joi, 5 octombrie 2023

Pe 5 octombrie este ZIUA MONDIALĂ A PROFESORILOR (World Teachers' Day). Cu această ocazie privim cu mult respect și adorare spre PROFESORUL PRIN EXCELENȚĂ, FIUL LUI DUMNEZEU FĂCUT OM PENTRU MÂNTUIREA OAMENILOR, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS. Îți mulțumim foarte frumos, Doamne Iisuse Hristoase, pentru efectele bune aduse în istoria umanității de harul învățăturii Tale: 1) desființarea sclaviei; 2) schimbarea în bine a atitudinii față de femei, copii și bolnavi; 3) dezvoltarea educației; 4) dezvoltarea stilului de viață caritabilă. Ție Îți datorăm efectele mai decente, mai fine, ale societății și civilizației noastre. Regretăm și ne cerem iertare pentru că unii creștini au lucrat și lucrează împotriva învățăturilor Tale! ... PE DE ALTĂ PARTE, observăm că unii necreștini, evrei-derbedei-atei, sataniști-antihriști et company, vor să strice cultura creștină, propagând blasfemii la adresa creștinilor, așa cum face evreul Alexandru Solomon prin filmul său recent “Arsenie. Viața de apoi” și cum au făcut autorii Blasfemiilor de la Expoziția din București. STRICĂ-LE, DOAMNE IISUSE HRISTOASE, TE RUGĂM FRUMOS, TOATE LUCRĂRILE SATANISTE, ÎN FIECARE MOMENT, ÎN VECII VECILOR! De asemenea, am observat că influența necreștinilor evrei-derbedei-atei, antihriști-sataniști, se manifestă prin Ministerul Educației, căci au vrut să introducă în școală aberațiile LGBTQ+. Însă, unele Cultele din România au trimis o scrisoare ministrei Ligia Deca și s-au opus. Scrisoarea este semnată de 13 Culte. ... AM OBSERVAT că în GRECIA, în ciuda cererilor făcute de Uniunea Ateilor, Consiliul de Stat a decis că EDUCAȚIA RELIGIOASĂ RĂMÂNE OBLIGATORIE ÎN ȘCOLI PENTRU CREȘTINII ORTODOCȘI. Prin cererile lor, ateii ar fi vrut să obțină dreptul ca orice elev să poată primi scutire de la orele de Religie, chiar împotriva părinților. Consiliul de Stat a decis că elevii pot fi scutiți de orele de Religie Creștină Ortodoxă numai dacă aparțin de alte religii, de alte confesiuni, sau de atei. ... Știm că ATEII, ANTIHRIȘTII, SATANIȘTII, lucrează la nivel mondial pentru desființarea valorilor creștine, pentru înrobirea oamenilor, pentru reînființarea sclaviei. DIN ROMÂNIA sunt răpite anual 1.000 de persoane, majoritatea zdrobitoare fiind copii, fiind folosiți pentru prostituție, bănci de organe, droguri ... !!! SĂ OBSERVĂM că pe 5 octombrie este și ZIUA INTERNAȚIONALĂ ÎMPOTRIVA PROSTITUȚIEI! ... De asemenea, OBSERVĂM CĂ în unele țări (de ex., Grecia, Germania, Belgia, Italia) ELEVII AU DOUĂ ORE DE RELIGIE PE SĂPTĂMÂNĂ, semn că adulții de acolo recunosc importanța Religiei în educarea copiilor. Este recomandabil să fie așa și în România. Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos, ajută să fie așa!

