sâmbătă, 22 iunie 2024

În statul LOUISIANA (SUA), vor fi afișate CELE ZECE PORUNCI DUMNEZEIEȘTI în TOATE SĂLILE DE CLASĂ din TOATE ȘCOLILE PUBLICE, finanțate din bani publici, DE LA GRĂDINIȚE PÂNĂ LA UNIVERSITĂȚI (INCLUSIV), conform legii semnate miercuri, 19 iunie 2024, de către guvernatorul republican Jeff Landry, care la semnarea legii a spus așa: “CĂCI DACĂ VREI SĂ RESPECȚI SUPREMAȚIA LEGII, TREBUIE SĂ ÎNCEPI DE LA LEGIUITORUL ORIGINAL, CARE A FOST MOISE.” Jeff Landry a fost completat imediat de doamna Dodie Horton, autoarea proiectului de lege semnat de Jeff, ea adăugând aceste cuvinte: “DUMNEZEU A DAT, MOISE A PRIMIT.” Apoi Jeff a confirmat astfel: “ASTA-I ADEVĂRAT. EL A PRIMIT PORUNCILE DE LA DUMNEZEU.” https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/1183149242702347 … Și alte state din SUA au avut proiecte de lege pentru ca CELE ZECE PORUNCI să fie afișate în sălile de clasă din școli, de exemplu Texas, Oklahoma, Utah, Kentucky. Dar, numai Louisiana a reușit să transforme astfel de inițiative legislative în lege. … CE BUNE AR FI RELAȚIILE DINTRE OAMENI DACĂ OAMENII AR RESPECTA CELE ZECE PORUNCI! Să ne amintim poruncile care se referă la relațiile dintre oameni: V. Cinsteşte-i pe tatăl tău şi pe mama ta, ca să-ţi fie ţie bine şi să trăieşti ani mulţi pe pământul pe care Domnul Dumnezeu ţi-l va da! … VI. Să nu ucizi!/ … VII. Să nu te desfrânezi!/ … VIII. Să nu furi!/ … IX. Să nu mărturiseşti strâmb împotriva aproapelui tău!/ … X. Să nu râvneşti la casa aproapelui tău; să nu râvneşti la femeia aproapelui tău, nici la ogorul lui, nici la sluga lui, nici la slujnica lui, nici la boul său, nici la asinul său şi la nici unul din dobitoacele lui şi la nimic din câte sunt ale aproapelui tău! ... Celelalte porunci se referă la relațiile omului cu Dumnezeu. ... Doamne Iisuse Hristoase, Mântuitorule al lumii, Fiule al lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Fecioare Maria, Sfânta Ta Mamă, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, ajută-ne să prețuim și să împlinim CELE ZECE PORUNCI, spre slava Veșnicului nostru Tată Ceresc Atotsfânt și Atotputernic, în fiecare moment, în vecii vecilor! Amin! Amin! Așa să fie! Îți mulțumim frumos!

Pr. prof. Ion Ciungu

 

 

 


 

 

Mai multe aspecte referitoare la știrea amintită în titlu putem afla din înregistrarea și din articolele următoare:

 

 


https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/1183149242702347



Cele 10 porunci vor fi afișate în toate sălile de curs din statul american Louisiana, https://www.youtube.com/watch?v=VMvDemAS5gI&t=3s

 


Louisiana classrooms now required by law to display the Ten Commandments, https://edition.cnn.com/2024/06/19/politics/louisiana-classrooms-ten-commandments/index.html

 

Ten Commandments law to face legal challenge, https://louisianaradionetwork.com/2024/06/21/37646/

 

https://www.euronews.ro/articole/cele-10-porunci-vor-fi-afisate-in-toate-scolile-de-stat-din-louisiana-legea-promo

 

https://www.digi24.ro/stiri/externe/louisiana-obliga-gradinitele-scolile-si-universitatile-sa-afiseze-cele-zece-porunci-din-biblie-in-toate-salile-de-clasa-2833099

 

.......................................................................................................................

