joi, 2 noiembrie 2023

ÎN PALESTINA MOR COPII ... . În Palestina se comit/ Nelegiuiri nenumărate/ Și-adesea-mi vine să vomit,/ Văzându-le “justificate”./ ... (poezie – rugăciune scrisă de preotul Sorin Croitoru, referitoare la suferințele mari în Palestina cauzate copiilor, părinților și persoanelor civile, de bombardamentele armatei israeliene; cineva mi-a trimis azi, 2 noiembrie 2023, pe WhatsApp, această poezie – rugăciune. Mulțumim frumos autorului și persoanelor care o distribuie! ... Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh acum și pururea și în vecii vecilor! Amin!). ÎNTR-ADEVĂR, durerile acolo sunt multe și mari! Chiar azi am văzut un articol cu acest titlu: "Gaza a 'graveyard' where parenthood is a 'curse': Israel-Hamas war claims lives of 400+ children every day". (Gaza, un „cimitir” în care calitatea de părinte este un „blestem”: războiul Israel-Hamas ucide viețile a peste 400 de copii în fiecare zi”). Doamne, Dumnezeul nostru, TATĂ CERESC ATOTPUTERNIC, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, în Numele Domnului nostru Iisus Hristos, OPREȘTE CRIMELE SATANIȘTILOR! Amin!

Pr. prof. Ion Ciungu

 

 

 

ÎN PALESTINA MOR COPII ... (de preot Sorin Croitoru)

1)

În Palestina mor copii,

Acolo orice zi e-o dramă.

Numai părinte să nu fii,

Trăind cu pruncii tăi în teamă..

2)

În Palestina se comit

Nelegiuiri nenumărate

Și-adesea-mi vine să vomit,

Văzându-le “justificate”.

3)

Pământul ăsta ocupat

Cu chestiunile de mediu

Mă-întreb de o fi observat

Că Palestina-i sub asediu..

4)

Acolo zilele sunt iad,

Iar nopțile un iad mai mare

Căci pururea din ceruri cad

Rachetele îngrozitoare..

5)

Acolo se ucid femei

Ce poartă muguri verzi în ele,

Acolo muguri mititei

Se-îmbolnăvesc de spaime grele

6)

Căci văd, sărmanii, cum pe rând

Se prăbușesc atâtea blocuri

Și n-ai nici unde și nici când

Să pleci de-acolo-n alte locuri..

7)

Știați că pruncilor micuți

Le leagă semne distinctive,

Să poată fi recunoscuți

Printre cadavrele din stive?..

8)

Știați că apa e un lux,

Iar pâinea e o raritate,

Știați că-n Palestina sunt

Atâtea guri înfometate?..

9)

Știați că țara-i un ghetou

Ca cele de naziști create?

Se pare că trăim din nou

Acele vremuri blestemate..

10)

O altă “rasă”, dragii mei,

A devenit “superioară”:

Cei prigoniți mai ieri, chiar ei

Îi fac pe alții să dispară.

11)

Eu știu că nu sunt toți la fel,

Dar celor care sunt.. rușine!

Nu vreau să văd un Israel

Călcând pe morți printre ruine.

12)

Treziți-vă cât nu-i târziu,

Opriți această agonie,

Pe toți ne-așteaptă un sicriu,

De ce o viață în trufie?

13)

Ați fost și sunteți prigoniți?..

De sunteți națiune sfântă,

Iertați vrăjmașii și-i iubiți,

Așa cum Biblia cuvântă!

14)

Să fiți exemplu pentru noi,

Iar Dumnezeu este IUBIRE:

Să simt mireasma Lui în voi,

Și nu a demonilor fire.

15)

Oprește-l, Doamne, pe cel rău,

Ce două națiuni robește.

Chiar de nu cred în Fiul Tău,

Le iartă și le miluiește.

16)

Precum Hristos îl vindecă

Pe îndrăcitul din Gadara,

Așa și Tu, Părinte, fă

Și le exorcizează țara.

     Amin!

...

(Această poezie – rugăciune am primit-o azi, 2 noiembrie 2023, de la A. L.)

...

Gaza a 'graveyard' where parenthood is a 'curse': Israel-Hamas war claims lives of 400+ children every day, Updated: Nov 02, 2023, Edited By: Moohita Kaur Garg, https://www.wionews.com/world/gaza-a-graveyard-where-parenthood-is-a-curse-israel-hamas-war-claims-lives-of-400-children-every-day-654341

 ...

...

October 2023 Gaza–Israel conflict, https://en.wikipedia.org/wiki/October_2023_Gaza%E2%80%93Israel_conflict

 ...


............................................................................................................

