joi, 22 iunie 2023

CREȘTINII care sunt FOARTE PREOCUPAȚI de BIBLIE și de CREDINȚA lor PROSPERĂ în fiecare domeniu al experienței umane, potrivit unui STUDIU de cercetare american publicat în iunie 2023. Studiul se bazează pe 2.761 de răspunsuri colectate de la persoane adulte din SUA, în perioada 5 – 30 ianuarie 2023. Studiul publicat are 100 de pagini. Capitolul 3 se numește FLOURISHING AND HOPE (Prosperitate și Speranță). Cercetătorii au pus întrebări referitoare la 6 arii ale experienței umane: Fericire & Satisfacția în Viață, Sănătatea Mentală & Fizică, Sensul & Scopul, Caracterul și Virtutea, Relații Sociale Strânse, Stabilitate Financiară și Materială. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză publicat în 12 iunie 2023)

Pr. prof. Ion Ciungu


Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos spre învăţătură, spre mustrare, spre îndreptare, spre înţelepţirea cea întru dreptate, Astfel ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit, bine pregătit pentru orice lucru bun.” (Epistola a doua către Timotei a Sfântului Apostol Pavel 3, 16-17) http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=79&cap=3

 


Mai multe aspecte referitoare la știrea anunțată în titlu putem afla din articolul următor:

 

Scripture engaged Christians 'flourish in every domain of human experience': survey, publicat în data de 12 iunie 2023, pe website-ul american de știri creștine THE CHRISTIAN POST, de Ryan Foley.

 

………………………………………………………………………………….

Aici am terminat de amintit știrea respectivă

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următorul articol:

