sâmbătă, 21 decembrie 2024

BUCURIE în INIMĂ ȘI CASĂ putem primi DE LA DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, numai DACĂ ÎL ASCULTĂM, DACĂ NU NE RUȘINĂM SĂ-L MĂRTURISIM LUMII, prin ATITUDINI DE DRAGOSTE, MILĂ ȘI ÎN GENERAL FAPTE CU ADEVĂRAT CREȘTINEȘTI. [poezie de poetul creștin Traian Dorz; citat de la Sfântul Gheorghe de la Cernica; din fila de calendar creștin ortodox pe luna Decembrie, anul 2024, editat de Oastea Domnului]. Oastea Domnului este „AFLAREA ȘI VESTIREA LUI IISUS HRISTOS CEL RĂSTIGNIT”. Oastea Domnului a fost înființată în România la Sibiu, în anul 1923, de preotul ortodox Iosif Trifa (1888-1938). Oastea Domnului este o mișcare de înviorare a credinței creștine, de combatere a păcatelor în general, iar în special de combatere a înjurăturilor, alcoolismului, fumatului, avortului etc. ... Multe necazuri a avut acest om al lui Dumnezeu, preotul Iosif Trifa! Trei copii și soția i-au murit. A rămas cu un singur copil (Titus Gheorghe, rămas orfan de mamă de la trei ani). Dacă în anul 1935 preotul Iosif Trifa a fost caterisit de mitropolitul ortodox Nicolae Bălan, lucrarea Oastei Domnului a fost binecuvântată, în anul 1936, de cardinalul greco-catolic Iuliu Hossu. Biserica Ortodoxă Română a anulat în anul 1990 caterisirea din 1935.

Pr. prof. Ion Ciungu

 

 




ASTĂZI CÂND COBORI IISUSE

 

Astăzi când cobori, Iisuse, iar în lumea păcătoasă,

ca să bați la orice poartă și s-aștepți la orice casă,

bați și la palat cu cântec, bați și la bordei cu jale,

bați la toți și-aștepți să facă loc și poposirii Tale.

 

Duci cu Tine bucurie pentru inimă și casă,

să dai tuturor acelor ce Te-ascultă și Te lasă.

Dar `năuntru-i veselie, cântece și vorbe multe

și la Tine n-are vreme nimeni azi să mai asculte.

 

Nu e parcă nici o casă, nici o inimă creștină

să Te-aștepte ca odată cu cântări și cu lumină.

Prea ești parcă altfel astăzi, și în glasul Tău răsună

prea tot dragoste și milă și îndemn la faptă bună.

 

Și nu-i place lumii astăzi la de-acestea să asculte,

În așa de multe locuri Te întâmpină insulte.

Căci e cultă lumea astăzi, de-al Tău nume-i e rușine ...

Cum vor bate ei odată și se vor ruga de Tine!

 


Traian Dorz (1914-1989), poet creștin, misionar creștin, deținut politic, închis pentru credință timp de peste 17 ani. https://ro.wikipedia.org/wiki/Traian_Dorz

………………………………………………………………………………………                                                                                                                            

 

Că de veți petrece zilele vieții cu luare aminte și nu întru nebăgare de seamă, cu adevărat nu se va atinge de voi nici toată meșteșugirea diavolească. Căci să știți, fiii mei, cum că zavistia, pizmuirea, lăcomia, vicleșugul, pomenirea răului și trufia, încă de la alcătuirea lumii, nu știu să cinstească prea plăcuta lui Dumnezeu sporire și mai vârtos a celor de sub ascultare, ci rămân ca niște săgeți înfipte în același blestem al strămoșeștii neascultări.

Iar întru nevoințele frățimii voastre se va proslăvi iubitorul de oameni Dumnezeu și veți moșteni pacea care întoarce iarăși la podoaba cea după fire pe cei ce se află cu mintea întreagă. Prin ele vă faceți și multora oglindă spre îndreptare și vă veți bucura întru lumina celor vii.