Pr. prof. Ion Ciungu




Mai multe aspecte referitoare la PROFESORUL PRIN EXCELENȚĂ, la Ziua profesorilor și la celelalte aspecte amintite în titlu putem afla din articolele următoare:

 

Despre influența bună a lui Iisus în istoria lumii, desființarea sclaviei: Creştinismul: Binecuvântare sau Povară pentru omenire? I (Traducere din articolul lui Noel Hornor, vezi info. la note)


Despre schimbarea în bine a atitudinii față de femei și copii: 
Creştinismul: Binecuvântare sau Povară pentru omenire? II (Traducere din articolul lui Noel Hornor)

 

Despre schimbarea în bine a atitudinii față de bolnavi, și despre dezvoltarea educației, și despre stilul de viață caritabilă, precum și despre efectele generale ale învățăturii creștine: Creştinismul: Binecuvântare sau Povară pentru omenire? III (Traducere din articolul lui Noel Hornor)

 

“ARSENIE. VIAȚA DE APOI.” (film făcut de evreii necreștini, fără convingeri religioase, Alexandru Solomon și Ada Solomon, despre mitul lui Arsenie Boca, adică viața de apoi a lui Arsenie Boca printre noi, cultul care s-a născut după moartea lui, în ce fel se oglindește societatea românească în acest cult. Despre influența mare a Bisericii Ortodoxe după căderea comunismului, inclusiv prin Arsenie Boca! ... Prima proiecție a filmului a avut loc la Cluj-Napoca, pe 16 iunie 2023, la TIFF; ... Din 1 septembrie este în cinematografele românești.). OARE este vreo legătură între acest film și EXPOZIȚIA din BUCUREȘTI CU BLASFEMIILE LA ADRESA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS ȘI LA ADRESA SFINTEI LUI MAME, PURUREA FECIOARA MARIA?

 

Într-adevăr, UNELE INSTITUȚII CULTURALE ROMÂNEȘTI îi finanțează pe unii antiromâni PENTRU ATACAREA VALORILOR CREȘTINE ROMÂNEȘTI! Este vorba, în primul rând, de MINISTERUL CULTURII care a finanțat BLASFEMIILE din BUCUREȘTI, puse la EXPOZIȚIE, la Palatul Dacia, în care DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS este înfățișat ca ANDROGIN și CU COARNE, iar MAICA DOMNULUI este înfățișată CU CAP DE MORT, CU TRUP DE BĂRBAT TRAVESTIT ÎN FEMEIE și CU ȚIGARA ÎN MÂNA DREAPTĂ. Am observat că pe 8 septembrie, de NAȘTEREA MAICII DOMNULUI, senatoarea Diana Iovanovici Șoșoacă le-a cam stricat expoziția. Foarte bine, Diana! Mulțumim frumos! Dar, mulțumirea din partea noastră este slabă. Să vă răsplătească Domnul nostru Iisus Hristos și Sfânta Lui Mamă, Pururea Fecioara Maria! Amin! Amin! Așa să fie! ... Bineînțeles că autorii exponatelor nu sunt creștini, dar profită de banii creștinilor și batjocoresc valorile creștinilor. [autorii exponatelor: Alina-Ondine Slimovschi, n. 1982, cică stă în Timișoara; și Paul Baraka, n. 1994, în Arad]! ... Să ne amintim că de 2.000 de ani izbiturile se țin lanț contra Mântuitorului, dar fără succes din partea dușmanilor antihriști evrei et company! ... S-a prelungit EXPOZIȚIA din București CU BLASFEMIILE LA ADRESA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS ȘI LA ADRESA SFINTEI LUI MAME, PURUREA FECIOARA MARIA!!! Am observat că, în 13 septembrie, 2023, SENATOAREA DIANA IOVANOVICI ȘOȘOACĂ A CERUT ÎN SENAT ANCHETAREA CELOR IMPLICAȚI ÎN ACEASTĂ EXPOZIȚIE. De asemenea, A CERUT BISERICII ORTODOXE ROMÂNE, P. F. DANIEL, SĂ IA ATITUDINE ÎMPOTRIVA ACESTEI EXPOZIȚII. ... Este vorba, apoi, de filmul “ARSENIE. VIAȚA DE APOI” (film făcut de evreii necreștini, fără convingeri religioase, Alexandru Solomon și Ada Solomon, despre mitul lui Arsenie Boca, adică viața de apoi a lui Arsenie Boca printre noi, cultul care s-a născut după moartea lui, în ce fel se oglindește societatea românească în acest cult. Despre influența mare a Bisericii Ortodoxe după căderea comunismului, inclusiv prin Arsenie Boca! ... Prima proiecție a filmului a avut loc la Cluj-Napoca, pe 16 iunie 2023, la TIFF; ... Din 1 septembrie este în cinematografele românești.). OARE este vreo legătură între acest film și EXPOZIȚIA din BUCUREȘTI CU BLASFEMIILE LA ADRESA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS ȘI LA ADRESA SFINTEI LUI MAME, PURUREA FECIOARA MARIA? ... Am observat că ASTRA FILM A REFUZAT, în 26 septembrie 2023, CEREREA ARHIEPISCOPIEI SIBIULUI din 25 septembrie 2023, prin care s-a solicitat ca în județul Sibiu să nu fie permisă proiecția acestui film prin care este batjocorită Biserica și valorile poporului nostru. ... Aflăm de la Marian Dumitru că acest film a fost făcut cu sprijinul TVR și a primit de la Statul Român fonduri în valoare de o jumătate de milion de lei. ... VINDECĂ DOAMNE IISUSE HRISTOASE, TE RUGĂM FRUMOS, SCHIZOFRENIA STATULUI ROMÂN! AMIN! ÎȚI MULȚUMIM FRUMOS!

