duminică, 16 octombrie 2022

GHID DE RUGĂCIUNE PE 52 DE SĂPTĂMÂNI. SĂ NE ALĂTURĂM ÎN RUGĂCIUNE PENTRU CREȘTINII CARE SUFERĂ MARI PERSECUȚII ȘI DISCRIMINĂRI ÎN DIFERITE ȚĂRI! NE AFLĂM ÎN SĂPTĂMÂNA A PATRUZECI ȘI DOUA DIN ACEST AN, 2022. SĂPTĂMÂNA A PATRUZECI ȘI DOUA DE RUGĂCIUNE ESTE PENTRU CREȘTINII DIN TURCIA, ȚARĂ CU O POPULAȚIE DE 84.515.000 DE LOCUITORI, ÎN CARE RELIGIA PRINCIPALĂ ESTE ISLAMUL, NUMĂRUL CREȘTINILOR FIIND DE 170.000, POTRIVIT ORGANIZAȚIEI INTERNAȚIONALE “OPEN DOORS” PENTRU SPRIJINIREA CREȘTINILOR PERSECUTAȚI. ... PE TERITORIUL PE CARE AZI SE AFLĂ TURCIA, CREȘTINISMUL A AJUNS ÎNCĂ DIN PRIMUL SECOL. ORAȘUL CARE AZI ESTE ÎN TURCIA ȘI SE NUMEȘTE ANTAKYA, SE NUMEA ÎN ANTICHITATE ANTIOHIA ȘI APARȚINEA DE PROVINCIA ROMANĂ SIRIA. ÎN ANTIOHIA SIRIEI, PENTRU PRIMA DATĂ ÎN ISTORIE, S-A DAT NUMELE DE “CREȘTINI” CELOR CARE AU CREZUT ÎN DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS (Faptele Apostolilor 11, 26). IMPERIUL ROMAN CREȘTIN DE RĂSĂRIT, IMPERIUL BIZANTIN, AVEA CAPITALA LA CONSTANTINOPOL, ACTUALUL ISTANBUL. DIN CAUZA PĂCATELOR, CREȘTINII S-AU ÎMPUȚINAT FOARTE, FOARTE MULT PE ACESTE TERITORII. ... ÎN 1453 CONSTANTINOPOLUL A FOST CUCERIT DE TURCI. ... ÎN ISTANBUL AU FOST DECAPITAȚI, ÎN 15 AUGUST 1714, URMĂTORII CREȘTINI ROMÂNI: DOMNITORUL ȚĂRII ROMÂNEȘTI CONSTANTIN BRÂNCOVEANU, ÎMPREUNĂ CU CEI PATRU FII AI SĂI (Constantin, Ștefan, Radu și Matei) ȘI CU SFETNICUL IANACHE. ... ACUM, ÎN TURCIA TOȚI CREȘTINII TRĂIESC SUB PRESIUNE, DAR CONVERTIȚII DE LA ISLAM SUNT CEI MAI VULNERABILI, ÎMPREUNĂ CU REFUGIAȚII CREȘTINI DIN ȚĂRI CA IRAN, IRAK ȘI SIRIA. ... PATRIARHIA ECUMENICĂ DIN CONSTANTINOPOL, CU APROXIMATIV 5.000 DE MEMBRI ÎN TURCIA, ARE SEDIUL LA CATEDRALA SFÂNTUL GHEORGHE DIN ISTANBUL.

Pr. prof. Ion Ciungu

 

“Vă îndemn deci, înainte de toate, să faceţi cereri, rugăciuni, mijlociri, mulţumiri, pentru toţi oamenii,” ... (Epistola întâia către Timotei a Sfântului Apostol Pavel 2,1) https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=78&cap=2

Turcia este o țară întinsă pe două continente. 97% din suprafața țării se află în Asia de Sud-Vest (peninsula Anatolia) și 3% în Europa (peninsula Balcanică). Turcia are granițe cu opt țări: Grecia și Bulgaria la nord-vest; Georgia, Armenia și Azerbaidjan la nord-est; Iran (Persia) la est; Irak și Siria la sud.”  https://ro.wikipedia.org/wiki/Turcia    https://en.wikipedia.org/wiki/Turkey#Religion

...

Ghidul cu cele 52 de săptămâni poate fi găsit pentru a fi descărcat de la următorul link: https://www.opendoorsusa.org/2022-world-watch-list-download/?&utm_source=marketingcloud&utm_medium=email

...

