miercuri, 27 aprilie 2022

GIULGIUL DIN TORINO S-AR PUTEA SĂ AIBĂ O VECHIME DE 2.000 DE ANI, ADICĂ DIN TIMPUL MORȚII ȘI ÎNVIERII LUI IISUS, POTRIVIT UNEI NOI TEHNICI DE DATARE CU RAZE X (DIFUZARE CU RAZE X CU UNGHI LARG), FOLOSITĂ DE OMUL DE ȘTIINȚĂ ITALIAN LIBERATO DE CARO, DE LA INSTITUTUL ITALIAN DE CRISTALOGRAFIE AL CONSILIULUI NAȚIONAL DE CERCETARE DIN BARI. LIBERATO DE CARO A LUCRAT CU O ECHIPĂ DE ALȚI CERCETĂTORI PENTRU A EXAMINA ÎMBĂTRÂNIREA NATURALĂ A CELULOZEI CARE CONSTITUIE O MOSTRĂ DIN FAIMOASA PÂNZĂ DE IN. ACUM, REZULTATELE OBȚINUTE PRIN METODA DE DATARE CU RAZE X CONTRAZIC UN STUDIU DIN 1988, CARE FOLOSISE METODA DE DATARE CU CARBON 14 ȘI DETERMINASE CĂ GIULGIUL ARE O VECHIME DE NUMAI 700 DE ANI. LIBERATO DE CARO, CARE INVESTIGHEAZĂ GIULGIUL DE 30 DE ANI, CONSIDERĂ CĂ TEHNICA CU RAZE X ESTE SUPERIOARĂ CELEI CU CARBON PENTRU DETERMINAREA FIBRELOR DE ȚESĂTURĂ. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 25 aprilie 2022) NE AMINTIM CĂ GIULGIUL DIN TORINO ESTE O PÂNZĂ DE IN (cu lungimea de aproximativ 4,4 m și cu lățimea de 1,1 m) PE CARE SE VEDE IMAGINEA UNUI OM CU URME DE RĂNI COMPATIBILE CU RĂSTIGNIREA. UNII CREDINCIOȘI CREȘTINI CRED CĂ ÎN ACEASTĂ PÂNZĂ A FOST ÎNVELIT CORPUL DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS DUPĂ RĂSTIGNIRE. GIULGIUL ACESTA SE AFLĂ ÎN CATEDRALA SFÂNTUL IOAN BOTEZĂTORUL DIN TORINO, ITALIA.

Pr. prof. Ion Ciungu

 

Despre giulgiurile pe care le-au găsit apostolii Petru și Ioan în mormântul gol, dimineața, în Duminica Învierii, putem citi în Sfânta Evanghelie după Ioan, la capitolul 20: http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=20

“Prima fotografie a giulgiului din Torino, realizată în 1898 de Secondo Pia. Este interesant faptul că negativul este mai clar decât pozitivul.” (Wikipedia, Giulgiul din Torino). https://ro.wikipedia.org/wiki/Giulgiul_din_Torino

 

Mai multe aspecte referitoare la cea mai recentă datare a Giulgiului din Torino, prin tehnica științifică cu raze X (difuzare cu raze X cu unghi larg), putem afla din articolul următor:

Scientific X-Ray Technique Dates Shroud of Turin to around the Time of Jesus' Death, Resurrection, publicat în data de 25 aprilie 2022, pe website-ul american de știri creștine CHRISTIAN HEADLINES, de Milton Quintanilla.

 

................................................................................................................................