 

S-a prelungit EXPOZIȚIA din București CU BLASFEMIILE LA ADRESA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS ȘI LA ADRESA SFINTEI LUI MAME, PURUREA FECIOARA MARIA!!! Observăm că azi, miercuri, 13 septembrie, 2023, SENATOAREA DIANA IOVANOVICI ȘOȘOACĂ A CERUT ÎN SENAT ANCHETAREA CELOR IMPLICAȚI ÎN ACEASTĂ EXPOZIȚIE. De asemenea, A CERUT BISERICII ORTODOXE ROMÂNE, P. F. DANIEL, SĂ IA ATITUDINE ÎMPOTRIVA ACESTEI EXPOZIȚII. (scurtă amintire a știrii). Mulțumim frumos doamnă Diana Iovanovici Șoșoacă, pentru că azi ați cerut în Senatul României ÎNCHIDEREA EXPOZIȚIEI din București prin CARE SE ADUC BLASFEMII la adresa FIULUI LUI DUMNEZEU FĂCUT OM PENTRU MÂNTUIREA OAMENILOR, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS și la adresa PREASFINTEI FECIOARE MARIA, MAICA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS! De asemenea, vă mulțumim frumos pentru că ați cerut anchetarea tuturor celor implicați în această expoziție care îi insultă pe toți creștinii din lume, din România în primul rând! De asemenea, mulțumim frumos pentru că ați cerut Bisericii Ortodoxe Române, P. F. Daniel, să ia atitudine oficială împotriva acestei expoziții! Credeam că s-a terminat cu acele blasfemii atunci, când le-ați denunțat, pe 8 septembrie 2023, de sărbătoarea NAȘTEREA MAICII DOMNULUI. Dar am înțeles că persoanele sataniste nerușinate au prelungit expoziția până pe 30 septembrie, deși închiderea ei era planificată pe 10 septembrie! ... Știu că mulțumirile acestea pe care vi le adresez sunt slabe, dar ÎL RUGĂM PE MÂNTUITORUL ȘI PE SFÂNTA LUI MAMĂ SĂ VĂ RĂSPLĂTEASCĂ, NU NUMAI ÎN VIAȚA ACEASTA, CI MAI ALES ÎN ÎMPĂRĂȚIA CERURILOR! AMIN, DOAMNE IISUSE HRISTOASE! ... Foarte Bună Mărturisire ați făcut, doamnă Diana, pentru Mântuitorul și pentru Mama Lui înaintea oamenilor azi! Iisus a zis: "Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în Ceruri. Iar de cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor şi Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în Ceruri."