Why is Turkey on the 2022 World Watch List?

Turkey continues its status as a place where Christians can expect to encounter significant opposition for their faith. Increasingly, Turkish identity is tied to Islam, so anyone outside of that brand of religious nationalism encounters suspicion and discrimination. All Christians are under pressure in Turkey, but converts from Islam are certainly the most vulnerable, along with Christian refugees from countries like Iran, Iraq and Syria.

Where is God at work in Turkey?

As Turkey continues to be a place of refuge for Iranian and Syrian Christians, these believers are praying to be used by God in their new surroundings. Believers like Kouroush who fled from Iran and is now building a center—a safe place—for Iranian believers.

“I am really looking forward to what God is going to do here, to see the fruits of this center,” Kouroush says. “All to glorify the name of our triune God!”

Turkey is home to an estimated 67,000 Iranians, including 39,000 refugees.

How can I pray with Christians in Turkey?

Day 1: Pray for Christians in Turkey as they live, work and worship in a place that doesn’t seem to want them.

Day 2: Pray for deliverance from discrimination and an increasing awareness of God’s love and grace.

Day 3: Ask God to protect converts from Islam and to bring them to a place where can worship Him freely.

Day 4: Pray that God would strengthen Open Doors’ ministry to refugee communities in Turkey, particularly our support of Iranian believers.

Day 5: Pray that God will lift the Centers of Hope now operating in Turkey and that He will use those communities to bring more people to Him.

Day 6: Pray for the leadership of Turkey, that they would realize Turkish Christians are part of the fabric of their country.

Day 7: Pray with Christians who have left everything in their native countries to seek refuge in Turkey. Ask God to hold them close and send His Holy Spirit anew upon them.

............................................................................................................

Aici am terminat de adresat invitația de a ne asocia în rugăciune pentru creștinii din Turcia.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

LA MARȘUL PENTRU CREȘTINII PERSECUTAȚI ÎN TOATĂ LUMEA, MARȘ CARE VA AVEA LOC ÎN CAPITALA SUA SÂMBĂTĂ, 24 SEPTEMBRIE 2022, SUNT AȘTEPTATE ÎNTRE 500 ȘI 1000 DE PERSOANE. ÎN FIECARE AN NUMĂRUL CREȘTINILOR PERSECUTAȚI PENTRU CREDINȚĂ CONTINUĂ SĂ CREASCĂ, ACEASTĂ PROBLEMĂ FIIND IGNORATĂ DE MASS-MEDIA ȘI ADESEORI ESTE TRECUTĂ CU VEDEREA ÎN COMUNITĂȚILE NOASTRE DE CREDINȚĂ. DACĂ ÎN 2021 NUMĂRUL CREȘTINILOR PERSECUTAȚI LA NIVEL MONDIAL ERA DE 345 DE MILIOANE, ÎN 2022 NUMĂRUL CREȘTINILOR PERSECUTAȚI A CRESCUT LA 360 DE MILIOANE. DUPĂ ÎNCHEIEREA MARȘULUI, LA MUZEUL BIBLIEI VA AVEA LOC O NOAPTE DE RUGĂCIUNE PENTRU CREȘTINII PERSECUTAȚI. ... ÎN ANUL 2021 NUMAI ÎN NIGERIA AU FOST OMORÂȚI PENTRU CREDINȚĂ 4.650 DE CREȘTINI. ... NU PUTEM SUBESTIMA PUTEREA RUGĂCIUNII PENTRU ÎNCETAREA PERSECUTĂRII CREȘTINILOR LA NIVEL MONDIAL, ÎNSĂ CREȘTINII AMERICANI TREBUIE ȘI SĂ PLEDEZE ÎN NUMELE BISERICII PERSECUTATE. (scurtă anunțare a știrii; articole în engleză din 21 septembrie 2022) SĂ NE ASOCIEM ȘI NOI, CREȘTINII DIN ROMÂNIA, LA RUGĂCIUNILE PENTRU ÎNCETAREA PERSECUTĂRII CREȘTINILOR LA NIVEL MONDIAL! SĂ ADĂUGĂM ÎN RUGĂCIUNILE NOASTRE ZILNICE O PROPOZIȚIE ÎN ACEST SENS CĂTRE TATĂL NOSTRU SFÂNT DIN CERURI! ȘTIM CĂ ÎN ROMÂNIA ZIUA DE 16 AUGUST ESTE, DIN IULIE 2020, ZI NAȚIONALĂ PENTRU COMEMORAREA MARTIRILOR BRÂNCOVENI ȘI DE CONȘTIENTIZARE A VIOLENȚELOR ÎMPOTRIVA CREȘTINILOR LA NIVEL MONDIAL.

