sâmbătă, 28 aprilie 2018

„POROȘENKO ÎL ISPITEȘTE ACUM PE PATRIARHUL BARTOLOMEU DUPĂ CUM DIAVOLUL L-A ISPITIT PE HRISTOS” (articol în engleză din 27 aprilie 2018; scurtă anunțare a știrii)



de pr.prof Ion Ciungu



Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, ne învață astfel: “Regii neamurilor domnesc peste ele și sunt numiți binefăcători. Dar între voi să nu fie așa, ci cel mai mare dintre voi să fie ca cel mai tânăr, și căpetenia ca acela care slujește.” (Sfânta Evanghelie după Luca, capitolul 22, versetele 25-26).[1]



În data de 27 aprilie 2018, articolul “POROSHENKO IS TEMPTING PATRIARCH BARTHOLOMEW AS THE DEVIL DID CHRIST”—UOC PRESS SERVICE, a fost publicat pe site-ul ortodox rus ORTHODOX CHRISTIANITY.


Șeful serviciului de presă al Bisericii Ortodoxe Ucrainene dependentă de Patriarhia Moscovei, Vasily Anisimov, referindu-se la faptul că Președintele Ucrainei, Petru Poroșenko, a cerut recent Patriarhului Bartolomeu al Constantinopolului să acorde autocefalie Bisericii Ortodoxe Ucrainene, cu alte cuvinte, referindu-se la faptul că Poroșenko vrea ca Biserica Ortodoxă Ucraineană să nu mai depindă de Moscova, a zis astfel:


“Petru Poroșenko îl ispitește acum pe Patriarhul Bartolomeu după cum diavolul L-a ispitit pe Hristos. Predecesorii lui Poroșenko au făcut la fel. Ei îl ispitesc acum pentru a crea discordie panortodoxă în lume și conflict religios în Ucraina”.


 “ « Dar mi se pare că patriarhul este fericit să fie ispitit, aceasta îi revigorează și îi sporește semnificația lui, » a zis acest șef al serviciului de presă.”


„Comentând despre faptul că Poroșenko caută să obțină autocefalie până în 28 iulie, la cea de a 1030-a aniversare a Încreștinării Rusiei prin Botez, de către Sfântul Vladimir cel Mare, Anisimov a declarat că, « Demonii își manifestă acum mânia violentă înainte de [a se celebra] Încreștinarea Rusiei prin Botez de către Sfântul Prinț Vladimir cel Egal cu Apostolii. »”

………………………….

S-ar putea să dorim să (re)vedem și următoarele articole:


PATRIARHIA ECUMENICĂ DIN CONSTANTINOPOL INIȚIAZĂ UN DIALOG INTERORTODOX CU PRIVIRE LA AUTOCEFALIA UCRAINEANĂ (articol în engleză din 24 aprilie 2018; scurtă anunțare a știrii).


ORTODOCȘII UCRAINENI ÎȘI SCHIMBĂ LOIALITATEA DE LA..BISERICILE DEPENDENTE DE MOSCOVA LA BISERICILE DEPENDENTE DE KIEV (articol în engleză din 4 aprilie 2018 ; traducere parțială).


PATRIARHUL KIRILL AL RUSIEI A MEDIAT PENTRU ELIBERAREA PRIZONIERILOR DIN DONBAS [în 25 dec. 2017; iar în 27 dec. 2017 s-a început eliberarea; în 15 noiembrie 2017 politicianul ucrainean Viktor Medvedciuk, a cărui fiică este botezată de Putin (este finuța lui Putin), i-a cerut lui Putin să intervină la liderii separatiști cu ideea schimbului de prizonieri].








[1] Sfânta Evanghelie după Luca, capitolul 22, versetele 25-26, http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=48&cap=22


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre “TRAGEDIA LUI IUDA”, articol scris de Nicolae Steinhardt (+1989), se cuvine să ne amintim și azi, în MIERCUREA MARE, zi în care ne amintim că Iuda L-a vândut pe Domnul nostru Iisus Hristos, făcând târgul cu marii preoți evrei, care i-au dat 30 de arginți pentru serviciul pe care urma să li-l facă. ... DE ASEMENEA, despre “NU-I SINGUR IUDA VINOVAT”, poezie scrisă de Costache Ioanid (+1987), se cuvine să ne amintim azi, în MIERCUREA MARE. https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/761652612777387 Din această poezie avem de învățat că trebuie să conștientizăm faptul că și noi, prin păcatele noastre, suntem vinovați de Moartea Domnului nostru Iisus Hristos. După ce conștientizăm aceasta, se cuvine să recunoaștem, să mărturisim și să Îi cerem iertare Mântuitorului lumii. Din “TRAGEDIA LUI IUDA” înțelegem că nu se cuvine să acceptăm punctul de vedere al celor care încearcă să-l dezvinovățească pe Iuda. Aceștia greșesc când spun că dacă Iuda nu L-ar fi vândut pe Iisus, atunci planul divin nu s-ar fi putut realiza și mântuirea nu ar fi avut loc. Eroarea lor este totală, căci pentru a realiza mântuirea lumii Dumnezeu nu depindea exclusiv de Iuda. ... Se cuvine să considerăm, într-adevăr, că IUDA ESTE VINOVAT DE VINDEREA LUI IISUS și, de asemenea, IUDA ESTE VINOVAT PENTRU CĂ NU ȘI-A CERUT IERTARE DE LA IISUS. ... ... Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, ajută-ne să ne înțelepțim prin lecțiile pe care ni le dai în aceste zile, ajută-ne să câștigăm virtuțile pe care Tu le aștepți de la noi, ca să lucrăm cu ele spre slava Veșnicului nostru Tată Ceresc Atotsfânt și Atotputernic, în fiecare moment, în vecii vecilor! Amin! Amin! Așa să fie! Îți mulțumim frumos!

Pr. prof. Ion Ciungu       Iuda primește banii de la marii preoți evrei. https://www.facebook.com/photo?fbid=2932416543565503&se...