 

Sarbatorim Ziua Educatiei 2023 cu REDUCERI de 40% la culegeri de scoala pentru elevi si resurse pentru cadrele didactice, de Portal Invatamant la 03 Oct. 2023 Exclusiv, https://www.portalinvatamant.ro/articole/recomandari-manuale-79/sarbatorim-ziua-educatiei-2023-cu-reduceri-de-40procente-la-culegeri-de-scoala-pentru-elevi-si-resurse-pentru-cadrele-didactice-12383.html

 

World Teachers' Day is an international day held annually on 5 October to celebrate the work of teachers., https://en.wikipedia.org/wiki/World_Teachers%27_Day

 

International Day of No Prostitution,  First observed in 2002, the event takes place annually on the 5th of October., https://en.wikipedia.org/wiki/International_Day_of_No_Prostitution

 

...

Prof Corvin Lupu, despre ... droguri, răpire de copii pentru bănci de organe, prostituție infantilă, majoră, ... (vezi cel puțin de la minutul 28 la 32)

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=873978776927959  

"Cei mai mulți copii traficați în UE provin din România, ... (potrivit raportului Comisiei Europene din 19 decembrie 2022) DECI, AUTORITĂȚILE ROMÂNE NU-ȘI POT APĂRA CETĂȚENII!!! ... EUROPA TE IUBIM, CĂ CA TINE NU GĂSIM!!!

"Peste jumătate din victimele înregistrate ale traficului cu oameni sunt cetățeni UE, iar cei mai mulți dintre ei sunt vânduți pentru sex, conform Comisei Europene (CE). Cam un sfert din totalul victimelor  sunt copii, afirmă raportul CE. Iar cei mai mulți dintre ei sunt înregistrați în România, ...

 

"În cifre absolute, cetățenii români sunt cel mai grav afectați, cu 2.315 cazuri de trafic înregistrate în 2019-2020. ...

https://www.g4media.ro/cei-mai-multi-copii-traficati-in-ue-provin-din-romania.html  

https://euobserver.com/health-and-society/156557  

...

Vârsta celor care consumă DROGURI a scăzut dramatic. Sunt foarte multe situații, la 12, 13, 14 ani. Sunt și situații de excepție, la 9-10 ani, în special din familii unde consumă părinții și frații mai mari. Președintele Klaus Iohannis a decis să includă subiectul pe agenda viitoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării. ... Sunt luate în calcul mai multe variante care să reglementeze eventuala TESTARE ANTIDROG A ELEVILOR ÎN ȘCOLI, iar o lege în acest sens ar urma să fie elaborată în următoarele două luni. ... Dar, NU prin testarea copiilor în școli se rezolvă problema drogurilor. TREBUIE UMBLAT LA CAUZE, NU LA EFECTE! Cum ajung drogurile în România? Câți dealeri de droguri au fost prinși și pedepsiți? (Nu există o evaluare a situației.) ... Testele rapide, din salivă sau urină, pot da rezultate fals pozitive. Pentru confirmarea sau infirmarea acestor rezultate sunt necesare analize de sânge, iar rezultatele la analize vin târziu și costă. Testele rapide pot da rezultate fals pozitive până la 40% din cazuri. (Doctorița GEANINA HAGIMĂ a atras atenția asupra acestor lucruri, cu ocazia începerii Noului An Școlar, pe 11 septembrie 2023.) NE AMINTIM că PROBLEMA DROGURILOR a fost discutată și la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși în Timișoara, în perioada 31 august – 3 septembrie 2023. ... Știm că de mai mult timp e JALE și în ROMÂNIA, din cauza răpirii și traficării copiilor! DIN ROMÂNIA DISPAR ANUAL 1.000 DE PERSOANE, MAJORITATEA ZDROBITOARE FIIND COPII, POTRIVIT UNOR INFORMAȚII DIN 29 OCTOMBRIE 2022, dezvăluite de profesorul universitar de la Sibiu, Corvin Lupu! ... Strică-le, Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos, toate lucrările sataniștilor, în fiecare moment, în vecii vecilor! Amin!