 

500 DE CRUCI DIN LEMN, 1.000 DE TRANDAFIRI, O PÂNZĂ LUNGĂ DE 50 DE METRI PE CARE AU FOST SCRISE NUMELE A SUTE DE CREȘTINI CARE RECENT AU FOST UCIȘI PENTRU CREDINȚA LOR ÎN DIFERITE ȚĂRI. AȘA A ARĂTAT PIAȚA PARLAMENTULUI ELVEȚIAN (BUNDESPLATZ DIN BERNA), ÎN 9 IULIE 2022, CÂND S-AU ADUNAT SUTE DE CREȘTINI CA SĂ CEARĂ DREPTATE PENTRU CREȘTINII PERSECUTAȚI ÎN PESTE 70 DE ȚĂRI. ÎN FIECARE AN, PESTE 5.000 DE CREȘTINI SUNT UCIȘI PENTRU CREDINȚA LOR. SE ESTIMEAZĂ CĂ PESTE 360 DE MILIOANE DE CREȘTINI SUNT PERSECUTAȚI LA NIVEL MONDIAL, TENDINȚA DE PERSECUTARE FIIND ÎN CREȘTERE. SCOPUL ACESTEI MANIFESTAȚII A FOST DE A AMINTI PUBLICULUI CĂ PERSECUTAREA CREȘTINILOR ESTE O TRAGEDIE ADESEORI UITATĂ ȘI DE A-I ÎNDEMNA PE POLITICIENI SĂ ACȚIONEZE PENTRU OPRIREA PERSECUȚIILOR. RUGĂCIUNEA A AVUT UN LOC IMPORTANT LA ACEST EVENIMENT, MANIFESTANȚII, ÎN GENUNCHI, L-AU IMPLORAT PE DUMNEZEU SĂ INTERVINĂ. (scurtă anunțare a știrii) ) HAIDEȚI, ÎN RUGĂCIUNILE NOASTRE DE FIECARE ZI, SĂ ADĂUGĂM, ȘI NOI, O PROPOZIȚIE CĂTRE TATĂL NOSTRU SFÂNT DIN CERURI, CA SĂ-I ÎNTĂREASCĂ ÎN RĂBDARE PE CREȘTINII PERSECUTAȚI, SAU, DACĂ ESTE VOIA LUI, SĂ OPREASCĂ TOTAL UNELE PERSECUȚII!

 

ÎN 58 DE ȚĂRI, CREȘTINII SUNT ALUNGAȚI CU FORȚA DE LA CASELE LOR, ÎN MOD STRATEGIC, POTRIVIT RAPORTULUI PE 2022, PUBLICAT DE ORGANIZAȚIA INTERNAȚIONALĂ “OPEN DOORS”, CARE SE OCUPĂ CU SPRIJINIREA CREȘTINILOR PERSECUTAȚI ÎN 76 DE ȚĂRI. E VORBA DE 22 DE ȚĂRI DIN AFRICA; 15 DIN ASIA; 14 DIN ORIENTUL MIJLOCIU ȘI NORDUL AFRICII; ȘI 7 DIN AMERICA LATINĂ. RAPORTUL “THE CHURCH ON THE RUN” (BISERICA FORȚATĂ SĂ FUGĂ) DESCRIE O STRATEGIE DELIBERATĂ DE A SLĂBI, DE A REDUCE LA TĂCERE SAU DE A ERADICA COMPLET POPULAȚIILE CREȘTINE. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 20 iunie 2022) HAIDEȚI SĂ PUNEM ÎN RUGĂCIUNILE NOASTRE ZILNICE O PROPOZIȚIE CĂTRE TATĂL NOSTRU SFÂNT DIN CERURI PENTRU CA, DACĂ ESTE POSIBIL, CÂT MAI CURÂND, STRATEGIILE DIABOLICE CONTRA CREȘTINILOR SĂ SE ÎNCURCE ȘI STRATEGII SATANIȘTI SĂ FIE PEDEPSIȚI ÎN TOATĂ LUMEA!

