». Ei i-au socotit ca martiri creștini pe aceia uciși din cauza statusului lor de «credincioși creștini» atribuit lor de cei care i-au ucis, neținând cont de faptul dacă în timpul uciderii lor «proclamau în mod activ» credința. Dar calculul a exclus într-adevăr pe cei uciși pentru motive naționale, etnice sau politice care doar se întâmplau să fie creștini dar nu au fost uciși din cauza faptului că erau creștini.


Iarăși, statistica este un domeniu foarte discutabil dar cartea, deși nu fără critici, este încă respectată pe scară largă și citată în mediul academic. După cartea lor, Barrett și Johnson și-au actualizat constant statistica despre martiri. În ultima lor actualizare, «Christianity 2011: Martyrs and the Resurgence of Religion», publicată în numărul pentru ianuarie 2011 (vol. 35, n.1) din al lor International Bulletin of Missionary Research, ei notau că numărul martirilor creștini pe an a ajuns la culmea de aproximativ 160.000 în anul 2000 din cauza situațiilor locale, inclusiv din Sudan. Dat fiind faptul că condițiile din Sudan și din alte părți au devenit mai puțin dramatice, estimarea lor «sigură» pentru anul 2010 este de 100.000 de martiri creștini. Ei de asemenea se așteaptă ca cifra de 100.000 să se repete în mod real în 2011.


O carte importantă despre persecuțiile religioase este The Price of Freedom Denied, scrisă de sociologii Brian J. Grim și Roger Finke (Cambridge: Cambridge University Press, 2011). Fără a discuta multele probleme metodologice ridicate de această carte foarte importantă, permiteți-mi doar să menționez că ei citează sugestii că numărul martirilor creștini e posibil acum să fie mai mare decât estimarea de mai sus, între 130.000 și 160.000.



Christian Martyrs, One Every Five Minutes: «A Reliable Estimate», by Massimo Introvigne, http://www.cesnur.org/2011/mi-cri-en.html

 

2015: DE LA CHARLIE HEBDO LA MARTIRII CREȘTINI

 

Sinaxar 30 Iunie, https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/sinaxar.php?date=1688083200

 

Cei 12 Apostolihttps://ro.orthodoxwiki.org/Apostol#Cei_12_Apostoli

https://ro.wikipedia.org/wiki/Apostol#Tabel_comparativ_cu_numele_apostolilor

.....................................................................................................

Aici se încheie acest articol.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

 https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2024/06/pe-11-iunie-il-sarbatorim-pe-sfantul.html


Despre influența bună a lui Iisus în istoria lumii, desființarea sclaviei: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? I ( Traducere din articolul lui Noel Hornor, vezi info. la note )

 

Despre schimbarea în bine a atitudinii față de femei și copii: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? II ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )

 

Despre schimbarea în bine a atitudinii față de bolnavi, și despre dezvoltarea educației, și despre stilul de viață caritabilă, precum și despre efectele generale ale învățăturii creștine: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? III ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )

 

  

Astăzi este PRIMA DUMINICĂ DUPĂ SĂRBĂTOAREA RUSALIILOR. Știm că la RUSALII sărbătorim Venirea Duhului Sfânt, de la Tatăl nostru Sfânt din Ceruri, peste Apostoli, la 10 zile după Înălțarea la Cer a Domnului nostru Iisus Hristos, și la 50 de zile după Învierea Domnului nostru Iisus Hristos. De asemenea, știm că Duhul Sfânt le-a dat Apostolilor curajul și darul de a vorbi în limbi străine despre faptele minunate ale lui Dumnezeu, despre Răstignirea, Moartea, Învierea și Înălțarea la Cer a Mântuitorului lumii, Domnul nostru Iisus Hristos. Ei vorbeau despre iertarea păcatelor oamenilor. Oamenii pot primi iertarea păcatelor numai prin Pocăință și Botez. După Pocăință și Botez oamenii Îl primesc pe Duhul Sfânt. Atunci, la Cincizecime, în urma predicii rostite de Sfântul Apostol Petru, au primit Botezul aproximativ 3.000 de persoane, astfel înființându-se, în chip văzut, Biserica (Comunitatea) Creștină. ... Astăzi, ÎN PRIMA DUMINICĂ DUPĂ SĂRBĂTOAREA VENIRII DUHULUI SFÂNT, îi sărbătorim pe Toți Sfinții, adică azi sunt sărbătorite toate persoanele care au lucrat și lucrează cu Duhul Sfânt în așa fel încât și-au sfințit viața în mod deosebit, spre slava Tatălui nostru Sfânt din Ceruri. Duminica de azi se numește DUMINICA TUTUROR SFINȚILOR. Dumnezeu este Izvorul Sfințeniei. El a împărtășit, împărtășește și va împărtăși sfințenie tuturor persoanelor care participă constant la lucrarea Lui. Biserica ne învață că există mai multe categorii de sfinți: Maica Domnului, îngerii, proorocii, apostolii, martirii (mucenicii), ierarhii, cuvioșii (călugării), pustnicii, mărturisitorii, împărații, doctorii fără de arginți și alți sfinți, pe care îi știm și pe care nu-i știm. ... Cu ocazia Duminicii de azi, se cuvine să ne facem obiceiul de a adăuga în rugăciunile noastre și această propoziție: PENTRU RUGĂCIUNILE TUTUROR SFINȚILOR TĂI, DOAMNE IISUSE HRISTOASE, TE RUGĂM FRUMOS, MILUIEȘTE-NE ȘI PE NOI!

