luni, 15 august 2022

GHID DE RUGĂCIUNE PE 52 DE SĂPTĂMÂNI. SĂ NE ALĂTURĂM ÎN RUGĂCIUNE PENTRU CREȘTINII CARE SUFERĂ MARI PERSECUȚII ȘI DISCRIMINĂRI ÎN DIFERITE ȚĂRI! NE AFLĂM ÎN SĂPTĂMÂNA A TREIZECI ȘI TREIA DIN ACEST AN, 2022. A TREIZECI ȘI TREIA SĂPTĂMÂNĂ DE RUGĂCIUNE ESTE PENTRU CREȘTINII DIN NIGER (la nord de Nigeria), ȚARĂ CU O POPULAȚIE DE 25.006.000 DE LOCUITORI, ÎN CARE RELIGIA PRINCIPALĂ ESTE ISLAMUL, NUMĂRUL CREȘTINILOR FIIND DE 64.700, POTRIVIT ORGANIZAȚIEI INTERNAȚIONALE “OPEN DOORS” PENTRU SPRIJINIREA CREȘTINILOR PERSECUTAȚI. ... ÎN NIGER VIOLENȚA ÎMPOTRIVA CREȘTINILOR A CRESCUT BRUSC ȘI IZBITOR, PROVOCATĂ DE GRUPURILE ISLAMICE, CA BOKO HARAM, CARE SE RĂZBUNĂ INCENDIIND BISERICI. CREȘTINII SE POT ADUNA NUMAI ÎN SECRET.

Pr. prof. Ion Ciungu

 

“Vă îndemn deci, înainte de toate, să faceţi cereri, rugăciuni, mijlociri, mulţumiri, pentru toţi oamenii,” ... (Epistola întâia către Timotei a Sfântului Apostol Pavel 2,1) https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=78&cap=2


Niger, țară din Africa de Vest, se învecinează cu Nigeria (la sud), Benin și Burkina Faso (la sud-vest), Mali (la vest), Algeria (la nord-vest), Libia (la nord-est) și Ciad (la est). https://en.wikipedia.org/wiki/Niger    ... https://en.wikipedia.org/wiki/Niger#Religion

...

Ghidul cu cele 52 de săptămâni poate fi găsit pentru a fi descărcat de la următorul link: https://www.opendoorsusa.org/2022-world-watch-list-download/?&utm_source=marketingcloud&utm_medium=email

...

Why is Niger on the 2022 World Watch List?

The persecution dynamic is changing rapidly in Niger, due to a dramatic rise in violence against Christians. Since 2020, the country has experienced a series of attacks by Islamic militants and protesters who take their revenge by burning churches. The unpredictability of the situation makes Christians vulnerable. If Christians gather, they must do so in secret and with extreme caution due to an increased threat of violence from militant groups like Boko Haram.

Where is God at work in Niger?

With the threat of violence always looming in Niger, people are still coming to Christ and God is still using His Church to help Nigerien believers learn how to prepare for battle. After attending persecution survival training, a Nigerien believer shared: “I thought persecution was something that happens elsewhere, like Nigeria, Iran, or Egypt. But now I realize it is in my room, even under my bed.”

Once a country known for cross-religious harmony, Niger jumped 21 places to enter the 2022 World Watch List.

How can I pray with Christians in Niger?

Day 1: Pray for violence against believers to stop and the influence of militant Islamist groups to diminish rapidly.

Day 2: Pray for comfort and strength for believers who have lost family and friends to attacks. Pray that they will get connected with trauma counseling.

Day 3: Pray that Open Doors training programs will equip believers to withstand persecution and serve Jesus in the places where they live.

Day 4: Ask God to use His church in Niger in bold and powerful ways for His glory in both their families and communities.

Day 5: Pray for the restoration of peace in the communities, churches and lives of Nigeriens.

Day 6: Pray specifically for those caught under the rule of extremist groups. Ask God to grant abundant grace.

Day 7: Pray for the salvation of these groups. With God, all things are possible!

.................................................................................................................

Aici am terminat de adresat invitația de a ne asocia în rugăciune pentru creștinii din Niger .

