marți, 22 februarie 2022

ÎN ISRAEL, PROTESTELE LIDERILOR CREȘTINI AU DETERMINAT GUVERNUL ISRAELIAN SĂ RENUNȚE LA PLANUL DE A ABSORBI LOCURI SFINTE CREȘTINE DE PE MUNTELE MĂSLINILOR ÎNTR-UN PARC NAȚIONAL ISRAELIAN. PLANUL ERA PROGRAMAT SĂ FIE APROBAT PE 2 MARTIE 2022. CREȘTINII CONSIDERĂ CĂ ACEL PLAN AR FI SERVIT O AGENDĂ IDEOLOGICĂ DE NEGARE A STATUTULUI ȘI DREPTURILOR CREȘTINILOR ÎN IERUSALIM. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 21 februarie 2022)

Pr. prof. Ion Ciungu

 

Biserica Agoniei, numită și Biserica Tuturor Națiunilor, este situată pe Muntele Măslinilor în Ierusalim, lângă Grădina Ghetsimani. Această Biserică marchează locul unde Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, fiind în chin de moarte, S-a rugat Tatălui Ceresc, cu multă insistență, încât a ajuns la transpirații ca picăturile de sânge care picurau pe pământ. (Sfânta Evanghelie după Luca 22, 44) https://de.wikipedia.org/wiki/Kirche_aller_Nationen

 


Mai multe aspecte referitoare la succesul protestelor liderilor creștini din Ierusalim față de planul Guvernului Israelian de a absorbi Locuri Sfinte Creștine de pe Muntele Măslinilor într-un Parc Național Israelian putem afla din articolul Israeli gov’t ditches Mount of Olives park expansion plan amid outcry from Christian leaders, publicat în data de 21 februarie 2022, pe website-ul american de știri creștine THE CHRISTIAN POST, de Michael Gryboski.

.........................................................................................................................

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

GRUPURI RADICALE ISRAELIENE COMIT INFRACȚIUNI ÎNTR-O ÎNCERCARE DELIBERATĂ DE A-I EXPULZA PE CREȘTINI DIN IERUSALIM ȘI DIN ALTE PĂRȚI ALE ȚĂRII SFINTE. CREȘTINII SUNT AMENINȚAȚI ÎN LEAGĂNUL CREDINȚEI LOR. AȘA A SPUS RECENT PATRIARHUL ORTODOX AL IERUSALIMULUI, THEOFILOS AL III-LEA. DESPRE ATACURILE CONTRA CREȘTINILOR DIN ȚARA SFÂNTĂ A VORBIT PATRIARHUL LA BETLEEM, CU OCAZIA RECEPȚIEI PE CARE A GĂZDUIT-O PENTRU AUTORITĂȚILE ARABE PALESTINIENE ȘI IORDANIENE, ÎN 6 IANUARIE 2022, ÎN AJUNUL SĂRBĂTORII PE STIL VECHI A NAȘTERII DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS. ÎN 8 IANUARIE 2022, ÎNTR-UN UN ARTICOL PENTRU ZIARUL BRITANIC THE TIMES, THEOFILOS S-A REFERIT LA AMENINȚĂRILE SUB CARE TRĂIESC CREȘTINII DIN IERUSALIM. (scurtă anunțare a știrilor; articole în engleză din 9 ianuarie 2022) NE AMINTIM CĂ BETLEEMUL APARȚINE DE PALESTINA, DAR ESTE SUB OCUPAȚIE ISRAELIANĂ.

 

ÎNCERCAREA DE INCENDIERE ÎN IERUSALIMUL DE EST A BISERICII DIN GHETSIMANI, VINERI 4 DECEMBRIE 2020, DE CĂTRE UN EVREU RADICAL, ESTE O CRIMĂ RASISTĂ INSPIRATĂ DIN IDEOLOGIA EXTREMĂ ISRAELIANĂ CARE CAUTĂ SĂ-I SCOATĂ PE CREȘTINI AFARĂ DIN ȚARA SFÂNTĂ. PATRIARHUL ORTODOX TEOFILOS AL III-LEA A FĂCUT APEL LA COMUNITATEA INTERNAȚIONALĂ PENTRU CA ACEASTA SĂ PROTEJEZE SANCTUARELE CREȘTINE ȘI SĂ OCROTEASCĂ PREZENȚA CREȘTINĂ AUTOHTONĂ ÎN ȚARA SFÂNTĂ. (scurtă anunțare a știrii; articole în engleză din 5 și 6 decembrie 2020; și în română din 4 decembrie 2020) NE AMINTIM CĂ ISRAELUL NU VREA CA EVREILOR SĂ LI SE PREDICE DESPRE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ȘI CĂ ÎN VARĂ A INTERZIS TRANSMISIUNILE CREȘTINE ÎN LIMBA EBRAICĂ.

