luni, 27 martie 2023

PESTE 70 DE CREȘTINI AU FOST UCIȘI ÎN R. D. CONGO, ÎN DOUĂ SĂPTĂMÂNI, DE CĂTRE GRUPUL REBEL ISLAMIST “FORȚELE DEMOCRATICE ALIATE”, CARE ÎȘI URMEAZĂ AGENDA DE ISLAMIZARE A PĂRȚII RĂSĂRITENE CREȘTINE A R. D. CONGO. (scurtă anunțare a acestei triste știri, articol în engleză din 20 martie 2023) ȘTIM CĂ ÎN NIGERIA ESTE GENOCID CONTRA CREȘTINILOR!!! OBSERVĂM CĂ ȘI ÎN R. D. CONGO CREȘTINII SUNT PERSECUTAȚI GRAV ȘI UCIȘI!!! SĂ ADĂUGĂM ÎN RUGĂCIUNILE NOASTRE ZILNICE CÂTEVA PROPOZIȚII CĂTRE TATĂL NOSTRU SFÂNT DIN CERURI PENTRU CREȘTINII PERSECUTAȚI ÎN DIFERITE ȚĂRI, ÎN SPECIAL ÎN NIGERIA ȘI ÎN R. D. CONGO! DE ASEMENEA, PENTRU OPRIREA UCIDERII BEBELUȘILOR NENĂSCUȚI ÎN ROMÂNIA ȘI PENTRU OPRIREA RĂPIRII COPIILOR DIN ROMÂNIA! DE ASEMENEA, PENTRU OPRIREA UCIDERII CREȘTINILOR ÎN UCRAINA!

Pr. prof. Ion Ciungu

 

„Căci, atunci când se ridică sus oamenii de nimic, nelegiuiţii mişună pretutindeni.” (Psalmul 11, versetul 8; în unele Biblii este Psalmul 12, versetul 8) http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=65&cap=11 „The wicked walk on every side, when the vilest men are exalted.” https://www.biblegateway.com/passage/?search=Psalm+12&version=KJV

https://anglican.ink/2020/02/14/new-massacres-of-christians-in-nord-kivu/


Mai multe aspecte referitoare la știrea anunțată în titlu putem afla din articolul următor:

 

Over 70 Christians Killed in DRC in Two Weeks, publicat în data de 20 martie 2023, pe website-ul american de știri PERSECUTION.ORG, INTERNATIONAL CHRISTIAN CONCERN. https://www.persecution.org/2023/03/20/over-70-christians-killed-in-drc-in-two-weeks/

 

..........................................................................................................................

Aici am terminat de amintit aceaste triste știri și de adresat invitația de a ne asocia în rugăciune pentru oprirea uciderilor și răpirilor de creștini!

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următorul articol:

GHID DE RUGĂCIUNE PE 52 DE SĂPTĂMÂNI. SĂ NE ALĂTURĂM ÎN RUGĂCIUNE PENTRU CREȘTINII CARE SUFERĂ MARI PERSECUȚII ȘI DISCRIMINĂRI ÎN DIFERITE ȚĂRI! NE AFLĂM ÎN SĂPTĂMÂNA A PATRUZECEA DIN ACEST AN, 2022. A PATRUZECEA SĂPTĂMÂNĂ DE RUGĂCIUNE ESTE PENTRU CREȘTINII DIN REPUBLICA DEMOCRATICĂ CONGO (capitala Kinshasa), ȚARĂ CU O POPULAȚIE DE 92.336.000 DE LOCUITORI, ÎN CARE RELIGIA PRINCIPALĂ ESTE CREȘTINISMUL, NUMĂRUL CREȘTINILOR FIIND DE 87.845.000, POTRIVIT ORGANIZAȚIEI INTERNAȚIONALE “OPEN DOORS” PENTRU SPRIJINIREA CREȘTINILOR PERSECUTAȚI. CREȘTINII DIN ACEASTĂ ȚARĂ SE CONFRUNTĂ CU O PERSECUȚIE VIOLENTĂ, DIN PARTEA GRUPULUI REBEL ISLAMIST NUMIT “FORȚELE DEMOCRATICE ALIATE”, DEOSEBIT DE ACTIV ÎN PARTEA RĂSĂRITEANĂ A ȚĂRII, DE UNDE VOR SĂ-I ALUNGE PE CREȘTINI PENTRU A-I ÎNLOCUI CU CREDINCIOȘI ISLAMIȘTI RADICALI.

 

ÎN CONGO (REPUBLICA DEMOCRATĂ) AU FOST UCIȘI 30 DE CREȘTINI ȘI MAI MULTE FEMEI AU FOST VIOLATE, ÎN PERIOADA 20 NOIEMBRIE – 3 DECEMBRIE 2020, DE CĂTRE EXTREMIȘTII ISLAMIȘTI AI FORȚELOR DEMOCRATE ALIATE, CARE DIN 2017 PÂNĂ ACUM AU UCIS APROAPE 4.000 DE OAMENI. FORȚELE DEMOCRATE ALIATE SE ALINIAZĂ CU GRUPUL TERORIST STATUL ISLAMIC. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 9 decembrie 2020). CĂROR ROMÂNI LE PASĂ DE AȘA CEVA, CÂND ÎN ROMÂNIA MEDICII ATEI-DERBEDEI-SATANIȘTI-ANTICRIȘTI UCID “LEGAL”, ÎN FIECARE AN, 100 DE MII DE BEBELUȘI PRIN AVORT, CĂCI PARLAMENTUL DEMOCRAT TERORIST AL ROMÂNIEI ÎI SUSȚINE DE 30 DE ANI!!! RĂI SUNT ISLAMIȘTII TERORIȘTI! DAR MULT MAI RĂI SUNT ATEII TERORIȘTI!!! SĂ NE RUGĂM ȘI SĂ LUCRĂM, ȘI NOI, CA DUMNEZEU SĂ-I OPREASCĂ PE TERORIȘTII CRIMINALI!