Aici se încheie acest articol.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

 

O RUGĂCIUNE a unui om care a ajuns la conștiința că, din cauza nechibzuinței și îndărătniciei lui repetate, s-a rătăcit de turma Păstorului și se află în pericol din partea lupilor răpitori care îi dau târcoale. LUPI RĂPITORI ÎMI DAU TÂRCOALE, OCHII LOR ARD DE NESĂȚIOASĂ URĂ, PUSU-I-AU GÂND RĂU SUFLETULUI MEU. ... GĂSEȘTE-MĂ DOAMNE, ADU-MĂ LA TINE! ... (Am primit azi pe WhatsApp această rugăciune. Mulțumim frumos autorului și persoanelor care o distribuie! ... Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh acum și pururea și în vecii vecilor! Amin!)

 

RUGĂCIUNE-POEZIE de MULȚUMIRE către DUMNEZEU TATĂL NOSTRU SFÂNT DIN CERURI. Titlul acestei rugăciuni în versuri este ÎȚI ADUCEM MULȚUMIRE, compusă de Lucica Boltașu. (Am primit recent pe WhatsApp această rugăciune de la o prietenă. Mulțumim frumos autoarei și persoanelor care o distribuie! ... Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh acum și pururea și în vecii vecilor! Amin!)

 

ZÂMBET RĂSTIGNIT, Colindul vremurilor pe care le trăim (Versuri, muzică și interpretare Prof. Dr. Eugen Dan Drăgoi). ... Să observăm o strofă: CĂ TIMPU-NSEAMNĂ BANI ȘI BANII STRIGĂ:/ LA LUPTĂ! DACĂ VREI SĂ FII MAI « SUS »,/ « RESPECTUL » CU AVERE SE CÂȘTIGĂ,/ NU STÂND ȘI ASCULTÂNDU-L PE IISUS! ... Am primit recent de la un prieten pe WhatsApp videoclipul cu versurile cântate, imaginile fiind de la Muntele Athos. (Videoclipul l-am găsit apoi și pe Facebook, postarea fiind din 10 mai 2020) ... Mulțumim frumos autorului și celor care distribuie acest colind al vremurilor pe care le trăim! ... Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh acum și pururea și în vecii vecilor! Amin! Amin! Așa să fie!

 

De dincolo de ceruri,/ TU MĂ IUBEȘTI, IISUSE,/ Și cât de mult Te bucuri, când voia-Ți împlinesc,/ Ascultă-mi rugăciunea, sau vorbele nespuse,/ ÎNVAȚĂ-MĂ MAI TARE, MAI MULT SĂ TE IUBESC!/ (poezie-rugăciune primită pe WhatsApp) ... Mulțumim frumos persoanei care a compus-o și celor care o distribuie! Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh acum și pururea și în vecii vecilor! Amin! Amin! Așa să fie!

 

RUGĂCIUNE pentru NOUL AN ȘCOLAR: Doamne, binecuvântează/ Toți copiii României,/ Să-i păzești și-n anu-acesta/ Pe întreg cuprinsul glilei!/ ... (primită pe WhatsApp). Mulțumim frumos persoanei care a compus-o și celor care o distribuie! ... Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh acum și pururea și în vecii vecilor! Amin! Amin! Așa să fie!

 

REVERENȚĂ lui DUMNEZEU CEL UNUL ÎN FIINȚĂ, DAR ÎNTREIT ÎN PERSOANE: Mă proștern `nainte-Ți Doamne, Cel Ce ești de trei ori Sfânt,/ Căci Îți văd puterea-Ți mare/ Care-o ai pe-ntreg pământ./ ... Mulțumim frumos persoanei care a compus-o și celor care o distribuie! Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh acum și pururea și în vecii vecilor! Amin! Amin! Așa să fie!

 

Adevărată și frumoasă poezie: Cunosc un MEDIC de renume,/ Din mâna Căruia nu mori,/ C-atâția doctori sunt pe lume/ Care greșesc adeseori./ ... Mulțumim frumos persoanei care a compus-o și celor care o distribuie!

 

Bună ANALOGIE: Când DUMNEZEU a vrut să creeze pește, a vorbit cu marea. Când DUMNEZEU a vrut să creeze copaci, a vorbit cu pământul. Când DUMNEZEU a vrut să-l creeze pe om, S-a orientat spre SINE. Așa că DUMNEZEU a spus: “Să facem om după chipul și asemănarea NOASTRĂ!” ... Notă: Dacă scoți un pește din apă, acesta va muri; dacă scoți un copac din pământ, acesta moare și el; În mod similar, când omul se deconectează de la DUMNEZEU, el moare. DUMNEZEU este mediul nostru natural. Am fost creați pentru a trăi în prezența LUI. Trebuie să fim conectați cu EL, pentru că doar cu EL există viața adevărată. Să rămânem conectați cu DUMNEZEU! Să ne amintim că apa fără pește este tot apă, dar peștii fără apă nu sunt nimic! Solul fără copac este tot sol, dar copacul fără sol nu este nimic. DUMNEZEU fără om este tot DUMNEZEU, dar omul fără DUMNEZEU nu este nimic ... . (Mulțumim frumos persoanei care a făcut această analogie și celor care o distribuie!)