Aici se încheie acest articol.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

 

CELE ZECE PORUNCI DUMNEZEIEȘTI sunt FOARTE IMPORTANTE pentru TOȚI OAMENII, indiferent de țara în care locuiesc. EXISTĂ DOUĂ TRADIȚII DE NUMEROTARE A CELOR ZECE PORUNCI. În Biblie Cele Zece Porunci nu sunt numerotate. (Textul biblic este împărțit pe versete, iar la câte o poruncă e posibil, uneori, să intre un singur verset, iar alteori două; observăm că la porunca despre ziua de odihnă intră 4 versete.) În NUMEROTAREA din BISERICA ORTODOXĂ observăm că PORUNCA DESPRE ZIUA DE ODIHNĂ are numărul PATRU. (La fel este în Bisericile Protestante, cu excepția luteranilor). În NUMEROTAREA din BISERICA CATOLICĂ observăm că porunca despre ziua de odihnă are numărul TREI. (La fel este în Biserica Luterană). Bineînțeles că mai importantă decât numerotarea Celor Zece Porunci este respectarea lor. SĂ-I MULȚUMIM FRUMOS LUI DUMNEZEU CĂ NI LE-A DAT și SĂ-L RUGĂM SĂ NE AJUTE SĂ LE RESPECTĂM! Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh acum și pururea și în vecii vecilor! Amin!

 

CELE ZECE PORUNCI, PE CARE DUMNEZEU LE-A DAT PROFETULUI MOISE, VOR FI AFIȘATE ÎN TOATE SĂLILE DE CLASĂ DIN ȘCOLILE PUBLICE DIN STATUL TEXAS, ÎNCEPÂND DE ANUL VIITOR, POTRIVIT UNEI LEGI APROBATE DE SENATUL STATULUI TEXAS JOI, 20 APRILIE 2023. Pentru a intra în vigoare, legea respectivă mai trebuie să fie aprobată și de Camera Reprezentanților. Senatul din Texas a mai aprobat, tot în 20 aprilie 2023, o lege care permite școlilor nereligioase să aloce timp elevilor și personalului angajat pentru citirea Bibliei sau altor texte religioase și pentru rugăciune. Viceguvernatorul statului Texas, Dan Patrick, a declarat că ambele legi sunt câștiguri pentru libertatea religioasă în Texas. De asemenea, el a spus că reintroducerea Celor Zece Porunci și a rugăciunii în școlile publice va da elevilor posibilitatea să devină texani mai buni. (scurtă amintire a acestor știri; articole în engleză din 20 și 28 aprilie 2023) POPULAȚIA STATULUI TEXAS ESTE DE 31 DE MILIOANE DE LOCUITORI. OBSERVĂM CĂ LÂNGĂ CAPITOLIUL STATULUI TEXAS ESTE UN MONUMENT CU CELE ZECE PORUNCI.... CELE ZECE PORUNCI EXPRIMĂ DATORIILE OMULUI FAȚĂ DE DUMNEZEU ȘI FAȚĂ DE OAMENI! Cele Zece Porunci, în formă dezvoltată, le găsim în Biblie (în cartea numită Ieșirea sau Exodul, la capitolul 20, versetele 2 – 17; precum și în cartea Deuteronomul, la capitolul 5, versetele 6 – 21). Cele Zece Porunci în formă prescurtată, așa cum sunt numerotate la creștinii ortodocși, sunt următoarele: 1. Eu sunt Domnul Dumnezeul tău, să nu ai alți dumnezei în afară de Mine! 2. Să nu-ți faci chip cioplit și nici un fel de asemănare a vreunui lucru, să nu te închini lor, nici să le slujești! 3. Să nu iei în deșert numele Domnului Dumnezeului tău! 4. Adu-ți aminte de ziua odihnei ca să o sfințești! 5. Cinstește-i pe tatăl tău și pe mama ta, ca să-ți fie bine și să trăiești mulți ani! 6. Să nu ucizi! 7. Să nu fii desfrânat! 8. Să nu furi! 9. Să nu mărturisești strâmb împotriva aproapelui tău! 10. Să nu dorești nimic din câte are aproapele tău!

