vineri, 22 aprilie 2022

PUTIN A CERUT RECENT ISRAELULUI SĂ DEA RUSIEI CATEDRALA SFÂNTA TREIME, NUMITĂ ȘI BISERICA SFÂNTULUI ALEXANDRU NEVSKY, CARE SE AFLĂ ÎN IERUSALIM, ÎN CARTIERUL CREȘTIN, LÂNGĂ BISERICA SFÂNTULUI MORMÂNT AL DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS. PROPRIETATEA ACESTEI BISERICI A FOST ACHIZIȚIONATĂ DE ȚARUL ALEXANDRU II, ÎN 1859, ȘI A RĂMAS SUB CONTROLUL RUSIEI PÂNĂ LA REVOLUȚIA RUSĂ DIN 1917. ÎN ANUL 2020, PREMIERUL ISRAELIAN NETANYAHU A FOST DE ACORD SĂ RESTITUIE RUSIEI BISERICA, ÎN SCHIMBUL ELIBERĂRII DE CĂTRE RUSIA A UNUI CETĂȚEAN ISRAELIAN REȚINUT PENTRU DROGURI. DAR, LUNA TRECUTĂ, CURTEA DISTRICTUALĂ DIN IERUSALIM A ANULAT DECIZIA DIN 2020. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 22 aprilie 2022) NE AMINTIM CĂ EVREII RADICALI SE COMPORTĂ CA ȘI CÂND EI AR FI MAI PRESUS DE LEGE ȘI VOR SĂ-I EXPULZEZE PE CREȘTINI DIN IERUSALIM ȘI DIN ALTE PĂRȚI ALE ȚĂRII SFINTE. RECENT EI AU OCUPAT ILEGAL ÎN IERUSALIM CASA DE PELERINAJ “PETRA”, CARE APARȚINE BISERICII GRECO-ORTODOXE.

Pr. prof. Ion Ciungu

 

Rugaţi-vă pentru pacea Ierusalimului!” ... (Psalmul 121, 6; în unele Biblii este Psalmul 122, 6)

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, la a zecea aniversare a instalării în funcție a Patriarhului Kirill al Bisericii Ortodoxe Ruse, în 31 ianuarie 2019.

 

Mai multe aspecte referitoare la scrisoarea pe care Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a trimis-o recent Guvernului Israelian, prin care cere Catedrala Sfânta Treime (Biserica Sfântului Alexandru Nevsky) din Ierusalim, putem afla din articolul următor:

Putin tells Israel to hand over custody of historic Jerusalem church, publicat în data de 22 aprilie 2022, pe website-ul londonez de știri creștine CHRISTISN TODAY, de Michael Gryboski. 

………………………………………………………………………………

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următorul articol:

ÎN IERUSALIM, PATRIARHIA ORTODOXĂ GREACĂ A INFORMAT OFICIAL POLIȚIA ISRAELIANĂ, PRINTR-O SCRISOARE TRIMISĂ COMANDANTULUI DE DISTRICT, ÎN 20 APRILIE 2022, CĂ RESPINGE ORICE RESTRICȚII CU PRIVIRE LA NUMĂRUL CREDINCIOȘILOR ÎN BISERICA SFÂNTULUI MORMÂNT, ÎN SÂMBĂTA MARE, PENTRU SFÂNTA LUMINĂ. POLIȚIA A LIMITAT NUMĂRUL CREDINCIOȘILOR LA 1.700, PENTRU SIGURANȚA PUBLICĂ. PATRIARHIA A RESPINS ARGUMENTELE POLIȚIEI, AFIRMÂND CĂ BISERICA ARE O CAPACITATE NORMALĂ PENTRU 10 -11.000 DE OAMENI. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 21 aprilie 2022) NE AMNTIM CĂ ÎN ANUL 2021 NUMĂRUL CREDINCIOȘILOR LA BISERICA SFÂNTULUI MORMÂNT A FOST LIMITAT LA 2.500, IAR ÎN ANUL 2020, DIN MOTIVE DE PANDEMIE, LA CÂTEVA PERSOANE.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

De ZIUA MONDIALĂ A FILOSOFIEI (în a treia JOI din noiembrie), în acest an, 2024, TEMA propusă pentru meditație este “FILOSOFIA: CONSTRUIREA DE PODURI PESTE PRĂPĂSTIILE SOCIALE”, adică este vorba despre CONTRIBUȚIA FILOSOFIEI LA VINDECAREA DUȘMĂNIILOR ȘI DEZBINĂRILOR DINTRE OAMENI. Ne dăm seama că nu este ușor să vindeci dușmăniile și dezbinările dintre oameni, este chiar imposibil uneori, căci vedem chiar în zilele noastre cum din dezbinări și dușmănii s-a ajuns la înrăirea tot mai mult a oamenilor și la războaie. Dar știm că, din punct de vedere creștin, ceea ce este imposibil de realizat numai cu oamenii este, totuși, posibil de realizat dacă-L avem pe Dumnezeu cu noi. FILOSOFIA CREȘTINĂ, adică ÎNȚELEPCIUNEA CREȘTINĂ, NE ÎNVAȚĂ CĂ PENTRU A VINDECA DUȘMĂNIILE ȘI DEZBINĂRILE DINTRE OAMENI ESTE ABSOLUT NECESAR SĂ VINDECĂM MAI ÎNTÂI DUȘMĂNIA ȘI DEZBINAREA DINTRE OM ȘI DUMNEZEU, adică SĂ CONSTRUIM POD PESTE PRĂPĂSTIILE DINTRE OAMENI ȘI DUMNEZEU. De fapt, PODUL ESTE DEJA CONSTRUIT DE MÂNTUITORUL LUMII, DE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, PRIN CRUCEA IUBIRII LUI. Datoria noastră este SĂ Îi CEREM PERMISIUNEA SĂ TRECEM PRĂPĂSTIILE FOLOSIND CRUCEA LUI. Prăpăstiile dintre oameni și Dumnezeu, precum și prăpăstiile dintre oameni, sunt create de păcate. Dar mesajul iubirii divine transmis de-a lungul secolelor prin predicarea Evangheliei lui Iisus a creat și creează mereu poduri peste prăpăstiile sociale, a schimbat și schimbă mereu lumea în bine. Așa s-a ajuns la desființarea sclaviei, la grija față de bolnavi, la înființarea și dezvoltarea spitalelor, la ajutorarea săracilor, la înființarea și dezvoltarea școlilor, la îmbunătățirea societății în general. Toate influențele cu adevărat bune în societate sunt bazate pe Jertfa Mântuitorului pe Cruce. HAIDEȚI SĂ NE FOLOSIM DE FILOSOFIA CREȘTINĂ și SĂ Îi MULȚUMIM MÂNTUITORULUI PENTRU EFORTUL SACRIFICIULUI SĂU, PERMANENT VALABIL, DE A ȚINE CRUCEA CA POD PESTE PRĂPĂSTII! ... Din 2002 se sărbătorește Ziua Mondială a Filosofiei, fiind proclamată de UNESCO (The United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization). Se afirmă astfel valoarea filosofiei pentru dezvoltarea gândirii umane, pentru o mai bună înțelegere a lumii, pentru promovarea toleranței și păcii.

  Pr. prof. Ion Ciungu https://www.facebook.com/photo/?fbid=3127634857377003&set=a.711891222284724 World Philosophy Day is an internatio...