vineri, 8 martie 2024

NICI UN SOARE NU-I PE LUME/ CA PRIVIREA MAMEI BUNE,/ ... CA IUBIREA MAMEI BUNE,/ ... CA URAREA MAMEI BUNE,/ ... CA RUGĂCIUNEA MAMEI BUNE,/ ... (mulțumim frumos doamnei directoare Aura Maria Avram Radu pentru videoclipul însoțit de următoarea explicație: “Azi, 8 Martie 2024, elevii claselor a II-a și a III-a de la Școala Tălmaciu interpretează pentru mamele lor priceasna ortodoxă "Niciun soare nu-i pe lume".” )

Pr. prof. Ion Ciungu

 

 


 



https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/418155850613564



...


NICI UN SOARE NU-I PE LUME (versurile de Traian Dorz; muzica de Nicolae Moldoveanu)

 

1. Nici un soare nu-i pe lume

să te lumineze-aşa,

ca privirea mamei bune

în întunecarea ta.

Mamei bune, mamei bune,

ca privirea mamei bune

în întunecarea ta.

 

2. Nici un foc nu este-n lume

să te încălzească-aşa,

ca iubirea mamei bune,

în nefericirea ta.

Mamei bune, mamei bune

ca iubirea mamei bune

în nefericirea ta.

 

3. Nici un cântec nu-i pe lume

să te-nvioreze-aşa,

ca urarea mamei bune

în sărbătorirea ta.

Mamei bune, mamei bune,

ca urarea mamei bune

în sărbătorirea ta.

 

4. Nici putere nu-i pe lume

să te mai ajute ca

rugăciunea mamei bune

în înstrăinarea ta.

Mamei bune, mamei bune

rugăciunea mamei bune

în înstrăinarea ta.

 

5. Preţuieşte-o, căci pe lume

doar o mamă poţi avea.

Ei îi eşti dator iubirea

cât eşti tu şi cât e ea.

Mamei bune, mamei bune,

ei îi eşti dator iubirea

cât eşti tu şi cât e ea.

https://www.resursecrestine.ro/cantece/250781/nici-un-soare

 

.........................................................................................................................

Aici se încheie acest articol.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următorul articol:

ZIUA MAMEI, ZIUA FEMEII, ZIUA FEMEII CREȘTINE [8 Martie și Prima Duminică din luna Mai, precum și Duminica Femeilor Mironosițe (la două săptămâni după Paști)]. PE PRIMUL LOC ESTE MAICA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, PURUREA FECIOARA MARIA. EA ESTE MAMA SFÂNTĂ A TUTUROR CELOR CARE ÎL IUBESC PE IISUS CU ADEVĂRAT, după modelul iubirii arătate de Apostolul Ioan. ... Prea Sfântă Născătoare de Dumnezeu, Te rugăm frumos, miluiește-ne și pe noi! ... "În România şi Bulgaria, se păstrează obiceiurile de dinainte de căderea comunismului, când de 8 martie, de Ziua Mamei, copiii făceau cadouri mamelor, bunicilor, învăţătoarelor şi profesoarelor. În România, Ziua Mamei a fost declarată sărbătoare publică începând din 2010 şi este sărbătorită în prima duminică a lunii mai." ... Deci, pe 8 martie, de ZIUA MAMEI se cuvine SĂ O ADUCEM cu mare onoare ÎN PRIN PLAN pe SFÂNTA FECIOARĂ MARIA, MAICA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, MÂNTUITORUL LUMII, FIUL LUI DUMNEZEU. De asemenea, se cuvine SĂ LE ONORĂM cu anticipație PE FEMEILE MIRONOSIȚE, CARE AU MERS ÎN DUMINICA ÎNVIERII LA MORMÂNTUL DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, căci ele s-au dovedit mai curajoase decât bărbații, decât apostolii (care stăteau încuiați în casă de frica iudeilor). ... HALLELUYAH NEÎNCETAT că IISUS A ÎNVIAT și E VIU CU ADEVĂRAT! ... HALLELUYAH înseamnă "LĂUDAȚI-L CU BUCURIE PE DUMNEZEU, VOI, BĂRBAȚILOR!" Așa se traduce cuvântul "Halleluyah" din limba ebraică. Însă, putem observa că bărbații nu sunt așa de puternici încât să-L poată lăuda singuri, cum se cuvine, pe Dumnezeu, dacă ei nu sunt ajutați, cum se cuvine, de femei. DECI, SE CUVINE SĂ NU UITĂM CĂ la Mormântul Domnului nostru Iisus Hristos, în dimineața Învierii, au mers femeile, nu bărbații (care stăteau încuiați în casă, de frica iudeilor ...). SE CUVINE, de asemenea, AZI SĂ SPUNEM O RUGĂCIUNE PENTRU MAMELE NOASTRE DE SÂNGE, ȘI PENTRU TOATE MAMELE, FIE CĂ SUNT ÎN LUMEA ACEASTA, FIE CĂ SUNT ÎN LUMEA DE DINCOLO! IARTĂ-LE ȘI OCROTEȘTE-LE, VEȘNICULE DUMNEZEU, TATĂ SFÂNT CERESC ȘI ATOTPUTERNIC, TE RUGĂM FRUMOS PRIN DUHUL SFÂNT, ÎN NUMELE DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS! Amin! Amin! Așa să fie!