 

GHID DE RUGĂCIUNE PE 52 DE SĂPTĂMÂNI. SĂ NE ALĂTURĂM ÎN RUGĂCIUNE PENTRU CREȘTINII CARE SUFERĂ MARI PERSECUȚII ȘI DISCRIMINĂRI ÎN DIFERITE ȚĂRI! NE AFLĂM ÎN SĂPTĂMÂNA A ȘAPTEA DIN ACEST AN, 2022. A ȘAPTEA SĂPTĂMÂNĂ DE RUGĂCIUNE ESTE PENTRU CREȘTINII DIN NIGERIA, CEA MAI POPULATĂ ȚARĂ DIN AFRICA, AVÂND O POPULAȚIE DE PESTE 211 MILIOANE DE LOCUITORI, DINTRE CARE 98 DE MILIOANE SUNT CREȘTINI, POTRIVIT ORGANIZAȚIEI INTERNAȚIONALE “OPEN DOORS” PENTRU SPRIJINIREA CREȘTINILOR PERSECUTAȚI. NIGERIA ESTE PRIMA ȚARĂ DIN LUME LA NUMĂRUL DE CREȘTINI UCIȘI PENTRU CREDINȚA LOR, EI FIIND ATACAȚI CONSTANT DE STATUL ISLAMIC, DE ORGANIZAȚIA BOKO HARAM ȘI DE VĂCARII FULANI. ÎN PERIOADA 1 OCTOMBRIE 2020 – 30 SEPTEMBRIE 2021 AU FOST UCIȘI ÎN NIGERIA 4.650 DE CREȘTINI. SĂ CEREM TATĂLUI NOSTRU SFÂNT DIN CERURI SĂ-I OPREASCĂ, SĂ-I PEDEPSEASCĂ PE ACEI CRIMINALI ȘI PE CEI CARE ÎI SPONSORIZEAZĂ