 

RELIGIA A FOST INTRODUSĂ CA DISCIPLINĂ OPȚIONALĂ LA BACALAUREAT, PENTRU PROFILUL UMANIST, SPECIALIZĂRILE FILOLOGIE ȘI ȘTIINȚE SOCIALE, LA PROBA E. Comisia pentru Educație din Camera Deputaților a votat miercuri, 26 aprilie 2023, ca Religia să devină materie opțională la Bacalaureat. A fost o solicitare din partea cultelor, din partea asociației părinților și din partea elevilor. A existat un consens politic pentru introducerea Religiei la Bac, social-democrații ținând la acest amendament. Să observăm ce a declarat Mircea Roşca, deputat PNL: ”Comisia pentru învăţământ a votat un amendament depus de mine şi alţi colegi, pe care l-am susţinut în cadrul dezbaterilor privind legile educaţiei şi care prevede ca religia să fie disciplină opţională la examenul de Bacalaureat. Această propunere a provocat o dezbatere intensă, pentru că în politica "corectă" - cea neomarxistă ca să nu o confundăm, valorile creştine nu îşi mai au locul şi mulţi s-au împotrivit. Totuşi, le-aş spune acestora să aibă în vedere faptul că valorile lăsate de Dumnezeu au stat la baza societăţilor europene şi americane şi au creat democraţia şi cultura noastră, cu care ne identificăm şi astăzi. Copiii trebuie să cunoască despre valorile creștine, acele valori care, cu excepția perioadei comuniste, au stat și la baza statului român. Să avem un asemenea bagaj precum cel pe care îl găsim în Biblie, majoritatea dintre noi știind că este Cuvântul Domnului ce dă viață, și să ne ținem copiii departe de el, pe lângă faptul că le-am limita dreptul la alegere, pentru noi cei ce credem, le-am limita dreptul chiar la viața reală… Ca să fie clar pentru toată lumea: introducerea Religiei ca materie opțională la examenul de Bacalaureat întărește democrația - un sistem care în modelul său clasic american, dar și în cel românesc, are la bază Constituția în care se regăsesc toate valorile din Biblie, nu transformă cu nimic statul român, confirmând libertatea de conștiință și de alegere a individului. Cei care doresc să studieze Religia vor putea să o facă și vor avea șansa să o susțină ca materie opțională la Bacalaureat. Sper ca această prevedere să rămână în legile educației, deoarece religia este o componentă de bază a poporului nostru și a culturii noastre.” (scurtă amintire a știrii; articole din 26 și 27 aprilie 2023) NE AMINTIM CĂ ÎN CONTEXTUL ÎN CARE MINISTRA EDUCAȚIEI, LIGIA DECA, VOIA EDUCAȚIE LGBT ÎN ȘCOLI, CULTELE RELIGIOASE S-AU OPUS, PRINTR-O SCRISOARE COMUNĂ, PE CARE I-AU TRIMIS-O ÎN 13 MARTIE 2023. PRIN ACEASTĂ SCRISOARE S-A SOLICITAT ȘI FAPTUL CA RELIGIA SĂ POATĂ FI ALEASĂ CA DISCIPLINĂ LA BAC. Cultele religioase care au semnat scrisoarea sunt următoarele: 1) Biserica Ortodoxă Română; 2) Biserica Romano-Catolică; 3) Biserica Unită cu Roma, Greco-Catolică; 4) Arhiepiscopia Bisericii Armene din România; 5) Biserica Reformată din România; 6) Biserica Evanghelică C. A. din România; 7) Biserica Evanghelică Luterană din România; 8) Biserica Unitariană Maghiară; 9) Uniunea Bisericilor Creștine Baptiste din România; 10) Biserica Creștină după Evanghelie din România; 11) Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România - Cultul Penticostal; 12) Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea; și 13) Comunitatea Musulmană din România.