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Azi, în SÂMBĂTA MOȘILOR DE IARNĂ, înainte de DUMINICA ÎNFRICOȘĂTOAREI JUDECĂȚI, ne-am asociat/ne asociem la RUGĂCIUNILE DE POMENIRE GENERALĂ A MORȚILOR, A TUTUROR PERSOANELOR PLECATE ÎN LUMEA DE DINCOLO, potrivit Calendarului Creștin Ortodox și Calendarului Creștin Greco-Catolic. ASTFEL, se cuvine să cerem de la Dumnezeu IERTARE PENTRU PERSOANELE PLECATE ÎN LUMEA DE DINCOLO și, de asemenea, IERTARE PENTRU NOI, persoanele din lumea aceasta: DOAMNE DUMNEZEULE, TATĂ CERESC ATOTSFÂNT ȘI ATOTPUTERNIC, TE RUGĂM FRUMOS PRIN DUHUL SFÂNT, ÎN NUMELE DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, IARTĂ-LE (IARTĂ-NE) PĂCATELE ȘI AI MILĂ DE LUMEA TA! AMIN! ÎȚI MULȚUMIM FRUMOS! ... Ne rugăm pentru morți din cel puțin trei motive: 1) Iubirea Domnului nostru Iisus Hristos este mai tare decât moartea. Sfântul Apostol Pavel ne spune că tocmai cu acest scop Mântuitorul a murit și a înviat: ca să aibă stăpânire atât peste vii cât și peste morți (Romani 14, 9). ... 2) Cei pe care noi îi considerăm morți continuă să fie vii, după cum ne asigură Mântuitorul (Luca 20, 37-38). ... 3) Iubirea noastră creștinească continuă și dincolo de moarte, căci iubirea creștinească este cea mai puternică virtute, care nu dispare niciodată (1 Corinteni 13). LA RUGĂCIUNILE DE POMENIRE A MORȚILOR ADUCEM ANUMITE SIMBOLURI ALE PREZENȚEI LUI IISUS. De exemplu, aducem LUMÂNĂRI (CANDELE) APRINSE, care ne amintesc următoarele cuvinte ale Domnului nostru Iisus Hristos: “EU SUNT LUMINA LUMII.” Aducem BOBUL DE GRÂU (sub formă de colivă și pâine), care ne amintește de MOARTEA ȘI ÎNVIEREA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, după cum El Însuși a spus când a prevestit Moartea și Învierea Sa prin următoarele cuvinte: “ADEVĂRAT, ADEVĂRAT ZIC VOUĂ CĂ DACĂ GRĂUNTELE DE GRÂU, CÂND CADE ÎN PĂMÂNT, NU VA MURI, RĂMÂNE SINGUR; IAR DACĂ VA MURI, ADUCE MULTĂ ROADĂ.” Aducem VIN, amintindu-ne că la Cina cea de Taină Iisus, luând paharul cu vin, a spus: “ACESTA ESTE SÂNGELE MEU, SÂNGELE LEGĂMÂNTULUI CELUI NOU, CARE SE VARSĂ PENTRU MULȚI SPRE IERTAREA PĂCATELOR.” ... Să ne amintim poezia lui Nichifor Crainic: UNDE SUNT CEI CARE NU MAI SUNT? Să o ascultăm interpretată de Tudor Gheorghe: https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/1185665466135870 ... Despre tăria pe care ne-o dă credința noastră creștină în viața de apoi, adică în viața de după moarte, a scris poetul George Coșbuc, căruia i-a murit singurul copil, Alexandru, la vârsta de (aproape) 20 de ani: "Dar știu un lucru mai presus/ De toate câte ți le-am spus:/ Credința-n zilele de-apoi/ E singura tărie-n noi,/ Că multe-s tari cum credem noi/ Și mâine nu-s!" (George Coșbuc, Moartea lui Fulger).

Pr. prof. Ion Ciungu   Iisus, prevestind Moartea Sa și Învierea Sa, precum și rezultatul Morții și Învierii Sale, a zis astfel:  “Adevăr...