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

La 25 de ani de la VIZITA PAPEI IOAN PAUL AL II – LEA ÎN ROMÂNIA, să ne amintim OMILIA (PREDICA) PE CARE EL A CITIT-O ÎN LIMBA ROMÂNĂ, la Sfânta Liturghie celebrată în Parcul Izvor din București, pe 9 mai 1999! Omilia durează 28 de minute. Haideți să urmărim măcar 6 minute! Era în Duminica a 5 – a după Paști, conform Calendarului Creștin Ortodox și Calendarului Creștin Greco-Catolic. Observăm salutul “CRISTOS A ÎNVIAT!” și răspunsul “ADEVĂRAT A ÎNVIAT!”. https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/1177679386691809 Această vizită istorică a fost PRIMA VIZITĂ A UNUI PAPĂ CATOLIC ÎNTR-O ȚARĂ PREDOMINANT ORTODOXĂ, DE LA SCHISMA CEA MARE DIN ANUL 1054. De asemenea, această vizită a fost PRIMA VIZITĂ A UNUI SUVERAN PONTIF PE PĂMÂNT ROMÂNESC. Vizita a durat 3 zile: 7, 8 și 9 mai. În 8 mai "a avut loc întâlnirea suveranului pontif cu patriarhul Teoctist şi cu membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, la care a participat preşedintele Emil Constantinescu, premierul Radu Vasile, preşedinţii Camerelor Parlamentului, personalităţi ale vieţii publice şi membri ai Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti." ... "Duminică, 9 mai 1999, de la ora 10.00, patriarhul Teoctist, împreună cu membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în prezenţa papei Ioan Paul al II-lea, a oficiat Sfânta Liturghie, în Piaţa Unirii." ... În după-amiaza zilei de 9 mai, în Parcul Izvor, a avut loc celebrarea Sfintei Liturghii Catolice, în prezența Patriarhului Teoctist. ... SĂ OBSERVĂM MESAJUL DE BUN VENIT ADRESAT DE PATRIARHUL TEOCTIST PAPEI IOAN PAUL AL II – LEA, LA AEROPORTUL BUCUREȘTI-BĂNEASA, ÎN 7 MAI: "Sanctitatea Voastră, aţi sosit în România, ţară ai cărei fii sunt în majoritate ortodocşi, ţară sfinţită de sângele martirilor, al celor de demult şi al celor care au căzut pe altarul credinţei creştine în vremurile apăsătoare ale dictaturii comuniste atee, la care s-au adăugat numele tinerilor şi vârstnicilor căzuţi în revoluţie. Este un pământ sfinţit de lacrimile rugăciunilor mamelor şi de nevoinţele duhovniceşti ale monahilor şi ale tuturor creştinilor de aici; este un pământ presărat de la un capăt la altul de crucile ce străjuiesc turlele bisericilor şi mănăstirilor, răspântiile drumurilor şi mormintele strămoşilor noştri, ca semn al nădejdii noastre în înviere (...)" "Vă primim cu inima deschisă şi cu gândul bun în numele ierarhilor, preoţilor, monahilor şi credincioşilor Bisericii noastre şi vă îmbrăţişăm cu îmbrăţişarea frăţească a lui Hristos Iisus, cu speranţa şi rugăciunea că 'Dumnezeul iubirii şi al păcii va fi cu noi' (2 Cor. 13, 11) în aceste zile". ... SĂ OBSERVĂM ȘI CÂTEVA FRAGMENTE DIN DISCURSUL PAPEI, LA SOSIRE ÎN AEROPORT: "Cu mare bucurie sosesc astăzi în România, naţiune mult dragă mie şi pe care de multă vreme doream să o vizitez. Cu profundă emoţie i-am sărutat pământul, recunoscător înainte de toate lui Dumnezeu cel atotputernic care în prevăzătoarea sa bunăvoinţă mi-a hărăzit să văd realizat acest gând. (...) Vizita mea de acum vrea să confirme legăturile dintre România şi Sfântul Scaun, care au avut mare importanţă pentru istoria creştinismului în regiune. Cum e cunoscut, potrivit tradiţiei, credinţa a fost purtată în aceste ţinuturi de fratele lui Petru, apostolul Andrei, care a pecetluit neobosita sa operă misionară prin martiriul său petrecut la Patras. Alţi martori de seamă ai evangheliei ca Sava Gotul, Niceta de Remesiana, provenind din Aquilea, şi Laurenţiu de Novae i-au continuat lucrarea, iar în timpul persecuţiilor din primele veacuri, cete de creştini au suferit martiriul: sunt martirii dacoromani, precum Zoticos, Attalos, Kamasis şi Filippos, prin al căror sacrificiu s-a înrădăcinat profund credinţa creştină în pământul vostru. Sămânţa evangheliei, căzută în teren fertil, a produs în perioada acestor două milenii roade abundente de sfinţenie şi de martiriu. Mă gândesc la sfântul Ioan Cassian şi Dionisie Exiguul, care au contribuit la transmiterea comorilor spirituale, teologice şi canonice ale Orientului grec şi Occidentului latin; apoi, mult mai târziu, la voievodul Ştefan cel Mare şi Sfânt, "un adevărat atlet al credinţei creştine", cum l-a numit papa Sixt al IV-lea, şi la numeroşi alţi slujitori ai evangheliei, între care domnitorul şi martirul Constantin Brâncoveanu, iar mai recent, numeroşii martiri şi mărturisitori ai credinţei din secolul al XX-lea. (...) Românie, ţară-punte între Orient şi Occident, punct de răscruce între Europa centrală şi cea orientală, Românie, pe care tradiţia o numeşte cu frumosul titlu de "Grădina Maicii Domnului", vin la tine în numele lui Iisus Cristos, Fiul lui Dumnezeu, şi al preasfintei Fecioare Maria. În pragul unui nou mileniu, întemeiază-ţi viitorul mai departe pe stânca tare a evangheliei. Cu ajutorul lui Cristos vei fi protagonista unei noi perioade de entuziasm şi curaj. Vei fi naţiune prosperă, pământ roditor de bine, popor solidar şi făcător de pace. Dumnezeu să te ocrotească şi să te binecuvânteze mereu!" ... Papa Ioan Paul al II – lea a donat 200.000 de dolari pentru construirea Catedralei Ortodoxe din București, Catedrala Națională, Catedrala Mântuirii Neamului. ... Biserica Romano Catolică consideră că Papa Ioan Paul al II – lea este sfânt, fiind beatificat în 2011 și canonizat în 2014.

Pr. prof. Ion Ciungu     https://institutlevant.ro/en/press-releases/press-release-may-29th-2019/   https://www.facebook.com/photo/?fbid=293...