luni, 11 iulie 2022

CEI MAI BUNI ATLEȚI DIN LUME LA PROBELE DE MARATON SUNT CREȘTINII DIN KENYA, DIN GRUPUL ETNIC “KALENJIN”, DIN ORĂȘELUL “ITEN”, CUNOSCUT CA “ORAȘUL CAMPIONILOR”. DEȘI ESTE UN SUBIECT IGNORAT ÎN MARE MĂSURĂ DE CĂTRE MASS-MEDIA, MULȚI ALERGĂTORI DE ELITĂ DIN KENYA VORBESC DESCHIS DESPRE FAPTUL CĂ CREDINȚA LOR CREȘTINĂ ESTE MOTIVUL SUCCESULUI LOR. MULȚI OAMENI DIN KENYA ÎI VĂD PE UNII DINTRE ACEȘTI CÂȘTIGĂTORI CA PE NIȘTE “EROI AI CREDINȚEI”, CĂCI UNII DINTRE EI FOLOSESC BANII PE CARE ÎI CÂȘTIGĂ PENTRU A ÎNFIINȚA FUNDAȚII PRIN CARE AJUTĂ LA ȘCOLARIZAREA A SUTE DE COPII, SAU AJUTĂ MII DE AGRICULTORI, SAU AJUTĂ LA SĂPAREA DE FÂNTÂNI PENTRU APĂ CURATĂ ȘI DEZINFECTATĂ. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 7 iulie 2022) FRUMOS DIN PARTEA LOR! “LĂUDAȚI-L PE DOMNUL TOATE NEAMURILE! LĂUDAȚI-L PE EL TOATE POPOARELE! ” (Psalmul 116, versetul 1; în unele Biblii este Psalmul 117, versetul 1)

Pr. prof. Ion Ciungu

 

“Şi ştim că Dumnezeu toate le lucrează spre binele celor ce-L iubesc pe Dumnezeu, al celor care sunt chemaţi după voia Lui; ” (Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel 8, 28) http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=70&cap=8

 


Mai multe aspecte referitoare la știrea anunțată în titlu putem afla din articolul următor:


Running the race in faith, publicat în data de 7 iulie 2022, pe website-ul de știri creștine EVANGELICAL FOCUS. https://evangelicalfocus.com/life-tech/17626/running-the-race-in-faith

 

......................................................

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

“ÎI MULȚUMESC LUI DUMNEZEU ÎN FIECARE ZI ...”. DIN INTERVIUL DAT DE BASKETBALISTUL AMERICAN STEPHAN CURRY, ÎN 16 IUNIE 2022, CÂND A CÂȘTIGAT TITLUL DE CEL MAI VALOROS JUCĂTOR AL FINALELOR DIN PRINCIPALA LIGĂ DE BASKET A LUMII. CREȘTIN FERVENT, STEPHAN CURRY A JUCAT, CA DE OBICEI, AVÂND LA ÎNCHEIETURA MÂNII STÂNGI BRĂȚARA ALBASTRĂ PE CARE SCRIE “IN JESUS` NAME I PLAY” (ÎN NUMELE LUI IISUS JOC EU). EL ÎȘI FOLOSEȘTE NOTORIETATEA PENTRU A VORBI DE IISUS. DE ASEMENEA, ÎI MULȚUMEȘTE FOARTE MULT MAMEI SALE, SONYA, PENTRU CĂ I-A ARĂTAT CALEA, ATÂT LUI CÂT ȘI FRAȚILOR SĂI. EA ÎI DUCEA ÎN FIECARE MIERCURI ȘI DUMINICĂ LA BISERICĂ. DE ASEMENEA, ÎI DUCEA ÎN FIECARE DIMINEAȚĂ, LA 6:30, LA STUDII BIBLICE, ÎNAINTE DE ȘCOALĂ. PE ÎNCĂLȚĂMINTEA LUI SCRIE “EU POT FACE TOTUL PRIN HRISTOS CARE MĂ ÎNTĂREȘTE”. (Filipeni 4, 13). TEMELIA CREDINȚEI LUI, DE CÂND ERA MAI TÂNĂR, ESTE VERSETUL DIN ROMANI 8, 28: “ȘI NOI ȘTIM CĂ ÎN TOATE LUCRURILE DUMNEZEU LUCREAZĂ PENTRU BINELE CELOR CARE ÎL IUBESC PE DUMNEZEU”. (scurtă anunțare a știrii; articole în engleză din 22 iunie 2022, etc)

 

“NU POT SĂ-I MULȚUMESC LUI DUMNEZEU DESTUL.” AȘA A SPUS BASCHETBALISTUL AMERICAN STEPHEN CURRY, DUPĂ MECIUL DE MARȚI, 14 DECEMBRIE 2021, PRIN CARE A DEVENIT CEL MAI BUN MARCATOR DE TREI PUNCTE DIN ISTORIA CAMPIONATULUI NORD-AMERICAN DE BASCHET. ÎN ACEL JOC DECISIV, EL PURTA O BRĂȚARĂ PE CARE SCRIE “ÎN NUMELE LUI IISUS JOC EU”. CITATUL LUI PREFERAT ESTE DIN SFÂNTUL APOSTOL PAVEL: “TOATE LE POT ÎNTRU HRISTOS, CEL CARE MĂ ÎNTĂREȘTE.” (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 15 decembrie 2021)