 

CULTURA SĂNĂTOASĂ A BUNICII, CREDINȚA EI ÎN DUMNEZEU ȘI ÎN BIBLIE, RUGĂCIUNEA EI ÎN GRĂDINĂ SUB BOLTA CERULUI CU MII DE STELE, TRANSMITEREA CREDINȚEI CREȘTINE ÎN FAMILIE DIN GENERAȚIE ÎN GENERAȚIE, ÎN CONTEXTUL ÎN CARE DUȘMANII VOR SĂ NE DESPARTĂ DE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS. (poezie anonimă, primită pe WhatsApp)

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în MARȚEA LUMINATĂ, în SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ (The Bright Week), adică în PRIMA SĂPTĂMÂNĂ CARE URMEAZĂ DUPĂ SĂRBĂTOAREA ÎNVIERII DOMNULUI DUMNEZEULUI ȘI MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS. ... Bucuria Învierii Domnului nostru Iisus Hristos o exprimăm și noi, în fiecare an, inclusiv prin felul în care NE SALUTĂM TIMP DE 40 DE ZILE, cu uimitorul și frumosul mesaj de origine îngerească, "HRISTOS A ÎNVIAT!", la care răspundem, din forța Tradiției Sfinte și în diferite grade de asimilare, "ADEVĂRAT A ÎNVIAT!" Azi, în A TREIA ZI DE PAȘTI, în MARȚEA LUMINATĂ, haideți să ne luminăm sufletele cu textul evanghelic programat pentru a fi citit azi la Sfânta Liturghie! În acest text este vorba despre modul în care DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS S-A ARĂTAT DUPĂ ÎNVIERE LA DOI DINTRE UCENICII SĂI, adică LUI LUCA ȘI CLEOPA, în timp ce ei mergeau dinspre Ierusalim spre localitatea Emaus. Pe drum El li s-a arătat ca un străin care i-a întrebat de ce sunt triști și le-a explicat textele sfinte din Vechiul Testament referitoare la Mesia, referitoare la suferințele Lui urmate de slava Lui. Apoi, LA CINA DIN EMAUS IISUS A FOST RECUNOSCUT, CÂND EL A BINECUVÂNTAT PÂINEA, A FRÂNT-O ȘI LE-A DAT-O. ... Cu această ocazie este potrivit SĂ NE AMINTIM DE ARĂTĂRILE DOMNULUI DUPĂ ÎNVIERE, de persoanele cărora El S-a arătat după Înviere, timp de 40 de zile, până când S-a înălțat la Cer. MAICA DOMNULUI ESTE PRIMA PERSOANĂ CARE L-A VĂZUT PE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ÎNVIAT, după cum aflăm din cartea de cult numită Penticostar, în care se explică astfel: Învierea a cunoscut-o întâi Maica lui Dumnezeu, Care, după cum grăiește Evanghelia cea de la Matei, ședea la Mormânt împreună cu Maria Magdalena. Dar, spre a nu se arunca îndoială asupra Învierii, din pricina dragostei de Mamă pentru Fiul Său, de aceea zic evangheliștii că Domnul S-a arătat mai întâi Mariei Magdalena. Așa scrie în Sinaxarul din Penticostar, la Sfânta și Marea Duminică a Paștilor. ... Știm că Iisus a promis că El este prezent acolo unde chiar și numai doi sau trei se adună în Numele Lui (Matei 18, 20). DOAMNE IISUSE HRISTOASE, TE RUGĂM FRUMOS PRIN DUHUL SFÂNT, AJUTĂ-NE SĂ FACEM PARTE DINTRE PERSOANELE CARE SE ADUNĂ ÎN NUMELE TĂU, CONFORM LEGII TALE EXPRIMATĂ ÎN NOUL TESTAMENT, SPRE SLAVA TATĂLUI NOSTRU SFÂNT DIN CERURI, ÎN FIECARE MOMENT, ÎN VECII VECILOR! AMIN! AMIN! AȘA SĂ FIM! ÎȚI MULȚUMIM FRUMOS!

Pr. prof. Ion Ciungu   “« Rămâi cu noi, că e spre seară şi s'a plecat ziua ». Şi a intrat să rămână cu ei. Şi a fost că'n timp c...