Pr. prof. Ion Ciungu

 

Tatăl nostru Sfânt din Ceruri, Te rugăm frumos, dă-ne înțelepciune și putere să fim capabili să sfințim, adică să respectăm cum se cuvine, Numele Tău în noi, în gândurile noastre, în sentimentele noastre, în aspirațiile, dorințele și voințele noastre, în conștiințele noastre, în comportamentele noastre, în fiecare moment, în vecii vecilor! Amin! Așa să fie!

https://www.facebook.com/photo/?fbid=3051328541576676&set=a.441533559222867&paipv=0&eav=AfYEngP2HlIxZJ59VkC3D9vEGf68IkEO_urwi9wDKScdJk4PU42ntvgVysa4X68KwXk

https://www.facebook.com/photo/?fbid=2977950822345408&set=a.711891222284724


"Sfânt, Sfânt, Sfânt este Domnul Savaot, plin este tot pământul de slava Lui!" (Isaia 6, 3) http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?cap=6&id=43  "Fiţi, dar, voi desăvârşiţi, precum Tatăl vostru Cel Ceresc desăvârşit este." (Matei 5, 48) https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=5

Dumnezeu (Unul în Ființă dar întreit în Persoane: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt) este Izvorul Sfințeniei și împărtășește sfințenia Sa tuturor categoriilor de sfinți: Maicii Domnului, îngerilor, proorocilor, apostolilor, martirilor (mucenicilor), ierarhilor, cuvioșilor (călugărilor), pustnicilor, mărturisitorilor, împăraților, doctorilor fără de arginți și altor categorii de oameni, pe care îi știm și pe care nu-i știm. https://ro.orthodoxwiki.org/Categorie:Sfin%C8%9Bi

 

Textul evanghelic care se citește la Sfânta Liturghie în Prima Duminică după Rusalii este din Sfânta Evanghelie după Mate, din capitolul 10, versetele 32-35; 37-38; și din capitolul 19, versetele 27-30:

 Mt 10, 32-3537-3819, 27-30.

32

Pe cel ce Mă va mărturisi pe Mine în faţa oamenilor, îl voi mărturisi şi Eu în faţa Tatălui Meu Care este în ceruri;

33

dar de cel ce se va lepăda de Mine în faţa oamenilor, de acela Mă voi lepăda şi Eu în faţa Tatălui Meu Care este în ceruri.

34

Să nu socotiţi că am venit să aduc pace pe pământ; n'am venit să aduc pace, ci sabie.

35

Căci am venit să-l despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, pe noră de soacra ei.

37

Cel ce-şi iubeşte pe tatăl său ori pe mama sa mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine; cel ce-şi iubeşte pe fiul său ori pe fiica sa mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine.

38

Şi cel ce nu-şi ia crucea sa şi nu-Mi urmează Mie, nu este vrednic de Mine.

27

Atunci Petru, răspunzând, I-a zis: „Iată, noi pe toate le-am lăsat şi Ţi-am urmat Ţie. Deci, nouă ce ne va fi?“

28

Iar Iisus le-a zis: „Adevăr vă spun că voi, cei ce Mi-aţi urmat Mie, la naşterea din nou a lumii, când Fiul Omului va şedea pe tronul slavei Sale, veţi şedea şi voi pe douăsprezece tronuri, judecând b pe cele douăsprezece seminţii ale lui Israel.