 

Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos, și noi, ocrotește-i și pe copiii din România, și pe toate persoanele neajutorate, și trezește și în autoritățile din România conștiința datoriei și dă-le înțelepciunea, sentimentele, voința, puterea și curajul necesare pentru a putea lucra cum se cuvine pentru apărarea celor vulnerabili! Amin! Îți mulțumim frumos!

.........................................................................................................................

Aici se încheie acest articol.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

Canada: “LĂSAȚI-NE COPIII ÎN PACE!” (LEAVE OUR KIDS ALONE !) Acesta este mesajul transmis, în 20 septembrie 2023, la MARȘUL DE PROTEST PAȘNIC organizat de părinți ÎMPOTRIVA ÎNDOCTRINĂRII COPIILOR ÎN ȘCOLI CU IDEOLOGIA GENDER, LGBTQ+. ACEST MARȘ numit “1 MILLION MARCH 4 CHILDREN” (marșul cu un million de persoane pentru apărarea copiilor) S-A ȚINUT ÎN TOATĂ CANADA, DE LA UN OCEAN LA CELĂLALT (COAST TO COAST). Protestele s-au declanșat după ce câteva consilii școlare din Canada au anunțat că părinții nu vor fi informați atunci când copiii lor decid să-și schimbe pronumele (adică atunci când un băiat decide că, de fapt, el este fată și trebuie să i se zică “ea”; și atunci când o fată decide că, de fapt, ea este băiat și trebuie să i se zică “el” etc). … DAR, ÎMPOTRIVA ACESTOR MARȘURI DE PROTEST au fost organizate CONTRAPROTESTE, de către cei care apără ideologia gender, LGBTQ+. Prim-ministrul Justin Trudeau și-a exprimat susținerea pentru LGBTQ+ … . (scurtă amintire a știrii; articol în engleză actualizat în 23 septembrie 2023 etc). NE AMINTIM CĂ în România, ÎN CONTEXTUL ÎN CARE MINISTRA EDUCAȚIEI, LIGIA DECA, VOIA EDUCAȚIE LGBT ÎN ȘCOLI, CULTELE RELIGIOASE S-AU OPUS, PRINTR-O SCRISOARE COMUNĂ, PE CARE I-AU TRIMIS-O ÎN 13 MARTIE 2023.

 

În GRECIA, în ciuda cererilor făcute de Uniunea Ateilor, Consiliul de Stat a decis că EDUCAȚIA RELIGIOASĂ RĂMÂNE OBLIGATORIE ÎN ȘCOLI PENTRU CREȘTINII ORTODOCȘI. Prin cererile lor, ateii ar fi vrut să obțină dreptul ca orice elev să poată primi scutire de la orele de Religie, chiar împotriva părinților. Consiliul de Stat a decis că elevii pot fi scutiți de orele de Religie Creștină Ortodoxă numai dacă aparțin de alte religii, de alte confesiuni, sau de atei. (scurtă amintire a știrii; articol în engleză din 11 septembrie 2023). OBSERVĂM că în Grecia sunt 2 ore de Religie pe săptămână. Dar ne amintim că și în Belgia, și în Germania, și în alte țări, sunt tot 2 ore de Religie pe săptămână. Adulții sunt conștienți că educația morală a tinerilor se face cel mai bine prin Religie. Așa cum a spus psalmistul, de mii de ani, că tânărul își îndreaptă calea prin păzirea cuvintelor lui Dumnezeu. ... DAR, în România este multă influență a unor evrei-derbedei-atei, sataniști-antihriști, care vor să strice educația prin fapte ca EXPOZIȚIA din București cu BLASFEMII, în care DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS este înfățișat ca ANDROGIN și CU COARNE, iar MAICA DOMNULUI este înfățișată CU CAP DE MORT, CU TRUP DE BĂRBAT TRAVESTIT ÎN FEMEIE și CU ȚIGARA ÎN MÂNA DREAPTĂ etc, expoziție organizată cu aprobare de la Ministerul Culturii, cu bani de la creștini!!! ...

