duminică, 22 iulie 2018

ÎMBĂTRÂNIȚI ÎN OBICEIURI RELE ? UN CARDINAL AMERICAN (88 ANI) ȘI UN EPISCOP AUXILIAR DIN HONDURAS (57 ANI) SUNT ANCHETAȚI PENTRU ABUZURI SEXUALE ASUPRA SEMINARIȘTILOR MINORI DAR ȘI ASUPRA ADULȚILOR, DUPĂ CE ÎN LUNA MAI TOATĂ CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN CHILE S-A OFERIT SĂ DEMISIONEZE DIN CAUZA ABUZURILOR SEXUALE (articol în engleză din 20 iulie 2018 ; scurtă anunțare a știrii)



de pr.prof. Ion Ciungu



„Iar cine va sminti pe unul dintr-aceştia mici care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui să i se atârne de gât o piatră de moară şi să fie afundat în adâncul mării. ... Vedeţi să nu dispreţuiţi pe vreunul din aceştia mici, că zic vouă: Că îngerii lor, în ceruri, pururea văd faţa Tatălui Meu, Care este în ceruri.” (Matei cap. 18, versetele 6 și 10). http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=18




.................




E vorba de Cardinalul Theodore McCarrick, actualmente în procese civile și bisericești, arhiepiscop pensionar de Washington, înlăturat de la slujirea publică în 20 iunie de către Papa Francisc.



De asemenea, e vorba de Juan José Pineda Fasquelle, episcop auxiliar al Cardinalului Oscar Madriguez Maradiaga, din Honduras, a cărui demisie a acceptat-o Papa Francisc vineri.



Vice rectorul și director pentru admiteri la Seminarul St. Joseph din Yonkers, statul New York, Thomas Berg, preot romano-catolic, referindu-se la scandalul lui McCarrick, care “a demoralizat atât seminariștii cât și preoții, a spus că „Biserica trebuie să se asigure că bărbații care au atracție pentru persoane de același sex pur și simplu nu intră în seminarii – o poziție recent susținută iarăși de Papa Francisc în legătură cu Bisericile Chiliană și Italiană.



Dacă abuzul de putere al Cardinalului McCarrick a fost posibil să fie tolerat în tăcere timp de decenii, astăzi “în epoca #MeToo acesta nu mai este acceptabil”.



Așa am aflat din articolul Revelations of US cardinal sex abuse will force pope’s hand, publicat în data de 20 iulie 2018 pe site-ul american de știri Religion News Service, de Nicole Winfield.
.........

Papa Francisc a acceptat oferta Cardinalului Theodore McCarrick de a demisiona din Colegiul Cardinalilor și i-a ordonat să ducă o viață de rugăciune și penitență într-o casă desemnată de pontif, până când se ține un proces bisericesc. Așa a anunțat Vaticanul sâmbătă 28 iulie 2018, după cum am aflat din articolul US prelate McCarrick resigns from College of Cardinals , publicat în data de 27 iulie 2018 pe site-ul american de știri Religion News Service, de Frances D`Emilio.

…………….


Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem articolele următoare în care este vorba de abuzuri sexuale în baza funcției sociale:






Despre abuzul de putere asupra femeilor, dezvăluit de mișcarea  #MeToo, aici:






Despre abuzul de putere în baza funcției sociale ne amintim și din acest articol, unde e vorba de doi judecători evrei :
Profetul Daniel (17 decembrie ), (aspecte: moral, istoric, mesianic, eshatologic)


Un comentariu:

  1. US prelate McCarrick resigns from College of Cardinals

    "VATICAN CITY (AP) — Pope Francis has accepted U.S. prelate Theodore McCarrick’s offer to resign from the College of Cardinals after allegations of sexual abuse, including one involving an 11-year-old boy, and ordered him to conduct a “life of prayer and penance” in a home to be designated by the pontiff until a church trial is held, the Vatican said Saturday (July 28)."

    https://religionnews.com/2018/07/28/mccarrick-resigns/

    RăspundețiȘtergere

Pe 20 mai, de ZIUA INTERNAȚIONALĂ A ALBINEI, avem ocazia să ne amintim de impresionanta ordine și hărnicie a albinelor, de modul genial în care Dumnezeu a creat totul în natură. Toate sunt create cu un anumit scop. ȘI DIN VIAȚA ALBINELOR PUTEM VEDEA ÎNȚELEPCIUNEA LUI DUMNEZEU, LUCRAREA PERFECTĂ A LUI DUMNEZEU. Să observăm câteva detalii despre albine, așa cum sunt prezentate în fila de azi a calendarului german LEBEN IST MEHR: “Lucrarea lor principală este să recolteze nectar. Pentru a face aceasta, albina își folosește antenele, care sunt niște capodopere senzoriale. Pe fiecare antenă se află 2000 de fire de păr olfactive și 65000 de celule olfactive. Acestea din urmă sunt specializate în anumite molecule odorante și pot detecta chiar cele mai mici cantități din acestea. Totuși, dacă aceste antene se lipesc una de alta, ceea ce se întâmplă des la recoltarea nectarului, ele devin total inutile. Tocmai din acest motiv albina are un dispozitiv special de curățare, un mic spațiu gol la piciorul din față, numit fantă de curățare. Această fantă are exact diametrul senzorului. Când albina își pune antena în acest spațiu gol, pliază o balama mică, pintenul de curățare, și trage antena înainte și înapoi de câteva ori pentru a o curăța. Astfel se elimină murdăria de pe senzor, acesta rămânând deplin funcțional. Putem vedea, iarăși și iarăși, cât de genial sunt concepute multe lucruri în natură. Creatorul a lucrat perfect. Albina are tot ce-i trebuie pentru a-și îndeplini sarcinile perfect.” ... TOATE AU FOST CREATE CU UN ANUMIT SCOP. Toate au un anumit scop. ... DAR, CE SCOP AVEM NOI, OAMENII? ... Eu cred că mulți oameni au uitat cu ce scop au fost creați. ... NOI AM FOST CREAȚI CA SĂ-L ONORĂM PE DUMNEZEU, PE CREATORUL NOSTRU. Avem emoții, ca să-L iubim pe Dumnezeu. Avem capacitatea de a gândi, de a judeca, de a înțelege, ca să aflăm mai mult despre El. Avem buze, ca să Îi spunem: Mulțumesc! Suntem creați perfect pentru scopul nostru. Întrebarea este acum următoarea: Împlinim noi acest scop? ... ÎNTR-ADEVĂR, ALBINELE SUNT FOARTE NECESARE PENTRU VIAȚA NOASTRĂ ȘI AVEM MULTE DE ÎNVĂȚAT DE LA ELE. Cântec pentru copii: “Albina, albina/Iubește lumina/” ... https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/307683135611272

Pr. prof. Ion Ciungu     https://www.facebook.com/photo/?fbid=2947471562060001&set=a.711891222284724 Mai multe aspecte referitoare...