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

500 DE CRUCI DIN LEMN, 1.000 DE TRANDAFIRI, O PÂNZĂ LUNGĂ DE 50 DE METRI PE CARE AU FOST SCRISE NUMELE A SUTE DE CREȘTINI CARE RECENT AU FOST UCIȘI PENTRU CREDINȚA LOR ÎN DIFERITE ȚĂRI. AȘA A ARĂTAT PIAȚA PARLAMENTULUI ELVEȚIAN (BUNDESPLATZ DIN BERNA), ÎN 9 IULIE 2022, CÂND S-AU ADUNAT SUTE DE CREȘTINI CA SĂ CEARĂ DREPTATE PENTRU CREȘTINII PERSECUTAȚI ÎN PESTE 70 DE ȚĂRI. ÎN FIECARE AN, PESTE 5.000 DE CREȘTINI SUNT UCIȘI PENTRU CREDINȚA LOR. SE ESTIMEAZĂ CĂ PESTE 360 DE MILIOANE DE CREȘTINI SUNT PERSECUTAȚI LA NIVEL MONDIAL, TENDINȚA DE PERSECUTARE FIIND ÎN CREȘTERE. SCOPUL ACESTEI MANIFESTAȚII A FOST DE A AMINTI PUBLICULUI CĂ PERSECUTAREA CREȘTINILOR ESTE O TRAGEDIE ADESEORI UITATĂ ȘI DE A-I ÎNDEMNA PE POLITICIENI SĂ ACȚIONEZE PENTRU OPRIREA PERSECUȚIILOR. RUGĂCIUNEA A AVUT UN LOC IMPORTANT LA ACEST EVENIMENT, MANIFESTANȚII, ÎN GENUNCHI, L-AU IMPLORAT PE DUMNEZEU SĂ INTERVINĂ. (scurtă anunțare a știrii) ) HAIDEȚI, ÎN RUGĂCIUNILE NOASTRE DE FIECARE ZI, SĂ ADĂUGĂM, ȘI NOI, O PROPOZIȚIE CĂTRE TATĂL NOSTRU SFÂNT DIN CERURI, CA SĂ-I ÎNTĂREASCĂ ÎN RĂBDARE PE CREȘTINII PERSECUTAȚI, SAU, DACĂ ESTE VOIA LUI, SĂ OPREASCĂ TOTAL UNELE PERSECUȚII!

 

ÎN 58 DE ȚĂRI, CREȘTINII SUNT ALUNGAȚI CU FORȚA DE LA CASELE LOR, ÎN MOD STRATEGIC, POTRIVIT RAPORTULUI PE 2022, PUBLICAT DE ORGANIZAȚIA INTERNAȚIONALĂ “OPEN DOORS”, CARE SE OCUPĂ CU SPRIJINIREA CREȘTINILOR PERSECUTAȚI ÎN 76 DE ȚĂRI. E VORBA DE 22 DE ȚĂRI DIN AFRICA; 15 DIN ASIA; 14 DIN ORIENTUL MIJLOCIU ȘI NORDUL AFRICII; ȘI 7 DIN AMERICA LATINĂ. RAPORTUL “THE CHURCH ON THE RUN” (BISERICA FORȚATĂ SĂ FUGĂ) DESCRIE O STRATEGIE DELIBERATĂ DE A SLĂBI, DE A REDUCE LA TĂCERE SAU DE A ERADICA COMPLET POPULAȚIILE CREȘTINE. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 20 iunie 2022) HAIDEȚI SĂ PUNEM ÎN RUGĂCIUNILE NOASTRE ZILNICE O PROPOZIȚIE CĂTRE TATĂL NOSTRU SFÂNT DIN CERURI PENTRU CA, DACĂ ESTE POSIBIL, CÂT MAI CURÂND, STRATEGIILE DIABOLICE CONTRA CREȘTINILOR SĂ SE ÎNCURCE ȘI STRATEGII SATANIȘTI SĂ FIE PEDEPSIȚI ÎN TOATĂ LUMEA!

 

GHID DE RUGĂCIUNE PE 52 DE SĂPTĂMÂNI. SĂ NE ALĂTURĂM ÎN RUGĂCIUNE PENTRU CREȘTINII CARE SUFERĂ MARI PERSECUȚII ȘI DISCRIMINĂRI ÎN DIFERITE ȚĂRI! NE AFLĂM ÎN SĂPTĂMÂNA A ȘAPTEA DIN ACEST AN, 2022. A ȘAPTEA SĂPTĂMÂNĂ DE RUGĂCIUNE ESTE PENTRU CREȘTINII DIN NIGERIA, CEA MAI POPULATĂ ȚARĂ DIN AFRICA, AVÂND O POPULAȚIE DE PESTE 211 MILIOANE DE LOCUITORI, DINTRE CARE 98 DE MILIOANE SUNT CREȘTINI, POTRIVIT ORGANIZAȚIEI INTERNAȚIONALE “OPEN DOORS” PENTRU SPRIJINIREA CREȘTINILOR PERSECUTAȚI. NIGERIA ESTE PRIMA ȚARĂ DIN LUME LA NUMĂRUL DE CREȘTINI UCIȘI PENTRU CREDINȚA LOR, EI FIIND ATACAȚI CONSTANT DE STATUL ISLAMIC, DE ORGANIZAȚIA BOKO HARAM ȘI DE VĂCARII FULANI. ÎN PERIOADA 1 OCTOMBRIE 2020 – 30 SEPTEMBRIE 2021 AU FOST UCIȘI ÎN NIGERIA 4.650 DE CREȘTINI. SĂ CEREM TATĂLUI NOSTRU SFÂNT DIN CERURI SĂ-I OPREASCĂ, SĂ-I PEDEPSEASCĂ PE ACEI CRIMINALI ȘI PE CEI CARE ÎI SPONSORIZEAZĂ