 

ÎN CONGO, 6 CREȘTINI AU FOST UCIȘI, RECENT, IAR 470 DE FAMILII AU FOST NEVOITE SĂ FUGĂ DE LA CASELE LOR DIN CAUZA VIOLENȚEI MILITANȚILOR ISLAMICI ORGANIZAȚI CA „FORȚELE DEMOCRATICE ALIATE”, CARE ÎN 2018 AU UCIS CEL PUȚIN 249 DE PERSOANE. (articol în engleză din 19 martie 2019; scurtă anunțare a știrii). ZICEM CĂ SUNT RĂI ACEI ISLAMICI DIN CONGO, DAR ÎN ROMÂNIA ÎN FIECARE ZI 236 DE BEBELUȘI SUNT UCIȘI DE MEDICII CU STUDII SUPERIOARE, DOCTORALE, NECREȘTINE, „ROMÂNEȘTI”!!!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în MARȚEA LUMINATĂ, în SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ (The Bright Week), adică în PRIMA SĂPTĂMÂNĂ CARE URMEAZĂ DUPĂ SĂRBĂTOAREA ÎNVIERII DOMNULUI DUMNEZEULUI ȘI MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS. ... Bucuria Învierii Domnului nostru Iisus Hristos o exprimăm și noi, în fiecare an, inclusiv prin felul în care NE SALUTĂM TIMP DE 40 DE ZILE, cu uimitorul și frumosul mesaj de origine îngerească, "HRISTOS A ÎNVIAT!", la care răspundem, din forța Tradiției Sfinte și în diferite grade de asimilare, "ADEVĂRAT A ÎNVIAT!" Azi, în A TREIA ZI DE PAȘTI, în MARȚEA LUMINATĂ, haideți să ne luminăm sufletele cu textul evanghelic programat pentru a fi citit azi la Sfânta Liturghie! În acest text este vorba despre modul în care DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS S-A ARĂTAT DUPĂ ÎNVIERE LA DOI DINTRE UCENICII SĂI, adică LUI LUCA ȘI CLEOPA, în timp ce ei mergeau dinspre Ierusalim spre localitatea Emaus. Pe drum El li s-a arătat ca un străin care i-a întrebat de ce sunt triști și le-a explicat textele sfinte din Vechiul Testament referitoare la Mesia, referitoare la suferințele Lui urmate de slava Lui. Apoi, LA CINA DIN EMAUS IISUS A FOST RECUNOSCUT, CÂND EL A BINECUVÂNTAT PÂINEA, A FRÂNT-O ȘI LE-A DAT-O. ... Cu această ocazie este potrivit SĂ NE AMINTIM DE ARĂTĂRILE DOMNULUI DUPĂ ÎNVIERE, de persoanele cărora El S-a arătat după Înviere, timp de 40 de zile, până când S-a înălțat la Cer. MAICA DOMNULUI ESTE PRIMA PERSOANĂ CARE L-A VĂZUT PE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ÎNVIAT, după cum aflăm din cartea de cult numită Penticostar, în care se explică astfel: Învierea a cunoscut-o întâi Maica lui Dumnezeu, Care, după cum grăiește Evanghelia cea de la Matei, ședea la Mormânt împreună cu Maria Magdalena. Dar, spre a nu se arunca îndoială asupra Învierii, din pricina dragostei de Mamă pentru Fiul Său, de aceea zic evangheliștii că Domnul S-a arătat mai întâi Mariei Magdalena. Așa scrie în Sinaxarul din Penticostar, la Sfânta și Marea Duminică a Paștilor. ... Știm că Iisus a promis că El este prezent acolo unde chiar și numai doi sau trei se adună în Numele Lui (Matei 18, 20). DOAMNE IISUSE HRISTOASE, TE RUGĂM FRUMOS PRIN DUHUL SFÂNT, AJUTĂ-NE SĂ FACEM PARTE DINTRE PERSOANELE CARE SE ADUNĂ ÎN NUMELE TĂU, CONFORM LEGII TALE EXPRIMATĂ ÎN NOUL TESTAMENT, SPRE SLAVA TATĂLUI NOSTRU SFÂNT DIN CERURI, ÎN FIECARE MOMENT, ÎN VECII VECILOR! AMIN! AMIN! AȘA SĂ FIM! ÎȚI MULȚUMIM FRUMOS!

Pr. prof. Ion Ciungu   “« Rămâi cu noi, că e spre seară şi s'a plecat ziua ». Şi a intrat să rămână cu ei. Şi a fost că'n timp c...