miercuri, 16 martie 2022

GUATEMALA A DEVENIT LUMINĂ PENTRU NAȚIUNI, CĂCI A FOST DECLARATĂ CAPITALA PRO VIAȚĂ, ANTI AVORT, A AMERICII LATINE, ÎN 9 MARTIE 2022, ÎNTR-UN EVENIMENT SPECIAL ÎN CARE GUVERNUL ȚĂRII A INSTITUIT ȘI ZIUA PENTRU VIAȚĂ ȘI FAMILIE, INAUGURÂND ÎN ACEST SENS UN MONUMENT ÎN PALATUL NAȚIONAL AL CULTURII. ÎN 8 MARTIE 2022, CONGRESUL GUATEMALEZ VOTASE LEGEA PENTRU PROTECȚIA VIEȚII ȘI A FAMILIEI, PRIN CARE SUNT INTERZISE AVORTUL, CĂSĂTORIILE GAY ȘI IDEOLOGIA GENDER. (scurtă anunțare a știrii; articole în engleză din 16, 11 și 9 martie 2022; video) NE AMINTIM ȘI DE ALTE EXEMPLE RECENTE DE STATE CARE PROTEJEAZĂ VIAȚA ȘI INTERZIC AVORTURILE: STATUL TEXAS (SUA), MALTA (UE), POLONIA (UE). POLONEZII L-AU DECLARAT REGE AL POLONIEI PE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, ÎN 2016, IAR AVORTUL ESTE INTERZIS ÎN POLONIA CHIAR ȘI ÎN CAZUL FETUȘILOR CU DEFECTE CONGENITALE. OARE DORESC ROMÂNII UN GUVERN CREȘTIN, UN PARLAMENT CREȘTIN ȘI UN PREȘEDINTE CREȘTIN CUM AU ACESTE ȚĂRI? HAIDEȚI SĂ NE RUGĂM LA DUMNEZEU ȘI SĂ LUCRĂM CU SERIOZITATE ÎN ACEST SENS!

Pr. prof. Ion Ciungu

 

“Că Tu ai zidit rărunchii mei, Doamne, Tu m-ai alcătuit în pântecele maicii mele. Te voi lăuda, că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrurile Tale şi sufletul meu le cunoaşte foarte. Cele nelucrate ale mele le-au cunoscut ochii Tăi şi în cartea Ta toate se vor scrie; … (Psalmul 138, versetele 13 – 17, în unele Biblii este Psalmul 139)

Imagine de la inaugurarea monumentului pro viață de la Palatul Național al Culturii din Guatemala City, în partea a doua a ceremoniei solemne prin care Guatemala a fost declarată Capitală Pro Viață a Americii Latine.

 

Video: https://www.youtube.com/watch?v=vjaMeRs5t0M

Sub Atotputernicul Dumnezeu, am onoarea să declar Guatemala capitală pro viață a Americilor. Cu aceste cuvinte, Aarón Lara, președintele Congresului Ibero-American pentru Viață și Familie, a declarat oficial că Guatemala este capitală Pro Viață a Americilor. Acesta este un moment istoric al mișcării pro viață în această regiune. Pentru prima dată o țară din Americi primește un astfel de titlu. Guvernul președintelui Alejandro Giammattei a adoptat, de câteva luni, o serie de politici și legislație concentrate pe apărarea vieții și a familiei naturale. “Aceasta este o zi în care celebrăm faptul că avem o țară care studiază, transmite altora și face tot ce este posibil pentru a respecta viața de la zămislire până la moartea naturală.” (din discursul președintelui Giammattei cu această ocazie.)

 

Prima parte a ceremoniei a avut loc în Piața Constituției, în fața Palatului Național al Culturii, la care au participat președintele Guatemalei, Alejandro Giammattei, cabinetul său guvernamental, precum și alți politicieni, aproape 300 (miniștri, senatori, parlamentari și lideri din aproape toate țările continentului american).

La inaugurarea monumentului a participat președintele Giammattei și aproximativ 200 de oaspeți.