Aici am terminat de anunțat știriea respectivă.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

IMAGINEA REALĂ A LUI IISUS ESTE CREATĂ ÎN TREI DIMENSIUNI PE BAZA GIULGIULUI DIN TORINO (articol în engleză din 21 iunie 2018; scurtă anunțare a știrii)

 

“GIULGIURILE PUSE JOS, IAR MAHRAMA CARE FUSESE PE CAPUL LUI NU ERA ÎMPREUNĂ CU GIULGIURILE” (Giulgiul din Torino în actualitate, 2017; nanoparticulele de creatinină și feritină sunt tipice pentru cazurile de politraumă severă)

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Azi, în SÂMBĂTA MOȘILOR DE IARNĂ, înainte de DUMINICA ÎNFRICOȘĂTOAREI JUDECĂȚI, ne-am asociat/ne asociem la RUGĂCIUNILE DE POMENIRE GENERALĂ A MORȚILOR, A TUTUROR PERSOANELOR PLECATE ÎN LUMEA DE DINCOLO, potrivit Calendarului Creștin Ortodox și Calendarului Creștin Greco-Catolic. ASTFEL, se cuvine să cerem de la Dumnezeu IERTARE PENTRU PERSOANELE PLECATE ÎN LUMEA DE DINCOLO și, de asemenea, IERTARE PENTRU NOI, persoanele din lumea aceasta: DOAMNE DUMNEZEULE, TATĂ CERESC ATOTSFÂNT ȘI ATOTPUTERNIC, TE RUGĂM FRUMOS PRIN DUHUL SFÂNT, ÎN NUMELE DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, IARTĂ-LE (IARTĂ-NE) PĂCATELE ȘI AI MILĂ DE LUMEA TA! AMIN! ÎȚI MULȚUMIM FRUMOS! ... Ne rugăm pentru morți din cel puțin trei motive: 1) Iubirea Domnului nostru Iisus Hristos este mai tare decât moartea. Sfântul Apostol Pavel ne spune că tocmai cu acest scop Mântuitorul a murit și a înviat: ca să aibă stăpânire atât peste vii cât și peste morți (Romani 14, 9). ... 2) Cei pe care noi îi considerăm morți continuă să fie vii, după cum ne asigură Mântuitorul (Luca 20, 37-38). ... 3) Iubirea noastră creștinească continuă și dincolo de moarte, căci iubirea creștinească este cea mai puternică virtute, care nu dispare niciodată (1 Corinteni 13). LA RUGĂCIUNILE DE POMENIRE A MORȚILOR ADUCEM ANUMITE SIMBOLURI ALE PREZENȚEI LUI IISUS. De exemplu, aducem LUMÂNĂRI (CANDELE) APRINSE, care ne amintesc următoarele cuvinte ale Domnului nostru Iisus Hristos: “EU SUNT LUMINA LUMII.” Aducem BOBUL DE GRÂU (sub formă de colivă și pâine), care ne amintește de MOARTEA ȘI ÎNVIEREA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, după cum El Însuși a spus când a prevestit Moartea și Învierea Sa prin următoarele cuvinte: “ADEVĂRAT, ADEVĂRAT ZIC VOUĂ CĂ DACĂ GRĂUNTELE DE GRÂU, CÂND CADE ÎN PĂMÂNT, NU VA MURI, RĂMÂNE SINGUR; IAR DACĂ VA MURI, ADUCE MULTĂ ROADĂ.” Aducem VIN, amintindu-ne că la Cina cea de Taină Iisus, luând paharul cu vin, a spus: “ACESTA ESTE SÂNGELE MEU, SÂNGELE LEGĂMÂNTULUI CELUI NOU, CARE SE VARSĂ PENTRU MULȚI SPRE IERTAREA PĂCATELOR.” ... Să ne amintim poezia lui Nichifor Crainic: UNDE SUNT CEI CARE NU MAI SUNT? Să o ascultăm interpretată de Tudor Gheorghe: https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/1185665466135870 ... Despre tăria pe care ne-o dă credința noastră creștină în viața de apoi, adică în viața de după moarte, a scris poetul George Coșbuc, căruia i-a murit singurul copil, Alexandru, la vârsta de (aproape) 20 de ani: "Dar știu un lucru mai presus/ De toate câte ți le-am spus:/ Credința-n zilele de-apoi/ E singura tărie-n noi,/ Că multe-s tari cum credem noi/ Și mâine nu-s!" (George Coșbuc, Moartea lui Fulger).

Pr. prof. Ion Ciungu   Iisus, prevestind Moartea Sa și Învierea Sa, precum și rezultatul Morții și Învierii Sale, a zis astfel:  “Adevăr...