BIBLIA ESTE O CARTE PUTERNICĂ ȘI NEAFECTATĂ DE TRECEREA TIMPULUI, O CARTE CARE A TRECUT CU BINE PRIN TESTUL TIMPULUI. BIBLIA A FOST SCRISĂ DE OAMENI INSPIRAȚI DE DUHUL SFÂNT. BIBLIA este CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU și nu va putea fi înlocuită, chiar dacă așa ar vrea liderii de la Forumul Economic Mondial (FEM) din Elveția, care spun că BIBLIA actuală este demodată, este fake-news și nu mai este relevantă pentru nevoile lumii moderne. ... Se cuvine să ne rugăm pentru liderii de la FEM, pentru ca ei să cunoască adevărul BIBLIEI și să se pocăiască de proiectele lor rele! Ei vor să folosească Inteligența Artificială (IA) pentru a scrie o “Biblie Nouă”. Ei vor ca “Biblia Nouă” să fie mai inclusivă și primitoare pentru oamenii de toate credințele, cu scopul de a crea religii “corecte”. ... Creștinilor nu trebuie să le fie frică de proiectele de rescriere a Bibliei anunțate de evreul ateu și homosexual Yuval Noah Harari din Tel Aviv, care este consilier al șefului FEM, Klaus Schwab. ... Harari este considerat a fi unul dintre cei mai influenți intelectuali din lumea de azi, iar cărțile lui sunt recomandate de către persoane importante ca Barack Obama, Bill Gates etc, așa încât milioane de oameni îi iau în serios afirmațiile. ... În acest context, unii creștini s-au alarmat, pe drept, cu privire la posibila utilizare abuzivă a IA. Harari, care este și profesor la Universitatea din Ierusalim, a spus că IA ar putea scrie o “Biblie Nouă” în doar câțiva ani. ... [scurtă amintire a interviului din 19 mai 2023, luat lui Harari în Lisabona (Portugalia), când el a spus că IA ar putea scrie o “Biblie Nouă” în câțiva ani; de asemenea, scurtă amintire a unor reacții la afirmațiile lui Harari ... . Unii s-au întrebat de ce n-a afirmat Harari că IA ar putea scrie un Coran Nou. Răspunsul este următorul: „Îți zic eu de ce Harari n-a zis povestea cu Coranul. Pentru că a doua zi îi bubuiau trei bombe, i le băga cineva sub mașină și era Harari în șapte mii de bucăți. Zona creștină e tolerantă, admite tot soiul, întoarce și celălalt obraz, de-aia zice el să rescriem Biblia că acolo sunt fake news-uri.” ... articole din 16 iunie 2023 etc ] ... Este potrivit, și cu această ocazie, să ne amintim că BIBLIA ESTE O SCRISOARE DE IUBIRE DE LA DUMNEZEU PENTRU OAMENI. Prima carte din Biblie se numește Facerea (sau Geneza), iar ultima carte din Biblie se numește Apocalipsa. ... BIBLIA este cea mai tradusă și cea mai bine vândută carte din lume. ... Mulțumim frumos, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru cuvintele Tale dumnezeiești pe care le găsim în Vechiul Testament și în Noul Testament! Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh acum și pururea și în vecii vecilor! Amin!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în MARȚEA LUMINATĂ, în SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ (The Bright Week), adică în PRIMA SĂPTĂMÂNĂ CARE URMEAZĂ DUPĂ SĂRBĂTOAREA ÎNVIERII DOMNULUI DUMNEZEULUI ȘI MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS. ... Bucuria Învierii Domnului nostru Iisus Hristos o exprimăm și noi, în fiecare an, inclusiv prin felul în care NE SALUTĂM TIMP DE 40 DE ZILE, cu uimitorul și frumosul mesaj de origine îngerească, "HRISTOS A ÎNVIAT!", la care răspundem, din forța Tradiției Sfinte și în diferite grade de asimilare, "ADEVĂRAT A ÎNVIAT!" Azi, în A TREIA ZI DE PAȘTI, în MARȚEA LUMINATĂ, haideți să ne luminăm sufletele cu textul evanghelic programat pentru a fi citit azi la Sfânta Liturghie! În acest text este vorba despre modul în care DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS S-A ARĂTAT DUPĂ ÎNVIERE LA DOI DINTRE UCENICII SĂI, adică LUI LUCA ȘI CLEOPA, în timp ce ei mergeau dinspre Ierusalim spre localitatea Emaus. Pe drum El li s-a arătat ca un străin care i-a întrebat de ce sunt triști și le-a explicat textele sfinte din Vechiul Testament referitoare la Mesia, referitoare la suferințele Lui urmate de slava Lui. Apoi, LA CINA DIN EMAUS IISUS A FOST RECUNOSCUT, CÂND EL A BINECUVÂNTAT PÂINEA, A FRÂNT-O ȘI LE-A DAT-O. ... Cu această ocazie este potrivit SĂ NE AMINTIM DE ARĂTĂRILE DOMNULUI DUPĂ ÎNVIERE, de persoanele cărora El S-a arătat după Înviere, timp de 40 de zile, până când S-a înălțat la Cer. MAICA DOMNULUI ESTE PRIMA PERSOANĂ CARE L-A VĂZUT PE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ÎNVIAT, după cum aflăm din cartea de cult numită Penticostar, în care se explică astfel: Învierea a cunoscut-o întâi Maica lui Dumnezeu, Care, după cum grăiește Evanghelia cea de la Matei, ședea la Mormânt împreună cu Maria Magdalena. Dar, spre a nu se arunca îndoială asupra Învierii, din pricina dragostei de Mamă pentru Fiul Său, de aceea zic evangheliștii că Domnul S-a arătat mai întâi Mariei Magdalena. Așa scrie în Sinaxarul din Penticostar, la Sfânta și Marea Duminică a Paștilor. ... Știm că Iisus a promis că El este prezent acolo unde chiar și numai doi sau trei se adună în Numele Lui (Matei 18, 20). DOAMNE IISUSE HRISTOASE, TE RUGĂM FRUMOS PRIN DUHUL SFÂNT, AJUTĂ-NE SĂ FACEM PARTE DINTRE PERSOANELE CARE SE ADUNĂ ÎN NUMELE TĂU, CONFORM LEGII TALE EXPRIMATĂ ÎN NOUL TESTAMENT, SPRE SLAVA TATĂLUI NOSTRU SFÂNT DIN CERURI, ÎN FIECARE MOMENT, ÎN VECII VECILOR! AMIN! AMIN! AȘA SĂ FIM! ÎȚI MULȚUMIM FRUMOS!

Pr. prof. Ion Ciungu   “« Rămâi cu noi, că e spre seară şi s'a plecat ziua ». Şi a intrat să rămână cu ei. Şi a fost că'n timp c...