duminică, 7 ianuarie 2018

COPII UCIȘI, FEMEI UCISE, IAR PĂRȚILE LOR INTIME AU FOST ELIMINATE [Cel puțin 50 de persoane și-au pierdut viețile de Anul Nou (2018) în statul Benue, Nigeria, din cauza atacurilor contra creștinilor. Poate că am vrea să zicem că ucigașii aceia nigerieni sunt înapoiați și sălbatici; dar înaintații și cultivații medici români ucid mult mai mulți copii prin avort.]

de pr.prof. Ion Ciungu

Iisus, în predica de pe munte, a zis: “Aţi auzit că s-a zis celor de demult: « Să nu ucizi »; iar cine va ucide, vrednic va fi de osândă. Eu însă vă spun vouă: Că oricine se mânie pe fratele său vrednic va fi de osândă; şi cine va zice fratelui său: netrebnicule, vrednic va fi de judecata sinedriului; iar cine va zice: nebunule, vrednic va fi de gheena focului. Deci, dacă îţi vei aduce darul tău la altar şi acolo îţi vei aduce aminte că fratele tău are ceva împotriva ta, Lasă darul tău acolo, înaintea altarului, şi mergi întâi şi împacă-te cu fratele tău şi apoi, venind, adu darul tău.” (Sfânta Evanghelie după Matei cap. 5, v. 21-24).[1]( a. Nigeria; b. România)
a. NigeriaCredincioși creștini în timpul slujbelor în patru biserici din Ilorin, capitala statului Kwara, Nigeria, au fost atacați de bande de tineri în Ajunul Anului Nou.
„În Nigeria, celebrările de Anul Nou au fost marcate de incidente care au costat viețile a zeci de persoane la nivelul țării. Potrivit surselor locale și informațiilor din mass-media, atacurile au fos comise de suspecții văcari fulani sau de tineri mahomedani, care au atacat credincioși creștini care participau la slujbe religioase.”


„Atacurile au afectat statele instabile din Centura de Mijloc (Benue, Kaduna), epicentrul atacurilor mortale venite din partea Văcarilor Fulani în lunile recente, dar și unele state tipic pașnice cum este statul Rivers din sudul predominant creștin, și statul Kwara din est, ambele de obicei cruțate de violența motivată religios.”


În statul Rivers, în noaptea de Anul Nou, mai mult de 16 persoane au fost ucise pe când se întorceau de la slujba de la miezul nopții. Rivers este principala regiune producătoare de petrol în Nigeria. În aceste incidente au fost implicate bande rivale care cereau o cotă mai mare din veniturile de petrol.

În statul Benue cel puțin 50 de persoane și-au pierdut viețile, iar mulți alții au fost răniți, când suspecții văcari fulani au invadat cinci comunități în ziua de Anul Nou și în primele ore ale zilei de 31 decembrie. 

Samuel Ortom, guvernatorul statului, care a vizitat victimele în ziua de Anul Nou, a spus următoarele: „Așa de multe case au fost arse. Așa de mulți oameni au fost omorâți. Unii încă lipsesc. Vă puteți imagina copii nevinovați uciși și femei ucise, iar părțile lor intime eliminate? Oamenii au fost măcelăriți ca animalele.”


Toate informațiile acestea sunt din articolul “Nigeria’s New Year begins with attacks on Christians”, publicat de World Watch Monitor, în data de 4 ianuarie 2018.[2] Articolul continuă cu alte informații despre alte persoane ucise, în alte state din Nigeria, în această perioadă recentă.Victime din statul Kwara, Nigeria, ucise în Ajunul Anului Nou. Președintele Nigeriei, Muhammadu Buhari, a condamnat ceea ce el a numit “acte inacceptabile”.

b. România


Trebuie neapărat să repet comparația pe care am mai făcut-o, pentru a ne înțelege unde ne aflăm: În Nigeria, în anul 2015 au fost uciși 4.000 de creștini de către islamiști teroriști. Așa putem citi în articolul “Nigeria : une chrétienne de 74 ans exécutée pour soupçons de «blasphème»”, publicat în data de 14 iunie 2016, pe francetvinfo.fr, de Martin Mateso. Deci, dacă spunem că sunt răi islamiștii teroriști, credem că avem dreptate. Dar, dacă observăm că românii ucid într-un an 84.000 de copii nevinovați, oare ni se pare că suntem mai răi de 21 de ori decât islamiștii teroriști? Sau suntem mândri că noi suntem români, și nimeni nu-i ca noi ? Că noi avem oameni deștepți, doctori în medicină, teroriști mai grozavi!?

Să observăm cu ce arme se luptă teroriștii doctori în medicină, plătiți de Statul Român, și de persoanele care-i solicită, contra bebelușilor nenăscuți !

“Să privim aceste imagini și să încercăm să ne răspundem sincer, fiecare în forul său interior, la o întrebare: Dacă avortul este un « drept al femeii », care erau drepturile acestui copil?”  Această întrebare și imaginile sunt luate din articolul “Avortul – imagini necenzurate”, publicat în 2011, pe PRO VITA BUCUREȘTI, de Narcis Virgiliu.
Creștinii din România ar trebui să lupte, asemenea creștinilor americani, pentru a apăra viața umană încă de la concepție. Putem (re)vedea articolul “PROIECT DE LEGE CARE INTERZICE AVORTUL (în SUA)”, publicat în data de 22 ianuarie 2017.[3]Observăm că Guvernul SUA  susține că viața începe de la concepție. Departamentul pentru Sănătate și Servicii Umane, The Department of Health and Human Services (HHS), ramura guvernului însărcinată cu ameliorarea sănătății și bunăstării americanilor, a dat publicității proiectul ei de plan strategic pentru 2018 până în 2022, iar acel plan definește viața ca începând de la concepție. Așa am aflat din articolul The US Government Now Says Life Begins at Conception”, publicat în data de 10 octombrie 2017, de Susan Rinkunas.[4]

Mândria românilor ar trebui transformată în smerenie, pocăință și îndreptare!

Multe, prea multe crime apasă asupra României !
………………………………………………………………………………………………….

Miluiește-mă Dumnezeule după mare mila Ta! ...Șterge fărădelegea mea! ...Inimă curată zidește întru mine Dumnezeule! ... Învăța-voi pe cei fără de lege căile Tale, iar cei necredincioși la Tine se vor întoarce! (Psalmul 50, psalm de pocăință și de îndreptare).[5]

[1] Sfânta Evanghelie după Matei cap. 5, v. 21-24, http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=5
[2] World Watch Monitor, Nigeria’s New Year begins with attacks on Christians, January 4, 2018, https://www.worldwatchmonitor.org/2018/01/nigerias-new-year-begins-with-attacks-on-christians/
[3] Pr.prof. Ion Ciungu, PROIECT DE LEGE CARE INTERZICE AVORTUL (în SUA), Doi sau trei în numele lui Iisus, duminică 22 ianuarie 2017, https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.ro/2017/01/proiect-de-lege-care-interzice-avortul_21.html
[4] Susan Rinkunas, The US Government Now Says Life Begins at Conception, TONIC, Oct 10 2017, https://tonic.vice.com/en_us/article/yw397w/government-hhs-now-says-life-begins-at-conception

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu