vineri, 15 decembrie 2023

“ÎN FIECARE DIN DUMNEAVOASTRĂ EXISTĂ DUMNEZEU, EXISTĂ ÎN INIMĂ. ... ÎNVĂȚAȚI-VĂ SĂ DESCHIDEȚI INIMA VOASTRĂ CĂTRE DUMNEZEU! ... FĂRĂ DUMNEZEU NU SUNTEM OAMENI ... ÎI SFĂTUIESC PE TOȚI SĂ DESCHIDĂ DIN CÂND ÎN CÂND SCRIPTURA ... DUMNEZEU ESTE ȚINTĂ, PAVĂZĂ, PROTECȚIE, INSPIRAȚIE” ... ... (să-l ascultăm pe profesorul universitar doctor, psiholog criminalist, ex colonel de poliție, Tudorel Butoi-Severin, într-un interviu despre Dumnezeu!)

Pr. prof. Ion Ciungu

 

 


 




https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/380251991033340

 


Ascultați ce frumos vorbește domnul Tudorel Butoi despre relația omului cu Dumnezeu. Profesor universitar doctor, psiholog criminalist, ex colonel de poliție, are o imagine foarte frumoasă despre Dumnezeu și cum trebuie să ne raportăm noi la El. https://www.facebook.com/watch/?extid=WA-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C&v=3702427006702752



.........................................................................................................................

Aici se încheie acest articol.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

 

UN OM UCIGAȘ ÎN SERIE PROBABIL CĂ E UN ATEU (așa cred 60% din respondenți ; studiu psihologic, 2017)

 

DESPRE FANATISMUL ATEIST (fanaticii atei au omorât mult mai mulți oameni decât Extremiștii Islamici și Inchiziția laolaltă)

 

NOUL ATEISM A ÎMBĂTRÂNIT ȘI S-A PRĂBUȘIT. SE ÎNTORC VALURILE CREDINȚEI ÎN DUMNEZEU. Așa aflăm din cartea “SURPRINZĂTOAREA RENAȘTERE A CREDINȚEI ÎN DUMNEZEU, DE CE NOUL ATEISM A ÎMBĂTRÂNIT ȘI GÂNDITORII LAICI IAU ACUM IARĂȘI ÎN CONSIDERARE CREȘTINISMUL” (The Surprising Rebirth of Belief in God, Why New Atheism Grew Old and Secular Thinkers Are Considering Christianity Again), publicată, în septembrie 2023, în SUA, autor fiind scriitorul britanic JUSTIN BRIERLEY, care de aproape două decenii găzduiește conversații publice între creștini, atei și agnostici. ÎN CARTEA SA, JUSTIN începe cu apariția și căderea Noului Ateism. Acest Nou Ateism a început după atacurile din 11 septembrie 2001 din SUA, ca un răspuns la extremismul religios. Apoi, CARTEA arată motivele pentru care un nou grup de gânditori laici (seculariști, nereligioși) au renunțat la concepția materialistă ateistă pentru a lua iarăși în considerare modul în care Creștinismul abordează “criza de sens” din zilele noastre. Criza de sens este evidentă în epoca aceasta avansată tehnologic și bogată, prosperă, d.p.d.v. material: suntem mai deprimați și anxioși, iar ratele de suicid în rândul tinerilor sunt mai ridicate decât oricând în Occident. Ce se întâmplă? CARTEA prezintă povestirile multor gânditori care au trecut linia spre domeniul credinței creștine ca adulți convertiți. Potrivit lui Justin, ÎN CIUDA FAPTULUI că mulți prezic moartea Creștinismului, putem vedea că “marea credinței” se reîntoarce în generația noastră. Dar, Justin se întreabă dacă Biserica va fi pregătită să prezinte refugiaților din criza de sens povestirea creștină, cum se cuvine, cu har, în mod creativ, încântător, cu iubire, căci acești refugiați vin cu întrebările lor, cu povestirile lor, cu îndoielile lor, cu zdrobirile lor. DUMNEZEU N-A TERMINAT LUCRAREA CU NOI. AVEM DE SPUS O POVESTIRE. ȘI ACEASTA ESTE CEA MAI EXTRAORDINARĂ, MAI FRUMOASĂ ȘI MAI PLINĂ DE SENS POVESTIRE, CARE DĂ SENS TUTUROR CELORLALTE POVESTIRI. ... Justin, care este căsătorit și are 4 copii, ne îndeamnă să ne rugăm pentru a fi în stare să spunem această povestire care ÎL are în centrul ei pe Domnul nostru Iisus Hristos: ÎȚI MULȚUMIM TATĂ DUMNEZEU CĂ NU UMBLĂM HAOTIC ÎNTR-UN VACUUM FĂRĂ SENS! TU NE-AI CREAT SĂ FIM PARTE DIN CEA MAI MINUNATĂ POVESTIRE CARE S-A SPUS VREODATĂ. MĂ ROG CA PE MĂSURĂ CE PLECĂM DIN LOCUL UNDE SUNTEM SĂ PUTEM VEDEA CUM PUTEM FI PARTE DIN MAREA TA POVESTIRE SPUSĂ PRIN TOT TIMPUL ISTORIEI ȘI SĂ CUNOAȘTEM CĂ TU EȘTI DUMNEZEUL CARE DĂ SENS TUTUROR POVESTIRILOR NOASTRE! ÎN NUMELE LUI IISUS! AMIN! (scurtă anunțare a știrii; articole în engleză din 26 septembrie 2023 etc)

 

 