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în MARȚEA LUMINATĂ, în SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ (The Bright Week), adică în PRIMA SĂPTĂMÂNĂ CARE URMEAZĂ DUPĂ SĂRBĂTOAREA ÎNVIERII DOMNULUI DUMNEZEULUI ȘI MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS. ... Bucuria Învierii Domnului nostru Iisus Hristos o exprimăm și noi, în fiecare an, inclusiv prin felul în care NE SALUTĂM TIMP DE 40 DE ZILE, cu uimitorul și frumosul mesaj de origine îngerească, "HRISTOS A ÎNVIAT!", la care răspundem, din forța Tradiției Sfinte și în diferite grade de asimilare, "ADEVĂRAT A ÎNVIAT!" Azi, în A TREIA ZI DE PAȘTI, în MARȚEA LUMINATĂ, haideți să ne luminăm sufletele cu textul evanghelic programat pentru a fi citit azi la Sfânta Liturghie! În acest text este vorba despre modul în care DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS S-A ARĂTAT DUPĂ ÎNVIERE LA DOI DINTRE UCENICII SĂI, adică LUI LUCA ȘI CLEOPA, în timp ce ei mergeau dinspre Ierusalim spre localitatea Emaus. Pe drum El li s-a arătat ca un străin care i-a întrebat de ce sunt triști și le-a explicat textele sfinte din Vechiul Testament referitoare la Mesia, referitoare la suferințele Lui urmate de slava Lui. Apoi, LA CINA DIN EMAUS IISUS A FOST RECUNOSCUT, CÂND EL A BINECUVÂNTAT PÂINEA, A FRÂNT-O ȘI LE-A DAT-O. ... Cu această ocazie este potrivit SĂ NE AMINTIM DE ARĂTĂRILE DOMNULUI DUPĂ ÎNVIERE, de persoanele cărora El S-a arătat după Înviere, timp de 40 de zile, până când S-a înălțat la Cer. MAICA DOMNULUI ESTE PRIMA PERSOANĂ CARE L-A VĂZUT PE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ÎNVIAT, după cum aflăm din cartea de cult numită Penticostar, în care se explică astfel: Învierea a cunoscut-o întâi Maica lui Dumnezeu, Care, după cum grăiește Evanghelia cea de la Matei, ședea la Mormânt împreună cu Maria Magdalena. Dar, spre a nu se arunca îndoială asupra Învierii, din pricina dragostei de Mamă pentru Fiul Său, de aceea zic evangheliștii că Domnul S-a arătat mai întâi Mariei Magdalena. Așa scrie în Sinaxarul din Penticostar, la Sfânta și Marea Duminică a Paștilor. ... Știm că Iisus a promis că El este prezent acolo unde chiar și numai doi sau trei se adună în Numele Lui (Matei 18, 20). DOAMNE IISUSE HRISTOASE, TE RUGĂM FRUMOS PRIN DUHUL SFÂNT, AJUTĂ-NE SĂ FACEM PARTE DINTRE PERSOANELE CARE SE ADUNĂ ÎN NUMELE TĂU, CONFORM LEGII TALE EXPRIMATĂ ÎN NOUL TESTAMENT, SPRE SLAVA TATĂLUI NOSTRU SFÂNT DIN CERURI, ÎN FIECARE MOMENT, ÎN VECII VECILOR! AMIN! AMIN! AȘA SĂ FIM! ÎȚI MULȚUMIM FRUMOS!

Pr. prof. Ion Ciungu   “« Rămâi cu noi, că e spre seară şi s'a plecat ziua ». Şi a intrat să rămână cu ei. Şi a fost că'n timp c...