Mai multe aspecte referitoare la acest subiect putem afla din articolele următoare:

Guatemala declared pro-life capital of the Americas, publicat în data de 16 martie 2022, pe website-ul de știri creștine EVANGELICAL FOCUS, de JAVIER BOLAÑOSGlobal News Alliance; https://evangelicalfocus.com/multimedia/video/15891/Guatemala_declared_pro-life_capital_of_the_Americas

‘Smile, you are in Guatemala, pro-life capital of Latin America’, publicat în data de 11 martie 2022, pe website-ul de știri creștine EVANGELICAL FOCUS, de Evangélico Digital;

https://evangelicalfocus.com/world/15830/smile-you-are-in-guatemala-pro-life-capital-of-latin-america

Guatemala Foreign Affairs: ‘Let us unite in a common pro-life and pro- family cause’, publicat în data de 9 martie 2022, pe website-ul de știri creștine EVANGELICAL FOCUS, de Evangélico Digital. https://evangelicalfocus.com/world/15772/guatemala-foreign-affairs-let-us-unite-in-a-common-pro-life-and-pro-family-cause

...

Guatemala, țară din America Centrală, se învecinează cu Mexic, Belize, Marea Caraibelor, Honduras, El Salvador și Oceanul Pacific. Populația Guatemalei este de peste 17 milioane de locuitori, din care 88% sunt creștini (45% romano-catolici, 42% protestanți, 1% alți creștini), 11% fără religie, iar 1% în altă categorie. https://en.wikipedia.org/wiki/Guatemala#Religion

………………………………………………………………………

Aici am terminat de amintit știrea respectivă.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

ÎN GUATEMALA, S-A VOTAT LEGEA PENTRU PROTECȚIA VIEȚII ȘI A FAMILIEI, ÎN 8 MARTIE 2022. ASTFEL, SE INTERZICE AVORTUL, CĂSĂTORIILE GAY ȘI IDEOLOGIA GENDER. AU FOST 101 VOTURI PENTRU ACEASTĂ LEGE, 51 ABȚINERI ȘI 8 CONTRA. “NAȚIUNEA NOASTRĂ CARE SE TEME DE DUMNEZEU SPUNE NU IDEOLOGIEI GENDER, CĂSĂTORIEI ÎNTRE PERSOANE DE ACELAȘI SEX ȘI AVORTULUI.” AȘA AU DECLARAT CREȘTINII EVANGHELICI CARE AU PREZENTAT LEGISLATORILOR 100.000 DE SEMNĂTURI PRIN CARE CEREAU APROBAREA LEGII. (scurtă anunțare a știrii ; articole în engleză și franceză din 9 martie 2022) ÎN ROMÂNIA, OARE CÂȚI DIN PARLAMENTARI SUNT GATA SĂ VOTEZE PENTRU A DESFIINȚA LEGEA ATROCE A AVORTULUI, ÎN BAZA CĂREIA AU FOST UCIȘI PESTE OPT MILIOANE DE COPII DIN 1990 PÂNĂ ACUM ???!!! POPORUL ROMÂN, MILOS ȘI CREȘTIN, ESTE LINIȘTIT CU PARLAMENTARII CARE DE PESTE 30 DE ANI ASIGURĂ CONTINUAREA UCIDERII CELOR LIPSIȚI DE APĂRARE? ROMÂNII NU AU FRICĂ DE DUMNEZEU???!!! SUNT CONDUȘI DE CRIMINALI SATANIȘTI???!!!