 

În AUSTRIA, educatorii, părinții și experții au cerut OPRIREA IMEDIATĂ A CONȚINUTULUI VĂTĂMĂTOR din EDUCAȚIA SEXUALĂ. În noua programă școlară, care ar urma să fie pusă în aplicare din toamna anului 2023, conținutul nu este adaptat la vârsta și dezvoltarea copiilor. Prin urmare, la cererea publicației germane catolice Die Tagespost, o PETIȚIE către liderii politici din Austria a fost inițiată de asociația Kinderwohl – Verein Österreichischer Pädagogen, cerând oprirea imediată a conținutului din educația sexuală care îi pune în pericol pe copii. (scurtă amintire a știrii; articol în engleză din 5 iulie 2023) Ne amintim că în România ÎN CONTEXTUL ÎN CARE MINISTRA EDUCAȚIEI, LIGIA DECA, VOIA EDUCAȚIE LGBT ÎN ȘCOLI, CULTELE RELIGIOASE S-AU OPUS, PRINTR-O SCRISOARE COMUNĂ, PE CARE I-AU TRIMIS-O ÎN 13 MARTIE 2023.

 

https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2023/03/ministrul-educatiei-din-polonia.html

 

 https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2022/10/educatorul-prin-excelenta-invatatorul.html