 (Sfântul Gheorghe de la Cernica)

 

…………………………………………………………………

 

Oastea Domnului este „Aflarea și vestirea lui Iisus Hristos cel răstignit”.


 

Preot Iosif Trifa (1888-1938), întemeietor, în anul 1923, al OASTEI DOMNULUI, mișcare de înviorare a credinței creștine, de combatere a înjurăturilor, a alcoolismului și a fumatului.

 

Multe necazuri a avut acest om al lui Dumnezeu! Trei copii și soția i-au murit. A rămas cu un singur copil (Titus Gheorghe, rămas orfan de mamă de la trei ani). Dacă în anul 1935 preotul Iosif Trifa a fost caterisit de mitropolitul ortodox Nicolae Bălan, lucrarea Oastei Domnului a fost binecuvântată, în anul 1936, de cardinalul greco-catolic Iuliu Hossu. Biserica Ortodoxă Română a anulat în anul 1990 caterisirea din 1935.

https://www.youtube.com/watch?v=8eMERg0KblA

 https://ro.wikipedia.org/wiki/Oastea_Domnului

https://ro.wikipedia.org/wiki/Iosif_Trifa

https://oasteadomnului.ro/

………………………………………………………………………………………………………

Mult iubit și frumos slăvit să fie Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Christos, prin Duhul Curat, prin Spiritul Sfânt al Adevărului Mângâietor, în fiecare moment, și de noi, în vecii vecilor!

Maica Preacurata, Pururea Fecioara Maria, și Toți Sfinții, Prietenii lui Dumnezeu, să fie binecuvântați, și de noi, în fiecare moment, în vecii vecilor!

.............................................................................................................

Aici se încheie acest articol.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2024/11/singura-avere-care-tine-vesnic-si.html


https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2024/08/mare-responsabilitate-au-in-fata-lui.html

 

https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2024/07/suntem-mostenitori-de-comori-crestine.html

 

“NĂDEJDEA MEA E DUMNEZEU,/ PUTEREA LUI E MARE!/” ... Mulțumim frumos grupului de tineri din OASTEA DOMNULUI, de la Dumbrăveni (Suceava), pentru cântarea NĂDEJDEA MEA E DUMNEZEU! https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/1193637888483068 ... Oastea Domnului este „Aflarea și vestirea lui IISUS HRISTOS CEL RĂSTIGNIT”. Oastea Domnului a fost înființată în România la Sibiu, în anul 1923, de preotul ortodox Iosif Trifa (1888-1938). Multe necazuri a avut acest om al lui Dumnezeu! Trei copii și soția i-au murit. A rămas cu un singur copil (Titus Gheorghe, rămas orfan de mamă de la trei ani). Dacă în anul 1935 preotul Iosif Trifa a fost caterisit de mitropolitul ortodox Nicolae Bălan, lucrarea Oastei Domnului a fost binecuvântată, în anul 1936, de cardinalul greco-catolic Iuliu Hossu. Biserica Ortodoxă Română a anulat în anul 1990 caterisirea din 1935. ... Oastea Domnului este o mișcare de înviorare a credinței creștine, de combatere a păcatelor în general, iar în special de combatere a înjurăturilor, alcoolismului, fumatului, avortului etc. ... Mulțumesc frumos, de asemenea, persoanelor de la Facebook pentru că mi-au amintit azi, 2 mai 2024, despre cântarea NĂDEJDEA MEA E DUMNEZEU, pe care am postat-o în urmă cu 7 ani! ... Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh acum și pururea și în vecii vecilor! Amin!

