duminică, 10 decembrie 2023

Știm că FIUL LUI DUMNEZEU S-A COBORÂT DIN CER ca să strice lucrurile Diavolului, SĂ-I DEZLEGE PE OAMENI DIN DIFERITE SITUAȚII ÎN CARE I-A LEGAT SATANA. ... Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, Doamne Iisuse Hristoase, dezleagă-ne rapid de toate legăturile satanice cu care s-ar putea întâmpla să fim legați, ridică-ne rapid din diferite neputințe în care s-ar putea întâmpla să fim ținuți de Satana, ajută-ne să-L slăvim pe Tatăl nostru Sfânt din Ceruri și să-L rugăm, așa cum Tu ne-ai învățat: TATĂL NOSTRU CARE EȘTI ÎN CERURI, ... NU NE DUCE PE NOI ÎN ISPITĂ, CI NE IZBĂVEȘTE DE CEL RĂU! CĂ A TA ESTE ÎMPĂRĂȚIA ȘI PUTEREA ȘI SLAVA ÎN VECI! AMIN! [Azi suntem în Duminica a 27 – a după Rusalii. Totdeauna în această Duminică se citește la Sfânta Liturghie textul evanghelic despre VINDECAREA FEMEII GÂRBOVE, PE CARE SATANA A ȚINUT-O LEGATĂ 18 ANI, IAR DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS A VINDECAT – O IMEDIAT CÂND ȘI-A PUS MÂINILE PE EA. ... Haideți să ne amintim, sau să aflăm acum, textul evanghelic despre minunea făcută de Domnul nostru Iisus Hristos asupra femeii gârbove, într-o zi de sabat (de sâmbătă), adică în ziua de odihnă săptămânală a evreilor!] ... SUNTEM în POSTUL NAȘTERII DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS. Este potrivit să cerem în rugăciunile noastre, în mod insistent, să fim dezlegați de orice legături satanice, pentru a-L putea slăvi pe Dumnezeu cum se cuvine!

Pr. prof. Ion Ciungu

 

„Şi iată, o femeie care de optsprezece ani avea un duh de neputinţă şi era gârbovă şi nu putea nicidecum să se ridice.” (Sfânta Evanghelie după Luca, capitolul 13, versetul 11)

„Iar Iisus, văzând-o, a chemat-o şi i-a zis: « Femeie, dezlegată eşti tu de neputinţa ta! »“ (Luca 13, 12)

 

Textul care se citește la Sfânta Liturghie în Duminica a 27 – a după Rusalii este din Sfânta Evanghelie după Luca, din capitolul 13, versetele 10 – 17:

Lc 13, 10-17

 

10 

Şi învăţa Iisus în una din sinagogi sâmbăta. 

11 

Şi iată, o femeie care de optsprezece ani avea un duh de neputinţă şi era gârbovă şi nu putea nicidecum să se ridice. 

12 

Iar Iisus, văzând-o, a chemat-o şi i-a zis: „Femeie, dezlegată eşti tu de neputinţa ta!“ 

13 

Şi Şi-a pus mâinile pe ea, şi ea îndată s'a îndreptat şi-L slăvea pe Dumnezeu. 

14 

Dar mai-marele sinagogii, mâniindu-se că Iisus a vindecat-o sâmbăta, drept răspuns a zis către mulţime: „Şase zile sunt în care trebuie să se lucreze; aşadar, în ele veniţi şi vă vindecaţi, dar nu în ziua sâmbetei!...“. 

15 

Iar Domnul i-a răspuns, zicând: „Făţarnicilor! Fiecare din voi oare nu-şi dezleagă sâmbăta boul sau asinul de la iesle şi-l duce de-l adapă? 

16 

Dar aceasta, fiică a lui Avraam fiind, pe care, iată, de optsprezece ani a legat-o Satana, oare nu se cuvenea să fie dezlegată de legătura aceasta în ziua sâmbetei?“ 

17 

Şi zicând El acestea, toţi cei care-I stăteau împotrivă se ruşinau; şi toată mulţimea se bucura de toate slăvitele fapte săvârşite de El.

...

https://www.oca.org/readings/daily/2023/12/10

https://www.holytrinityorthodox.com/calendar/rss/readings.htm?fbclid=IwAR1zNMc_BjodVNoGBKXBUrDzlHm8-GWKbDsoA_ugRCCvH4Z_aBgF_9L9tZ0 

https://www.stathanasius.org/resources/bible-study-downloads/2023/

http://servicesliturgiques.free.fr/doc/calendriers/jour_un.php

http://www.orthodoxer-kalender.de/

https://www.catholica.ro/ziua-liturgica/#bizantin

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/#luna12

https://www.catholica.ro/calendar-greco-catolic-2023/12/

http://acvila30.ro/randuiala-lecturilor-biblice-la-slujbele-zilnice-ale-bisericii-ortodoxe/

.......................................................................................................