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

La 25 de ani de la VIZITA PAPEI IOAN PAUL AL II – LEA ÎN ROMÂNIA, să ne amintim OMILIA (PREDICA) PE CARE EL A CITIT-O ÎN LIMBA ROMÂNĂ, la Sfânta Liturghie celebrată în Parcul Izvor din București, pe 9 mai 1999! Omilia durează 28 de minute. Haideți să urmărim măcar 6 minute! Era în Duminica a 5 – a după Paști, conform Calendarului Creștin Ortodox și Calendarului Creștin Greco-Catolic. Observăm salutul “CRISTOS A ÎNVIAT!” și răspunsul “ADEVĂRAT A ÎNVIAT!”. https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/1177679386691809 Această vizită istorică a fost PRIMA VIZITĂ A UNUI PAPĂ CATOLIC ÎNTR-O ȚARĂ PREDOMINAT ORTODOXĂ, DE LA SCHISMA CEA MARE DIN ANUL 1054. De asemenea, această vizită a fost PRIMA VIZITĂ A UNUI SUVERAN PONTIF PE PĂMÂNT ROMÂNESC. Vizita a durat 3 zile: 7, 8 și 9 mai. În 8 mai "a avut loc întâlnirea suveranului pontif cu patriarhul Teoctist şi cu membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, la care a participat preşedintele Emil Constantinescu, premierul Radu Vasile, preşedinţii Camerelor Parlamentului, personalităţi ale vieţii publice şi membri ai Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti." ... "Duminică, 9 mai 1999, de la ora 10.00, patriarhul Teoctist, împreună cu membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în prezenţa papei Ioan Paul al II-lea, a oficiat Sfânta Liturghie, în Piaţa Unirii." ... În după-amiaza zilei de 9 mai, în Parcul Izvor, a avut loc celebrarea Sfintei Liturghii Catolice, în prezența Patriarhului Teoctist. ... SĂ OBSERVĂM MESAJUL DE BUN VENIT ADRESAT DE PATRIARHUL TEOCTIST PAPEI IOAN PAUL AL II – LEA, LA AEROPORTUL BUCUREȘTI-BĂNEASA, ÎN 7 MAI: "Sanctitatea Voastră, aţi sosit în România, ţară ai cărei fii sunt în majoritate ortodocşi, ţară sfinţită de sângele martirilor, al celor de demult şi al celor care au căzut pe altarul credinţei creştine în vremurile apăsătoare ale dictaturii comuniste atee, la care s-au adăugat numele tinerilor şi vârstnicilor căzuţi în revoluţie. Este un pământ sfinţit de lacrimile rugăciunilor mamelor şi de nevoinţele duhovniceşti ale monahilor şi ale tuturor creştinilor de aici; este un pământ presărat de la un capăt la altul de crucile ce străjuiesc turlele bisericilor şi mănăstirilor, răspântiile drumurilor şi mormintele strămoşilor noştri, ca semn al nădejdii noastre în înviere (...)" "Vă primim cu inima deschisă şi cu gândul bun în numele ierarhilor, preoţilor, monahilor şi credincioşilor Bisericii noastre şi vă îmbrăţişăm cu îmbrăţişarea frăţească a lui Hristos Iisus, cu speranţa şi rugăciunea că 'Dumnezeul iubirii şi al păcii va fi cu noi' (2 Cor. 13, 11) în aceste zile". ... SĂ OBSERVĂM ȘI CÂTEVA FRAGMENTE DIN DISCURSUL PAPEI, LA SOSIRE ÎN AEROPORT: "Cu mare bucurie sosesc astăzi în România, naţiune mult dragă mie şi pe care de multă vreme doream să o vizitez. Cu profundă emoţie i-am sărutat pământul, recunoscător înainte de toate lui Dumnezeu cel atotputernic care în prevăzătoarea sa bunăvoinţă mi-a hărăzit să văd realizat acest gând. (...) Vizita mea de acum vrea să confirme legăturile dintre România şi Sfântul Scaun, care au avut mare importanţă pentru istoria creştinismului în regiune. Cum e cunoscut, potrivit tradiţiei, credinţa a fost purtată în aceste ţinuturi de fratele lui Petru, apostolul Andrei, care a pecetluit neobosita sa operă misionară prin martiriul său petrecut la Patras. Alţi martori de seamă ai evangheliei ca Sava Gotul, Niceta de Remesiana, provenind din Aquilea, şi Laurenţiu de Novae i-au continuat lucrarea, iar în timpul persecuţiilor din primele veacuri, cete de creştini au suferit martiriul: sunt martirii dacoromani, precum Zoticos, Attalos, Kamasis şi Filippos, prin al căror sacrificiu s-a înrădăcinat profund credinţa creştină în pământul vostru. Sămânţa evangheliei, căzută în teren fertil, a produs în perioada acestor două milenii roade abundente de sfinţenie şi de martiriu. Mă gândesc la sfântul Ioan Cassian şi Dionisie Exiguul, care au contribuit la transmiterea comorilor spirituale, teologice şi canonice ale Orientului grec şi Occidentului latin; apoi, mult mai târziu, la voievodul Ştefan cel Mare şi Sfânt, "un adevărat atlet al credinţei creştine", cum l-a numit papa Sixt al IV-lea, şi la numeroşi alţi slujitori ai evangheliei, între care domnitorul şi martirul Constantin Brâncoveanu, iar mai recent, numeroşii martiri şi mărturisitori ai credinţei din secolul al XX-lea. (...) Românie, ţară-punte între Orient şi Occident, punct de răscruce între Europa centrală şi cea orientală, Românie, pe care tradiţia o numeşte cu frumosul titlu de "Grădina Maicii Domnului", vin la tine în numele lui Iisus Cristos, Fiul lui Dumnezeu, şi al preasfintei Fecioare Maria. În pragul unui nou mileniu, întemeiază-ţi viitorul mai departe pe stânca tare a evangheliei. Cu ajutorul lui Cristos vei fi protagonista unei noi perioade de entuziasm şi curaj. Vei fi naţiune prosperă, pământ roditor de bine, popor solidar şi făcător de pace. Dumnezeu să te ocrotească şi să te binecuvânteze mereu!" ... Papa Ioan Paul al II – lea a donat 200.000 de dolari pentru construirea Catedralei Ortodoxe din București, Catedrala Națională, Catedrala Mântuirii Neamului. ... Biserica Romano Catolică consideră că Papa Ioan Paul al II – lea este sfânt, fiind beatificat în 2011 și canonizat în 2014.

Pr. prof. Ion Ciungu     https://institutlevant.ro/en/press-releases/press-release-may-29th-2019/   https://www.facebook.com/photo/?fbid=293...