 

https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2024/03/luna-martie-este-marcata-de-sarbatoarea.html

 

https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2024/02/in-calitate-de-crestini-asteptam-sa-ne.html

 

https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2024/01/scurt-si-marginit-e-timpul-si-se-cuvine.html

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Azi, în SÂMBĂTA MOȘILOR DE IARNĂ, înainte de DUMINICA ÎNFRICOȘĂTOAREI JUDECĂȚI, ne-am asociat/ne asociem la RUGĂCIUNILE DE POMENIRE GENERALĂ A MORȚILOR, A TUTUROR PERSOANELOR PLECATE ÎN LUMEA DE DINCOLO, potrivit Calendarului Creștin Ortodox și Calendarului Creștin Greco-Catolic. ASTFEL, se cuvine să cerem de la Dumnezeu IERTARE PENTRU PERSOANELE PLECATE ÎN LUMEA DE DINCOLO și, de asemenea, IERTARE PENTRU NOI, persoanele din lumea aceasta: DOAMNE DUMNEZEULE, TATĂ CERESC ATOTSFÂNT ȘI ATOTPUTERNIC, TE RUGĂM FRUMOS PRIN DUHUL SFÂNT, ÎN NUMELE DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, IARTĂ-LE (IARTĂ-NE) PĂCATELE ȘI AI MILĂ DE LUMEA TA! AMIN! ÎȚI MULȚUMIM FRUMOS! ... Ne rugăm pentru morți din cel puțin trei motive: 1) Iubirea Domnului nostru Iisus Hristos este mai tare decât moartea. Sfântul Apostol Pavel ne spune că tocmai cu acest scop Mântuitorul a murit și a înviat: ca să aibă stăpânire atât peste vii cât și peste morți (Romani 14, 9). ... 2) Cei pe care noi îi considerăm morți continuă să fie vii, după cum ne asigură Mântuitorul (Luca 20, 37-38). ... 3) Iubirea noastră creștinească continuă și dincolo de moarte, căci iubirea creștinească este cea mai puternică virtute, care nu dispare niciodată (1 Corinteni 13). LA RUGĂCIUNILE DE POMENIRE A MORȚILOR ADUCEM ANUMITE SIMBOLURI ALE PREZENȚEI LUI IISUS. De exemplu, aducem LUMÂNĂRI (CANDELE) APRINSE, care ne amintesc următoarele cuvinte ale Domnului nostru Iisus Hristos: “EU SUNT LUMINA LUMII.” Aducem BOBUL DE GRÂU (sub formă de colivă și pâine), care ne amintește de MOARTEA ȘI ÎNVIEREA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, după cum El Însuși a spus când a prevestit Moartea și Învierea Sa prin următoarele cuvinte: “ADEVĂRAT, ADEVĂRAT ZIC VOUĂ CĂ DACĂ GRĂUNTELE DE GRÂU, CÂND CADE ÎN PĂMÂNT, NU VA MURI, RĂMÂNE SINGUR; IAR DACĂ VA MURI, ADUCE MULTĂ ROADĂ.” Aducem VIN, amintindu-ne că la Cina cea de Taină Iisus, luând paharul cu vin, a spus: “ACESTA ESTE SÂNGELE MEU, SÂNGELE LEGĂMÂNTULUI CELUI NOU, CARE SE VARSĂ PENTRU MULȚI SPRE IERTAREA PĂCATELOR.” ... Să ne amintim poezia lui Nichifor Crainic: UNDE SUNT CEI CARE NU MAI SUNT? Să o ascultăm interpretată de Tudor Gheorghe: https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/1185665466135870 ... Despre tăria pe care ne-o dă credința noastră creștină în viața de apoi, adică în viața de după moarte, a scris poetul George Coșbuc, căruia i-a murit singurul copil, Alexandru, la vârsta de (aproape) 20 de ani: "Dar știu un lucru mai presus/ De toate câte ți le-am spus:/ Credința-n zilele de-apoi/ E singura tărie-n noi,/ Că multe-s tari cum credem noi/ Și mâine nu-s!" (George Coșbuc, Moartea lui Fulger).

Pr. prof. Ion Ciungu   Iisus, prevestind Moartea Sa și Învierea Sa, precum și rezultatul Morții și Învierii Sale, a zis astfel:  “Adevăr...