 

NEYMAR: "100% IISUS". PRIN ACEASTĂ EXPRESIE SCURTĂ, SCRISĂ PE BANDEROLA DIN JURUL CAPULUI, ÎȘI DECLARĂ CREDINȚA VALOROSUL FOTBALIST BRAZILIAN. ÎNSĂ, OBSERVĂM CĂ ÎN CONTRACTUL PE CARE ÎL ARE CU "PARIS SAINT GERMAIN" I S-A INTRODUS O "CLAUZĂ ETICĂ" PRIN CARE I SE INTERZICE SĂ FACĂ PROPAGANDĂ RELIGIOASĂ ȘI POLITICĂ. DACĂ O RESPECTĂ, VA PRIMI MULȚI BANI ÎN PLUS: PESTE 5 MILIOANE DE LIRE STERLINE PE AN. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 19 septembrie 2021) DECI, IISUS ÎI DERANJEAZĂ TARE PE UNII ȘEFI!!!

 

CEL MAI RECENT CAMPION MONDIAL LA BOX, CATEGORIA GREA WBC, BRITANICUL TYSON FURY: „ÎN PRIMUL RÂND VREAU SĂ ÎI SPUN MULȚUMESC DOMNULUI ȘI MÂNTUITORULUI MEU IISUS HRISTOS”. AȘA A DECLARAT EL ÎN TIMP CE ERA ÎNCĂ PE RING ÎN LAS VEGAS, DUPĂ CE L-A ÎNVINS PE AMERICANUL DEONTAY WILDER, ÎN 23 FEBRUARIE 2020. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 25 februarie 2020)

 

DUMNEZEU ȘI JOCURILE OLIMPICE (RIO DE JANEIRO, 2016)

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în MARȚEA LUMINATĂ, în SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ (The Bright Week), adică în PRIMA SĂPTĂMÂNĂ CARE URMEAZĂ DUPĂ SĂRBĂTOAREA ÎNVIERII DOMNULUI DUMNEZEULUI ȘI MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS. ... Bucuria Învierii Domnului nostru Iisus Hristos o exprimăm și noi, în fiecare an, inclusiv prin felul în care NE SALUTĂM TIMP DE 40 DE ZILE, cu uimitorul și frumosul mesaj de origine îngerească, "HRISTOS A ÎNVIAT!", la care răspundem, din forța Tradiției Sfinte și în diferite grade de asimilare, "ADEVĂRAT A ÎNVIAT!" Azi, în A TREIA ZI DE PAȘTI, în MARȚEA LUMINATĂ, haideți să ne luminăm sufletele cu textul evanghelic programat pentru a fi citit azi la Sfânta Liturghie! În acest text este vorba despre modul în care DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS S-A ARĂTAT DUPĂ ÎNVIERE LA DOI DINTRE UCENICII SĂI, adică LUI LUCA ȘI CLEOPA, în timp ce ei mergeau dinspre Ierusalim spre localitatea Emaus. Pe drum El li s-a arătat ca un străin care i-a întrebat de ce sunt triști și le-a explicat textele sfinte din Vechiul Testament referitoare la Mesia, referitoare la suferințele Lui urmate de slava Lui. Apoi, LA CINA DIN EMAUS IISUS A FOST RECUNOSCUT, CÂND EL A BINECUVÂNTAT PÂINEA, A FRÂNT-O ȘI LE-A DAT-O. ... Cu această ocazie este potrivit SĂ NE AMINTIM DE ARĂTĂRILE DOMNULUI DUPĂ ÎNVIERE, de persoanele cărora El S-a arătat după Înviere, timp de 40 de zile, până când S-a înălțat la Cer. MAICA DOMNULUI ESTE PRIMA PERSOANĂ CARE L-A VĂZUT PE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ÎNVIAT, după cum aflăm din cartea de cult numită Penticostar, în care se explică astfel: Învierea a cunoscut-o întâi Maica lui Dumnezeu, Care, după cum grăiește Evanghelia cea de la Matei, ședea la Mormânt împreună cu Maria Magdalena. Dar, spre a nu se arunca îndoială asupra Învierii, din pricina dragostei de Mamă pentru Fiul Său, de aceea zic evangheliștii că Domnul S-a arătat mai întâi Mariei Magdalena. Așa scrie în Sinaxarul din Penticostar, la Sfânta și Marea Duminică a Paștilor. ... Știm că Iisus a promis că El este prezent acolo unde chiar și numai doi sau trei se adună în Numele Lui (Matei 18, 20). DOAMNE IISUSE HRISTOASE, TE RUGĂM FRUMOS PRIN DUHUL SFÂNT, AJUTĂ-NE SĂ FACEM PARTE DINTRE PERSOANELE CARE SE ADUNĂ ÎN NUMELE TĂU, CONFORM LEGII TALE EXPRIMATĂ ÎN NOUL TESTAMENT, SPRE SLAVA TATĂLUI NOSTRU SFÂNT DIN CERURI, ÎN FIECARE MOMENT, ÎN VECII VECILOR! AMIN! AMIN! AȘA SĂ FIM! ÎȚI MULȚUMIM FRUMOS!

Pr. prof. Ion Ciungu   “« Rămâi cu noi, că e spre seară şi s'a plecat ziua ». Şi a intrat să rămână cu ei. Şi a fost că'n timp c...