duminică, 3 martie 2013

Pagină dintr-un calendar german (Totdeauna la vedere, fidelitatea câinelui față de stăpân în comparație cu fidelitatea omului față de Dumnezeu)

traducere în colaborare de 

Ana-Sofia Engber şi Ion Ciungu




Mittwoch, 23. Januar 2013

Wie lieblich sind deine Wohnungen, Herr, der Heerscharen!






Immer im Blick






Cât de iubite sunt locaşurile Tale, Doamne al cetelor de oşti ! Psalm 84, 2. ( În Biblia ortodoxă Psalm 83, 1 )[1]

 


Totdeauna la vedere

de Marcus Majonica

        Când merg la plimbare cu câinele meu şi el are voie să alerge liber de jur împrejur, îi place să se zbenguie de acolo până acolo. Deseori aleargă în faţă, însă se tot opreşte să vadă pe ce cale apucă stăpânul lui.  Dacă a alergat în direcţie greşită, se întoarce şi aleargă după mine. Bineînţeles că sunt pentru el tot felul de lucruri interesante de descoperit. Aşa fuge câteodată şi în pădure. Acolo câinele mă pierde uşor din ochi. Totuşi, îndată ce observă aceasta, devine neliniştit şi mă caută. Nu-i este suficient să găsească pe un om oarecare: trebuie să fie stăpânul lui. Când apoi m-a găsit, se bucură enorm şi sare chelălăind la mine sus.


          Pentru mine, câinele meu în ataşamentul lui este un exemplu de urmat, care îmi aminteşte de  versetul zilei. Nimic nu-i este lui mai drag, decât să fie acolo unde sunt eu. Ce bine ar fi dacă mie exact tot aşa de important mi-ar fi faptul de a fi totdeauna în apropierea lui Dumnezeu. Este cât se poate de natural faptul că apropierea trebuie înţeleasă nu numai spaţial, ci şi spiritual.


          După cum câinele este perfect mulţumit abia atunci când este în apropierea mea şi are voie să stea culcat la picioarele mele, când şed pe bancă în parc, tot aşa aş dori şi eu să găsesc cea mai înaltă plăcere în faptul de a fi în armonie cu Dumnezeu.


          Câinele meu se descurcă, totuşi, mult mai uşor în situaţia dată decât mine. El trebuie doar să-şi urmeze instinctul, şi deja totul este în ordine. Eu, din contră, am, de la căderea în păcat a primului om , o natură în mine, care nicidecum nu doreşte să fie în apropierea lui Dumnezeu. Aceasta s-a schimbat abia când eu m-am predat, în mod conştient, şi am trecut de partea lui Dumnezeu; însă esenţa cea veche este până astăzi încă în mine. În asemenea condiţii numai rugăciunea zilnică ajută la protecţia faţă de tot răul.

 

?  Unde vă place să poposiţi cel mai mult ?

 

!  Am mare respect faţă de cunoaşterea umană a câinelui meu; el este mai rapid şi mai profund decât mine.” ( Fürst Bismarck )





“Boul îşi cunoaşte stăpânul şi asinul ieslea domnului său, dar Israel nu Mă cunoaşte; poporul Meu nu Mă pricepe.” Isaia  1, 3  (Biblia, Isaia cap. 1, verset 3. http://bibliaortodoxa.ro/vechiul-testament/43/Isaia)



( din  Der neue Kalendar  2013 )


(LEBEN IST MEHR, Impulse  für jeden Tag ,   vezi şi  http://www.talk-about.org/leben-ist-mehr/default.asp?datum=23.01.2013)

 


 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cât ține BUCURIA? Se pare că DIN GENERAȚIE ÎN GENERAȚIE, după cum a arătat Germania duminică, 6 iulie 2025, în orașul Recklinghausen, unde CEA MAI MARE ORCHESTRĂ CU COARDE DIN LUME, formată din 1.353 de muzicieni, a cântat “ODĂ BUCURIEI”. Poetul german Schiller a scris în 1785 poezia An die Freude (Spre Bucurie, Odă Bucuriei), care mai târziu a fost pusă pe muzică de compozitorul german Beethoven. Melodia a fost adoptată ca IMN AL EUROPEI în 1972 de către Consiliul Europei, apoi de către Uniunea Europeană. ... Bineînțeles că BUCURIA ADEVĂRATĂ NE-O DĂ NUMAI DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS. EL A ZIS ȘI ZICE: ... “BUCURAȚI-VĂ ȘI VĂ VESELIȚI CĂ PLATA VOASTRĂ MULTĂ ESTE ÎN CERURI!” Să urmărim câteva referințe la “ODĂ BUCURIEI” și la CEA MAI MARE ORCHESTRĂ CU COARDE DIN LUME: Germania a doborât recordul mondial pentru cea mai mare orchestră de coarde, cu 1.353 de muzicieni interpretând „Oda bucuriei” de Beethoven, depășind recordul din 2018 stabilit la Hong Kong: https://www.facebook.com/watch/?v=1046766850857065 ... 1.353 de muzicieni interpretează „Oda bucuriei”. Beethoven unește generații în Germania. Susan Tehrani vă spune mai multe: https://www.facebook.com/watch/?v=1829524804285645 ... Peste o mie de muzicieni s-au adunat în piața primăriei din Recklinghausen, Germania, pentru a forma cea mai mare orchestră de coarde din lume, interpretând „Oda bucuriei” de Beethoven. Generații se unesc pentru o orchestră de coarde record: https://www.facebook.com/watch/?v=3916973525186993

Pr. prof. Ion Ciungu     https://www.facebook.com/photo/?fbid=3365171096956710&set=a.711891222284724       Germany broke the...