GHID DE RUGĂCIUNE PE 52 DE SĂPTĂMÂNI. SĂ NE ALĂTURĂM ÎN RUGĂCIUNE PENTRU CREȘTINII CARE SUFERĂ MARI PERSECUȚII ȘI DISCRIMINĂRI ÎN DIFERITE ȚĂRI! NE AFLĂM ÎN SĂPTĂMÂNA A TREIZECI ȘI DOUA DIN ACEST AN, 2022. A TREIZECI ȘI DOUA SĂPTĂMÂNĂ DE RUGĂCIUNE ESTE PENTRU CREȘTINII DIN BURKINA FASO, ȚARĂ CU O POPULAȚIE DE 21.497.000 DE LOCUITORI, ÎN CARE RELIGIA PRINCIPALĂ ESTE ISLAMUL, NUMĂRUL CREȘTINILOR FIIND DE 5.093.000, POTRIVIT ORGANIZAȚIEI INTERNAȚIONALE “OPEN DOORS” PENTRU SPRIJINIREA CREȘTINILOR PERSECUTAȚI. ... BURKINA FASO ESTE ÎN REGIUNEA NUMITĂ “SAHEL”, UNDE GRUPĂRILE EXTREMISTE ISLAMICE AU O INFLUENȚĂ URIAȘĂ ȘI ÎN CREȘTERE. ACESTEA ATACĂ BISERICILE (ADESEORI ÎN TIMPUL SLUJBELOR) ȘI SATELE CREȘTINE. DIN ACEASTĂ CAUZĂ SUTE DE BISERICI S-AU ÎNCHIS. PESTE UN MILION DE OAMENI AU FOST SILIȚI SĂ-ȘI PĂRĂSEASCĂ LOCUINȚELE, MULȚI DINTRE EI FIIND CREȘTINI.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