29

Şi oricine a lăsat fraţi sau surori sau tată sau mamă sau femeie sau ţarini sau case pentru numele Meu, însutit va primi şi viaţa veşnică va moşteni.

30

Şi mulţi dintre cei dintâi vor fi la urmă, şi cei de la urmă vor fi întâi“.

...

https://www.oca.org/readings/daily/2024/06/30

https://www.antiochian.org/liturgicday

https://www.goarch.org/chapel/calendar

https://churchmotherofgod.org/scripture-readings/matthew-2235-46-15th-sunday-after-pentecost/

https://churchmotherofgod.org/month/

http://servicesliturgiques.free.fr/doc/calendriers/jour_un.php

https://admd.info/calendar_anual.php?lang=fr_FR.UTF-8#luna1

https://www.stathanasius.org/resources/bible-study-downloads/2023/

https://www.holytrinityorthodox.com/calendar/rss/readings.htm?fbclid=IwAR1zNMc_BjodVNoGBKXBUrDzlHm8-GWKbDsoA_ugRCCvH4Z_aBgF_9L9tZ0 

http://www.orthodoxer-kalender.de/

https://www.metropolisvonaustria.at/index.php/de/bibliothek/270-evangelium/1073-sonntag-des-k%C3%A4severzichts

https://www.catholica.ro/ziua-liturgica/#bizantin

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/#luna6

https://mobile.catholica.ro/cgc2024/luni/iunie.html

.......................................................................................................................

Aici se încheie acest articol.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2024/06/azi-29-iunie-ii-sarbatorim-pe-sfintii.html

 

https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2024/06/azi-24-iunie-2024-incepe-postul.html

 

https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2024/06/pe-24-iunie-avem-sarbatoare-nasterea.html

 

https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2024/06/sarbatoarea-de-azi-se-numeste-sfanta.html

 

https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2024/06/rusaliile-rugaciune-catre-duhul-sfant.ht

 

 

Câteva REFERINȚE LA DUMNEZEU cu ocazia CEREMONIEI DE ÎNVESTIRE A LUI DONALD TRUMP CA PREȘEDINTE AL SUA, pe 20 ianuarie 2025: LA DEPUNEREA JURĂMÂNTULUI ca al 47-lea președinte al SUA, Donald Trump a repetat după judecătorul șef al Curții Supreme a SUA astfel: "Eu, Donald John Trump, într-adevăr jur solemn că voi exercita cu fidelitate funcția de președinte al Statelor Unite și în măsura maximă a capacităților mele voi păstra, proteja și apăra Constituția Statelor Unite. AȘA SĂ-MI AJUTE DUMNEZEU!" https://www.facebook.com/reel/1776238759867487 ; Observăm că DUPĂ DEPUNEREA JURĂMÂNTULUI, în discursul inaugural, președintele Donald Trump a declarat astfel: "Cu doar câteva luni în urmă, într-un câmp frumos din Pennsylvania, un glonț de asasin mi-a străpuns urechea. Dar am simțit atunci, și acum cred chiar mai mult așa, că viața mea a fost salvată pentru un motiv. AM FOST SALVAT DE DUMNEZEU pentru a face ca America să fie iarăși mare." https://www.facebook.com/skynews/videos/1638261647062413 ; Să urmărim și CÂTEVA RUGĂCIUNI CĂTRE DUMNEZEU la CEREMONIA DE ÎNVESTIRE: Cardinalul Arhidiocezei de New York, Timothy Dolan, și Reverendul Franklin Graham, https://www.facebook.com/watch/?ref=search&v=970824214981655&external_log_id=b821d0f2-30c7-4d67-80c9-f6a7c5227194&q=Cardinal%20Nolan%2C%20Rev.%20Graham%20pray%20at%20Trump%27s%20inauguration ; Pastorul negru Lorenzo Sewell https://www.facebook.com/LarryMadowo/videos/917973830521325 ... . Să Îi adresăm și noi rugăciuni zilnic lui Dumnezeu ca Donald Trump să continue lucrarea pentru pace în lume, așa cum a contribuit foarte mult încât acordul de armistițiu în Gaza a intrat în vigoare pe 19 ianuarie 2025! De asemenea, am observat că Trump lucrează pentru revenirea la normal a societății în multe privințe.

Pr. prof. Ion Ciungu     https://www.facebook.com/photo/?fbid=987581206565661&set=a.643856397604812   https://www.facebook.com/p...