Aici am terminat de anunțat textele sfinte respective.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2023/12/cersetorul-orb-bartimeu-din-orasul.html

https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2023/11/sfantul-apostol-andrei-adus-pana-in.html

 

https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2023/11/putem-mosteni-viata-vesnica-fericita-in.html

 

https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2023/11/sa-nu-ne-despartim-de-dumnezeu-prin.html

 

https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2023/11/pilda-despre-samarineanul-milostiv-o.html

 

https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2023/11/prin-pilda-despre-bogatul-nemilostiv-si.html

 

https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2023/10/iisus-este-stapanul-suprem-peste-viata.html

 

https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2023/10/fiul-lui-dumnezeu-facut-om-domnul.html

 

https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2023/10/prin-pilda-semanatorului-domnul-nostru.html

 

https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2023/10/minunea-invierii-tanarului-din-cetatea.html

 

https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2023/10/conceptia-de-i-iubi-pe-oamenii-care-ne.html

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în MARȚEA LUMINATĂ, în SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ (The Bright Week), adică în PRIMA SĂPTĂMÂNĂ CARE URMEAZĂ DUPĂ SĂRBĂTOAREA ÎNVIERII DOMNULUI DUMNEZEULUI ȘI MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS. ... Bucuria Învierii Domnului nostru Iisus Hristos o exprimăm și noi, în fiecare an, inclusiv prin felul în care NE SALUTĂM TIMP DE 40 DE ZILE, cu uimitorul și frumosul mesaj de origine îngerească, "HRISTOS A ÎNVIAT!", la care răspundem, din forța Tradiției Sfinte și în diferite grade de asimilare, "ADEVĂRAT A ÎNVIAT!" Azi, în A TREIA ZI DE PAȘTI, în MARȚEA LUMINATĂ, haideți să ne luminăm sufletele cu textul evanghelic programat pentru a fi citit azi la Sfânta Liturghie! În acest text este vorba despre modul în care DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS S-A ARĂTAT DUPĂ ÎNVIERE LA DOI DINTRE UCENICII SĂI, adică LUI LUCA ȘI CLEOPA, în timp ce ei mergeau dinspre Ierusalim spre localitatea Emaus. Pe drum El li s-a arătat ca un străin care i-a întrebat de ce sunt triști și le-a explicat textele sfinte din Vechiul Testament referitoare la Mesia, referitoare la suferințele Lui urmate de slava Lui. Apoi, LA CINA DIN EMAUS IISUS A FOST RECUNOSCUT, CÂND EL A BINECUVÂNTAT PÂINEA, A FRÂNT-O ȘI LE-A DAT-O. ... Cu această ocazie este potrivit SĂ NE AMINTIM DE ARĂTĂRILE DOMNULUI DUPĂ ÎNVIERE, de persoanele cărora El S-a arătat după Înviere, timp de 40 de zile, până când S-a înălțat la Cer. MAICA DOMNULUI ESTE PRIMA PERSOANĂ CARE L-A VĂZUT PE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ÎNVIAT, după cum aflăm din cartea de cult numită Penticostar, în care se explică astfel: Învierea a cunoscut-o întâi Maica lui Dumnezeu, Care, după cum grăiește Evanghelia cea de la Matei, ședea la Mormânt împreună cu Maria Magdalena. Dar, spre a nu se arunca îndoială asupra Învierii, din pricina dragostei de Mamă pentru Fiul Său, de aceea zic evangheliștii că Domnul S-a arătat mai întâi Mariei Magdalena. Așa scrie în Sinaxarul din Penticostar, la Sfânta și Marea Duminică a Paștilor. ... Știm că Iisus a promis că El este prezent acolo unde chiar și numai doi sau trei se adună în Numele Lui (Matei 18, 20). DOAMNE IISUSE HRISTOASE, TE RUGĂM FRUMOS PRIN DUHUL SFÂNT, AJUTĂ-NE SĂ FACEM PARTE DINTRE PERSOANELE CARE SE ADUNĂ ÎN NUMELE TĂU, CONFORM LEGII TALE EXPRIMATĂ ÎN NOUL TESTAMENT, SPRE SLAVA TATĂLUI NOSTRU SFÂNT DIN CERURI, ÎN FIECARE MOMENT, ÎN VECII VECILOR! AMIN! AMIN! AȘA SĂ FIM! ÎȚI MULȚUMIM FRUMOS!

Pr. prof. Ion Ciungu   “« Rămâi cu noi, că e spre seară şi s'a plecat ziua ». Şi a intrat să rămână cu ei. Şi a fost că'n timp c...