 

CELE ZECE PORUNCI (DECALOGUL) NU SUNT ACCEPTATE DE TOȚI OAMENII. IATĂ CĂ PRIMA DIN CELE ZCE PORUNCI ÎI DERANJEAZĂ GROZAV PE OFICIALII COMUNIȘTI ATEI DIN CHINA, ÎNCÂT A FOST ELIMINATĂ, ȘTEARSĂ, DINTR-O BISERICĂ, DE CĂTRE ACEȘTIA, ÎN 1 NOIEMBRIE 2018 CĂCI NU O SUPORTĂ PREȘEDINTELE XI JINPING (articole în engleză din 6 ianuarie 2019, din 5 ianuarie 2019, și din 28 decembrie 2018; scurtă anunțare a știrii)

  

Sf. Prooroc MOISE (4 septembrie)

  

BIBLIA VA FI MODIFICATĂ ÎN CHINA PENTRU A SE DA DOVADĂ DE LOIALITATE FAȚĂ DE PARTIDUL COMUNIST CHINEZ ATEU ȘI FAȚĂ DE NAȚIONALISMUL INTENSIFICAT DE PREȘEDINTELE XI JINPING? CREȘTINII DIN CHINA SE CONFRUNTĂ CU PRESIUNI TOT MAI MARI (articol în engleză din 25 octombrie 2018; scurtă anunțare a știrii).

 

SABAT SAU ȘABAT (SÂMBĂTĂ) înseamnă ODIHNĂ. Sabatul sau Șabatul este ziua de odihnă săptămânală a evreilor și a unor creștini (de ex., a Creștinilor Adventiști de Ziua a Șaptea). Cei mai mulți creștini consideră că ziua de odihnă săptămânală este Duminica, adică ziua în care a înviat Domnul nostru Iisus Hristos. ... Actualmente, când avem în fiecare săptămână două zile libere, se cuvine să Îi mulțumim lui Dumnezeu săptămânal în mod deosebit, dublu, atât în Sabat, cât și Duminica! ... De fapt, se cuvine să Îi mulțumim lui Dumnezeu în fiecare zi, dar cu atât mai mult în weekend! Sabatul ne amintește că Dumnezeu a creat lumea în șase zile, iar în ziua a 7-a Dumnezeu S-a odihnit. (Nu înseamnă că Dumnezeu S-a obosit și a avut nevoie de odihnă, căci El este Atotputernic și creează tot timpul, El ține lumea în puterea Lui, în fiecare moment. Înseamnă că Dumnezeu ne recomandă nouă, oamenilor, odihnă săptămânală, necesară pentru sănătatea noastră biologică și spirituală.) DUMNEZEU ne poruncește, prin una din CELE ZECE PORUNCI, astfel: ADU-ȚI AMINTE DE ZIUA ODIHNEI, CA SĂ O SFINȚEȘTI! Această poruncă, în întregime, este așa: “Adu-ţi aminte de ziua odihnei, ca s’o sfinţeşti. Şase zile să lucrezi; în ele fă-ţi toate treburile, dar ziua a şaptea este odihna Domnului, Dumnezeului tău; în ea să nu faci nici o muncă, nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici sluga ta, nici slujnica ta, nici boul tău, nici asinul tău, nici orice dobitoc al tău, nici străinul ce poposeşte la tine, fiindcă’n şase zile a făcut Domnul cerul şi pământul, marea şi toate cele ce sunt într’însele, iar în ziua a şaptea S’a odihnit. De aceea a binecuvântat Dumnezeu ziua a şaptea şi a sfinţit-o.” CELE ZECE PORUNCI PE CARE DUMNEZEU LE-A DAT PROFETULUI MOISE, LE GĂSIM ÎN BIBLIE, ÎN CARTEA NUMITĂ IEȘIREA (EXODUL), LA CAPITOLUL 20. Știm că MÂNTUITORUL LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, a vindecat oameni bolnavi chiar și în zi de sabat, astfel EL învățându-ne că este permis a-i ajuta chiar și în zi de odihnă pe bolnavi, pe cei care nu se pot descurca singuri. În schimb, conducătorii evreilor ÎL acuzau pe Mântuitorul că este păcătos, că nu respectă sabatul, iar unul dintre motivele pentru care au hotărât să-L ucidă a fost chiar acesta (Marcu 3, 6). ... ÎȚI MULȚUMIM FRUMOS PRIN DUHUL SFÂNT, DOAMNE IISUSE HRISTOASE, PENTRU CĂ NE LUMINEZI SĂ ÎNȚELEGEM LEGILE, ȘI NE VINDECI, ȘI NE DAI VIAȚĂ, ÎN FIECARE ZI, SPRE SLAVA TATĂLUI NOSTRU SFÂNT DIN CERURI, ÎN FIECARE MOMENT, ÎN VECII VECILOR! AMIN! Hallelujah în sabat, Hallelujah neîncetat, Că Iisus a Înviat și e Viu cu Adevărat! ... Hallelujah înseamnă "Lăudați-L cu bucurie pe Dumnezeu, voi, bărbaților!" Așa se traduce cuvântul "Hallelujah" din limba ebraică. Însă, putem observa că bărbații nu sunt așa de puternici încât să-L poată lăuda singuri, cum se cuvine, pe Dumnezeu, dacă ei nu sunt ajutați, cum se cuvine, de femei.