La 25 de ani de la VIZITA PAPEI IOAN PAUL AL II – LEA ÎN ROMÂNIA, să ne amintim OMILIA (PREDICA) PE CARE EL A CITIT-O ÎN LIMBA ROMÂNĂ, la Sfânta Liturghie celebrată în Parcul Izvor din București, pe 9 mai 1999! Omilia durează 28 de minute. Haideți să urmărim măcar 6 minute! Era în Duminica a 5 – a după Paști, conform Calendarului Creștin Ortodox și Calendarului Creștin Greco-Catolic. Observăm salutul “CRISTOS A ÎNVIAT!” și răspunsul “ADEVĂRAT A ÎNVIAT!”. https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/1177679386691809 Această vizită istorică a fost PRIMA VIZITĂ A UNUI PAPĂ CATOLIC ÎNTR-O ȚARĂ PREDOMINANT ORTODOXĂ, DE LA SCHISMA CEA MARE DIN ANUL 1054. De asemenea, această vizită a fost PRIMA VIZITĂ A UNUI SUVERAN PONTIF PE PĂMÂNT ROMÂNESC. Vizita a durat 3 zile: 7, 8 și 9 mai. În 8 mai "a avut loc întâlnirea suveranului pontif cu patriarhul Teoctist şi cu membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, la care a participat preşedintele Emil Constantinescu, premierul Radu Vasile, preşedinţii Camerelor Parlamentului, personalităţi ale vieţii publice şi membri ai Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti." ... "Duminică, 9 mai 1999, de la ora 10.00, patriarhul Teoctist, împreună cu membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în prezenţa papei Ioan Paul al II-lea, a oficiat Sfânta Liturghie, în Piaţa Unirii." ... În după-amiaza zilei de 9 mai, în Parcul Izvor, a avut loc celebrarea Sfintei Liturghii Catolice, în prezența Patriarhului Teoctist. ... SĂ OBSERVĂM MESAJUL DE BUN VENIT ADRESAT DE PATRIARHUL TEOCTIST PAPEI IOAN PAUL AL II – LEA, LA AEROPORTUL BUCUREȘTI-BĂNEASA, ÎN 7 MAI: "Sanctitatea Voastră, aţi sosit în România, ţară ai cărei fii sunt în majoritate ortodocşi, ţară sfinţită de sângele martirilor, al celor de demult şi al celor care au căzut pe altarul credinţei creştine în vremurile apăsătoare ale dictaturii comuniste atee, la care s-au adăugat numele tinerilor şi vârstnicilor căzuţi în revoluţie. Este un pământ sfinţit de lacrimile rugăciunilor mamelor şi de nevoinţele duhovniceşti ale monahilor şi ale tuturor creştinilor de aici; este un pământ presărat de la un capăt la altul de crucile ce străjuiesc turlele bisericilor şi mănăstirilor, răspântiile drumurilor şi mormintele strămoşilor noştri, ca semn al nădejdii noastre în înviere (...)" "Vă primim cu inima deschisă şi cu gândul bun în numele ierarhilor, preoţilor, monahilor şi credincioşilor Bisericii noastre şi vă îmbrăţişăm cu îmbrăţişarea frăţească a lui Hristos Iisus, cu speranţa şi rugăciunea că 'Dumnezeul iubirii şi al păcii va fi cu noi' (2 Cor. 13, 11) în aceste zile". ... SĂ OBSERVĂM ȘI CÂTEVA FRAGMENTE DIN DISCURSUL PAPEI, LA SOSIRE ÎN AEROPORT: "Cu mare bucurie sosesc astăzi în România, naţiune mult dragă mie şi pe care de multă vreme doream să o vizitez. Cu profundă emoţie i-am sărutat pământul, recunoscător înainte de toate lui Dumnezeu cel atotputernic care în prevăzătoarea sa bunăvoinţă mi-a hărăzit să văd realizat acest gând. (...) Vizita mea de acum vrea să confirme legăturile dintre România şi Sfântul Scaun, care au avut mare importanţă pentru istoria creştinismului în regiune. Cum e cunoscut, potrivit tradiţiei, credinţa a fost purtată în aceste ţinuturi de fratele lui Petru, apostolul Andrei, care a pecetluit neobosita sa operă misionară prin martiriul său petrecut la Patras. Alţi martori de seamă ai evangheliei ca Sava Gotul, Niceta de Remesiana, provenind din Aquilea, şi Laurenţiu de Novae i-au continuat lucrarea, iar în timpul persecuţiilor din primele veacuri, cete de creştini au suferit martiriul: sunt martirii dacoromani, precum Zoticos, Attalos, Kamasis şi Filippos, prin al căror sacrificiu s-a înrădăcinat profund credinţa creştină în pământul vostru. Sămânţa evangheliei, căzută în teren fertil, a produs în perioada acestor două milenii roade abundente de sfinţenie şi de martiriu. Mă gândesc la sfântul Ioan Cassian şi Dionisie Exiguul, care au contribuit la transmiterea comorilor spirituale, teologice şi canonice ale Orientului grec şi Occidentului latin; apoi, mult mai târziu, la voievodul Ştefan cel Mare şi Sfânt, "un adevărat atlet al credinţei creştine", cum l-a numit papa Sixt al IV-lea, şi la numeroşi alţi slujitori ai evangheliei, între care domnitorul şi martirul Constantin Brâncoveanu, iar mai recent, numeroşii martiri şi mărturisitori ai credinţei din secolul al XX-lea. (...) Românie, ţară-punte între Orient şi Occident, punct de răscruce între Europa centrală şi cea orientală, Românie, pe care tradiţia o numeşte cu frumosul titlu de "Grădina Maicii Domnului", vin la tine în numele lui Iisus Cristos, Fiul lui Dumnezeu, şi al preasfintei Fecioare Maria. În pragul unui nou mileniu, întemeiază-ţi viitorul mai departe pe stânca tare a evangheliei. Cu ajutorul lui Cristos vei fi protagonista unei noi perioade de entuziasm şi curaj. Vei fi naţiune prosperă, pământ roditor de bine, popor solidar şi făcător de pace. Dumnezeu să te ocrotească şi să te binecuvânteze mereu!" ... Papa Ioan Paul al II – lea a donat 200.000 de dolari pentru construirea Catedralei Ortodoxe din București, Catedrala Națională, Catedrala Mântuirii Neamului. ... Biserica Romano Catolică consideră că Papa Ioan Paul al II – lea este sfânt, fiind beatificat în 2011 și canonizat în 2014.

Pr. prof. Ion Ciungu     https://institutlevant.ro/en/press-releases/press-release-may-29th-2019/   https://www.facebook.com/photo/?fbid=293...