ATEISMUL ESTE O CONCEPȚIE DESPRE LUME PENTRU OAMENII SLABI. Așa a spus recent fostul ateu american JOSH TIMONEN, care a devenit CREȘTIN, care a ajuns să credă într-adevăr în DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS. Josh Timonen a fost omul de încredere (mâna dreaptă) a celebrului ateu britanic RICHARD DAWKINS, biolog evoluționist. Pe când era ateu, Josh era convins că Dumnezeu nu există și, pentru a-i convinge și pe alții, a publicat, în 2006, împreună cu Richard, cartea THE GOD DELUSION (tradusă în română și publicată în 2018 cu titlul: Dumnezeu, o amăgire). Richard era așa de mulțumit de Josh încât i-a dedicat lui Josh cartea THE GREATEST SHOW ON EARTH: THE EVIDENCE FOR EVOLUTION, publicată în 2009, (Cel Mai Mare Spectacol de pe Pământ: Dovezile Evoluției, carte netradusă în română). CONVERTIREA LUI JOSH a avut loc în ultimii trei ani, timp în care a mers la o Biserică din Texas, pentru copila lui, dar fără intenția de a deveni creștin, apoi a început să citească BIBLIA, mai întâi NOUL TESTAMENT, precum și cărți despre Biblie, între care THE CASE FOR CHRIST (Pledoarie pentru Cristos), scrisă de fostul jurnalist ateu american Lee Strobel, care devenise creștin. ... Astfel Josh a început chiar să se roage cu soția sa. ... Josh de pe la vârsta de 17 ani a decis să fie ateu, căci credea că Iisus este un mit, că Iisus nici nu a existat ca persoană istorică. Acum, Josh a ajuns să spună așa: “Iisus într-adevăr a trăit, El într-adevăr a murit, El într-adevăr a înviat. Iar eu trebuie să mă ocup de asta. Nu pot pur și simplu să dau asta la o parte și să zic: ‘Oh, este un mit.’ Nu, acestea sunt evenimente reale.” (scurtă anunțare a știrii; articole în engleză din 8 iulie 2023 etc)

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în MARȚEA LUMINATĂ, în SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ (The Bright Week), adică în PRIMA SĂPTĂMÂNĂ CARE URMEAZĂ DUPĂ SĂRBĂTOAREA ÎNVIERII DOMNULUI DUMNEZEULUI ȘI MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS. ... Bucuria Învierii Domnului nostru Iisus Hristos o exprimăm și noi, în fiecare an, inclusiv prin felul în care NE SALUTĂM TIMP DE 40 DE ZILE, cu uimitorul și frumosul mesaj de origine îngerească, "HRISTOS A ÎNVIAT!", la care răspundem, din forța Tradiției Sfinte și în diferite grade de asimilare, "ADEVĂRAT A ÎNVIAT!" Azi, în A TREIA ZI DE PAȘTI, în MARȚEA LUMINATĂ, haideți să ne luminăm sufletele cu textul evanghelic programat pentru a fi citit azi la Sfânta Liturghie! În acest text este vorba despre modul în care DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS S-A ARĂTAT DUPĂ ÎNVIERE LA DOI DINTRE UCENICII SĂI, adică LUI LUCA ȘI CLEOPA, în timp ce ei mergeau dinspre Ierusalim spre localitatea Emaus. Pe drum El li s-a arătat ca un străin care i-a întrebat de ce sunt triști și le-a explicat textele sfinte din Vechiul Testament referitoare la Mesia, referitoare la suferințele Lui urmate de slava Lui. Apoi, LA CINA DIN EMAUS IISUS A FOST RECUNOSCUT, CÂND EL A BINECUVÂNTAT PÂINEA, A FRÂNT-O ȘI LE-A DAT-O. ... Cu această ocazie este potrivit SĂ NE AMINTIM DE ARĂTĂRILE DOMNULUI DUPĂ ÎNVIERE, de persoanele cărora El S-a arătat după Înviere, timp de 40 de zile, până când S-a înălțat la Cer. MAICA DOMNULUI ESTE PRIMA PERSOANĂ CARE L-A VĂZUT PE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ÎNVIAT, după cum aflăm din cartea de cult numită Penticostar, în care se explică astfel: Învierea a cunoscut-o întâi Maica lui Dumnezeu, Care, după cum grăiește Evanghelia cea de la Matei, ședea la Mormânt împreună cu Maria Magdalena. Dar, spre a nu se arunca îndoială asupra Învierii, din pricina dragostei de Mamă pentru Fiul Său, de aceea zic evangheliștii că Domnul S-a arătat mai întâi Mariei Magdalena. Așa scrie în Sinaxarul din Penticostar, la Sfânta și Marea Duminică a Paștilor. ... Știm că Iisus a promis că El este prezent acolo unde chiar și numai doi sau trei se adună în Numele Lui (Matei 18, 20). DOAMNE IISUSE HRISTOASE, TE RUGĂM FRUMOS PRIN DUHUL SFÂNT, AJUTĂ-NE SĂ FACEM PARTE DINTRE PERSOANELE CARE SE ADUNĂ ÎN NUMELE TĂU, CONFORM LEGII TALE EXPRIMATĂ ÎN NOUL TESTAMENT, SPRE SLAVA TATĂLUI NOSTRU SFÂNT DIN CERURI, ÎN FIECARE MOMENT, ÎN VECII VECILOR! AMIN! AMIN! AȘA SĂ FIM! ÎȚI MULȚUMIM FRUMOS!

Pr. prof. Ion Ciungu   “« Rămâi cu noi, că e spre seară şi s'a plecat ziua ». Şi a intrat să rămână cu ei. Şi a fost că'n timp c...