 

BIBLIA este în curs de MODIFICARE de către PARTIDUL COMUNIST CHINEZ. ... EVANGHELIA DUPĂ PREȘEDINTELE XI ÎL PREZINTĂ PE IISUS CA UCIGAȘ AL FEMEII PRINSĂ ÎN PĂCAT, în loc să ÎL lase așa cum este, milostiv și iertător al păcatelor. Știm că în Sfânta Evanghelie după Ioan (cap. 8) Iisus se confruntă cu acuzatorii unei femei prinsă în timp ce comitea adulter. Iisus zice către ei: "Cel fără de păcat dintre voi să arunce cel dintâi piatra asupra ei." ... "Iar ei auzind aceasta şi mustraţi fiind de cuget, ieşeau unul câte unul, începând de la cei mai bătrâni şi până la cel din urmă, şi a rămas Iisus singur şi femeia, stând în mijloc." Iisus a întrebat-o: "Femeie, unde sunt pârâşii tăi? Nu te-a osândit nici unul?" Femeia a răspuns: "Nici unul, Doamne." Atunci Iisus i-a zis: "Nu te osândesc nici Eu. Mergi; de acum să nu mai păcătuieşti." ... DESPRE RESCRIEREA BIBLIEI ÎN CHINA a amintit recent politicianul american Mike Gallagher. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 17 iulie 2023) Observăm că, DIN DIFERITE INTERESE, UNII MODIFICĂ BIBLIA și ÎL PREZINTĂ PE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS CA PĂCĂTOS. Ne amintim că, în luna mai 2023, evreul ateu și homosexual Yuval Harari s-a referit la RESCRIEREA BIBLIEI, folosind Inteligența Artificială, pentru a face o "Biblie Nouă", mai inclusivă, și pentru a crea religii "corecte". ... Dar noi, creștinii, știm că BIBLIA ESTE O CARTE PUTERNICĂ ȘI NEAFECTATĂ DE TRECEREA TIMPULUI, O CARTE CARE A TRECUT CU BINE PRIN TESTUL TIMPULUI. BIBLIA A FOST SCRISĂ DE OAMENI INSPIRAȚI DE DUHUL SFÂNT. BIBLIA este CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU. BIBLIA este O SCRISOARE DE IUBIRE DE LA DUMNEZEU PENTRU OAMENI. Deci, BIBLIA NU TREBUIE SĂ FIE MODIFICATĂ. Ba mai mult, ESTE MARE PĂCAT SĂ MODIFICI BIBLIA!

 

