duminică, 3 martie 2013

Pagină dintr-un calendar german (Totdeauna la vedere, fidelitatea câinelui față de stăpân în comparație cu fidelitatea omului față de Dumnezeu)

traducere în colaborare de 

Ana-Sofia Engber şi Ion Ciungu




Mittwoch, 23. Januar 2013

Wie lieblich sind deine Wohnungen, Herr, der Heerscharen!






Immer im Blick






Cât de iubite sunt locaşurile Tale, Doamne al cetelor de oşti ! Psalm 84, 2. ( În Biblia ortodoxă Psalm 83, 1 )[1]

 


Totdeauna la vedere

de Marcus Majonica

        Când merg la plimbare cu câinele meu şi el are voie să alerge liber de jur împrejur, îi place să se zbenguie de acolo până acolo. Deseori aleargă în faţă, însă se tot opreşte să vadă pe ce cale apucă stăpânul lui.  Dacă a alergat în direcţie greşită, se întoarce şi aleargă după mine. Bineînţeles că sunt pentru el tot felul de lucruri interesante de descoperit. Aşa fuge câteodată şi în pădure. Acolo câinele mă pierde uşor din ochi. Totuşi, îndată ce observă aceasta, devine neliniştit şi mă caută. Nu-i este suficient să găsească pe un om oarecare: trebuie să fie stăpânul lui. Când apoi m-a găsit, se bucură enorm şi sare chelălăind la mine sus.


          Pentru mine, câinele meu în ataşamentul lui este un exemplu de urmat, care îmi aminteşte de  versetul zilei. Nimic nu-i este lui mai drag, decât să fie acolo unde sunt eu. Ce bine ar fi dacă mie exact tot aşa de important mi-ar fi faptul de a fi totdeauna în apropierea lui Dumnezeu. Este cât se poate de natural faptul că apropierea trebuie înţeleasă nu numai spaţial, ci şi spiritual.


          După cum câinele este perfect mulţumit abia atunci când este în apropierea mea şi are voie să stea culcat la picioarele mele, când şed pe bancă în parc, tot aşa aş dori şi eu să găsesc cea mai înaltă plăcere în faptul de a fi în armonie cu Dumnezeu.


          Câinele meu se descurcă, totuşi, mult mai uşor în situaţia dată decât mine. El trebuie doar să-şi urmeze instinctul, şi deja totul este în ordine. Eu, din contră, am, de la căderea în păcat a primului om , o natură în mine, care nicidecum nu doreşte să fie în apropierea lui Dumnezeu. Aceasta s-a schimbat abia când eu m-am predat, în mod conştient, şi am trecut de partea lui Dumnezeu; însă esenţa cea veche este până astăzi încă în mine. În asemenea condiţii numai rugăciunea zilnică ajută la protecţia faţă de tot răul.

 

?  Unde vă place să poposiţi cel mai mult ?

 

!  Am mare respect faţă de cunoaşterea umană a câinelui meu; el este mai rapid şi mai profund decât mine.” ( Fürst Bismarck )





“Boul îşi cunoaşte stăpânul şi asinul ieslea domnului său, dar Israel nu Mă cunoaşte; poporul Meu nu Mă pricepe.” Isaia  1, 3  (Biblia, Isaia cap. 1, verset 3. http://bibliaortodoxa.ro/vechiul-testament/43/Isaia)



( din  Der neue Kalendar  2013 )


(LEBEN IST MEHR, Impulse  für jeden Tag ,   vezi şi  http://www.talk-about.org/leben-ist-mehr/default.asp?datum=23.01.2013)

 


 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem LA PATRU SĂPTĂMÂNI DUPĂ SĂRBĂTOAREA PAȘTILOR, în A CINCEA DUMINICĂ A PAȘTILOR (sau A Cincea Duminică după Paști). Textul evanghelic programat să fie citit azi la Sfânta Liturghie este despre CONVORBIREA DINTRE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ȘI FEMEIA SAMARINEANCĂ. În regiunea Samaria din Țara Sfântă, la Fântâna lui Iacov, pe teritoriul cetății Sihar, Îl vedem pe Mântuitorul lumii, adică pe Domnul nostru Iisus Hristos, stând de vorbă cu o femeie care a venit după apă. Este foarte important să observăm modul în care Mântuitorul duce conversația cu această femeie, de la apa de băut, naturală, care ne este necesară zilnic pentru viața pământească, la apa cea vie, supranaturală, care ne este necesară zilnic pentru viața veșnică în comuniune cu Dumnezeu. Să urmărim, timp de 4 minute, cum este redată într-un film această convorbire: https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/422857237282058 ... Iisus a schimbat viața acestei femei care avusese cinci bărbați, iar la vremea respectivă stătea cu al șaselea. Tradiția Bisericii ne spune că această femeie a fost ulterior botezată de Sfinții Apostoli și a adus la credința în Iisus pe cele cinci surori ale ei și pe cei doi fii ai ei. Ea a predicat Evanghelia în Africa, apoi, în timpul persecuției declanșată contra creștinilor de împăratul roman Nero, ea împreună cu surorile ei și cu fiii ei, și cu mulți alți creștini, au suferit moarte martirică. De-a lungul secolelor, sângele martirilor a fost (și este și va fi) sămânța creștinilor. Cercetătorii spun că de la Iisus până în anul 2000 sunt 70 de milioane de martiri creștini, din care 45 de milioane au fost în secolul al XX - lea. ... Actualmente, Biserica Fântânii lui Iacov se află în statul Palestina, în orașul Nablus, oraș cu o populație de peste 150.000 de locuitori. ... “DĂ-NE, DOAMNE, APA TA! DĂ-NE ÎMPĂRĂȚIA TA!” ... Să ne rugăm pentru oprirea genocidului pe care Israelul îl comite contra palestinienilor!

Pr. prof. Ion Ciungu   “Atunci a venit o femeie din Samaria să scoată apă. Iisus i-a zis: Dă-Mi să beau.” https://www.facebook.com/photo...