CELE ZECE PORUNCI LA SFÂNTUL SFINȚIT MUCENIC ANTIM IVIREANUL

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

SUNTEM MARTORI, ÎN TIMP REAL, CĂ GUVERNUL ISRAELIAN DE APARTHEID DUCE LA ÎNDEPLINIRE UN GENOCID ÎN GAZA, iar SUA ÎNCEARCĂ SĂ ASCUNDĂ GENOCIDUL, prin amendamentul votat în Camera Reprezentanților, pe 27 iunie 2024, prin care se încearcă să se interzică oficialilor din SUA chiar și să citeze numărul palestinienilor uciși de Israel!!! ... AȘA A SPUS, în Camera Reprezentanților, PRIMA FEMEIE DE ORIGINE PALESTINIANĂ ALEASĂ ÎN CONGRESUL SUA, RASHIDA TLAIB: "Am vrut să spun cât de lipsit de conștiință [cât de nedrept; cât de irezonabil], în mod absolut, este faptul că ai mei colegi oferă acum un amendament pentru a interzice guvernului nostru chiar și de a cita numărul morților palestinieni. Din 1948, domnule președinte, este un efort coordonat, mai ales în această cameră, de a-i dezumaniza pe palestinieni și de a-i elimina pe palestinieni din existență. Epurarea etnică a palestinienilor nu s-a oprit în 1948. ... Permiteți-mi să amintesc cuvintele ministrului israelian al apărării, care a zis: « Noi impunem acum un asediu complet asupra Gazei: fără electricitate, fără alimente, fără apă, fără combustibil. Totul închis. Noi luptăm acum cu animale umane. » Ei nici măcar nu-i văd pe palestinieni ca ființe umane, domnule președinte, ... Iată cele mai recente victime palestiniene ucise: 37.718 de palestinieni, inclusiv peste 15.000 de copii palestinieni, iar peste 86.377 de palestinieni sunt răniți. ... Unde este umanitatea noastră comună în această cameră? Este așa de mult rasism antipalestinian în această cameră încât colegii mei nici măcar nu vor să recunoască faptul că există palestinieni. ... Este absolut dezgustător. Aceasta este negarea genocidului. ... dar nu voi rămâne tăcută, în calitatea mea de singură americancă palestiniană care servește în Congres, ... dacă pot, mai târziu, la timpul potrivit, voi prezenta lista cu palestinienii uciși în Gaza, pentru includerea în arhivele Congresului... " https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/397430953319709 ... VAI! VAI! VAI! ... Într-adevăr, este JALE MARE ÎN PALESTINA!!! Cu toate că Israelul s-a răzbunat din 7 octombrie 2023 până acum de peste 31 de ori, totuși nu vrea să se oprească, deși este acuzat de genocid la Curtea Internațională de Justiție!!! ... Să ne rugăm: DOAMNE DUMNEZEULE VEȘNIC, ATOTSFÂNT ȘI ATOTPUTERNIC, TATĂL NOSTRU SFÂNT DIN CERURI, TE RUGĂM FRUMOS PRIN DUHUL SFÂNT, ÎN NUMELE DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, OPREȘTE RĂZBUNAREA SATANISTĂ A ISRAELULUI! DOAMNE IISUSE HRISTOASE, TE RUGĂM FRUMOS PRIN DUHUL SFÂNT, SPRE SLAVA TATĂLUI NOSTRU SFÂNT DIN CERURI, RĂSTOARNĂ-LE PLANURILE ȘI ACȚIUNILE DE RĂZBUNARE SATANISTĂ ALE GUVERNULUI ISRAELIAN ȘI ALE CELOR CARE SUSȚIN ACEST RĂZBOI, AȘA CUM LE-AI RĂSTURNAT MESELE SCHIMBĂTORILOR DE BANI ÎN TEMPLUL DIN IERUSALIM! CU BICIUL TĂU DUMNEZEIESC, SCOATE-I DIN FÂȘIA GAZA, ȘI DIN CISIORDANIA, ȘI DIN IERUSALIMUL DE EST, PE CEI CARE DUC RĂZBOI DE RĂZBUNARE SATANISTĂ! PURUREA FECIOARĂ MARIA, MAICA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, TE RUGĂM FRUMOS PRIN DUHUL SFÂNT, SPRE SLAVA TATĂLUI NOSTRU SFÂNT DIN CERURI, MÂNGÂIE-LE ȘI AJUTĂ-LE PE TOATE MAMELE ÎNDURERATE, MÂNGÂIE-I ȘI AJUTĂ-I PE TOȚI COPIII ÎNDURERAȚI, CARE SUFERĂ DIN CAUZA RĂZBOAIELOR DE RĂZBUNARE SATANISTĂ! VĂ MULȚUMIM FRUMOS, SFINTE PERSOANE DUMNEZEIEȘTI!

Pr. prof. Ion Ciungu   Iisus a zis:  "Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă, nu precum dă lumea vă dau Eu."  (Sfânta Evanghel...