ÎN TEXAS, MARE VICTORIE PRO VIAȚĂ, ANTI AVORT: CURTEA SUPREMĂ A STATULUI A DECIS VINERI, 11 MARTIE 2022, ÎMPOTRIVA CLINICILOR DE AVORT CARE AU VRUT SĂ BLOCHEZE APLICAREA LEGII CARE INTERZICE AVORTUL DIN MOMENT CE ESTE DETECTAT RITMUL CARDIAC AL BEBELUȘULUI, CAM LA ȘASE SĂPTĂMÂNI DE SARCINĂ. ACEASTĂ LEGE ESTE ÎN VIGOARE ÎN TEXAS DE LA 1 SEPTEMBRIE 2021 ȘI CONTINUĂ SĂ SALVEZE MII DE VIEȚI. ACTIVIȘTII PRO AVORT CERUSERĂ ȘI CURȚII SUPREME A SUA SĂ BLOCHEZE LEGEA, ÎNSĂ CURTEA SUPREMĂ A SUA A REFUZAT. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 14 martie 2022) STATUL TEXAS ARE PESTE 29 DE MILIOANE DE LOCUITORI. … ÎN ROMÂNIA, POPORUL CREȘTIN BLÂND ȘI MILOS, DAR CONDUS DE CRIMINALII SATANIȘTI, ȘI PROSTIT DE PRESA CRIMINALĂ SATANISTĂ, ESTE MULȚUMIT ȘI LINIȘTIT CU PARLAMENTARII CARE DE PESTE 30 DE ANI AU ASIGURAT PRIN LEGE UCIDEREA A PESTE OPT MILIOANE DE BEBELUȘI PRIN AVORT???!!! ȘI CRIMELE CONTINUĂ, LA ADĂPOSTUL LEGII ȘI AL FORMATORILOR DE OPINIE CRIMINALĂ!!!

 

MALTA, ȚARĂ MEMBRĂ ÎN UE, REFUZĂ SĂ LEGALIZEZE AVORTUL, SPRE NEMULȚUMIREA CONSILIULUI EUROPEI. ÎN 21 FEBRUARIE 2022, COMISARUL CONSILIULUI EUROPEI PENTRU DREPTURILE OMULUI A CERUT MALTEI SĂ LEGALIZEZE AVORTUL, ÎNSĂ AUTORITĂȚILE MALTEZE AU REFUZAT CATEGORIC ACEASTĂ CERERE. ASTFEL MALTA ÎȘI MENȚINE POZIȚIA URMĂTOARE: DACĂ VIAȚA MAMEI ESTE ÎN PERICOL, CORPUL MEDICAL FACE TOT POSIBILUL PENTRU A SALVA MAMA ȘI COPILUL. (scurtă anunțare a știrii; articol în franceză din 28 februarie 2022) NE AMINTIM CĂ POLONIA A INTERZIS, ÎN OCTOMBRIE 2020, CHIAR ȘI AVORTAREA FETUȘILOR CU DEFECTE CONGENITALE. ÎN ROMÂNIA CONDUC CRIMINALII SATANIȘTI CARE DIN 1990 PÂNĂ ACUM AU UCIS PRIN AVORT PESTE 8 MILIOANE DE COPII!!! OARE CUM DE NU-I TRĂZNEȘTE DUMNEZEU PE ASTFEL DE CONDUCĂTORI, CU CONSILIUL EUROPEI CU TOT ?


“CIVILIZAȚIA VIEȚII TRIUMFĂ ASUPRA CIVILIZAȚIEI MORȚII” ÎN ȚARA FOSTULUI PAPĂ IOAN PAUL AL II-LEA, CĂCI ÎN 22 OCTOMBRIE 2020 CURTEA CONSTITUȚIONALĂ A POLONIEI A DECIS CĂ AVORTAREA FETUȘILOR CU DEFECTE CONGENITALE ESTE NECONSTITUȚIONALĂ. ASTFEL A FOST INTERZISĂ PREVEDEREA LEGALĂ DIN 1993 CARE ERA FOLOSITĂ PENTRU A JUSTIFICA 98% DIN AVORTURILE DIN POLONIA. “NOI AM TERMINAT CU UCIDEREA CELOR LIPSIȚI DE APĂRARE, CU MOȘTENIREA REGIMURILOR TOTALITARE ALE SECOLULUI AL XX – A.” (scurtă anunțare a știrii; articole în engleză din 22 și 23 octombrie 2020). OBSERVĂM CĂ NU DEGEABA ÎN 2016 DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS A FOST DECLARAT REGE AL POLONIEI. ... ÎN ROMÂNIA MAI AVEM DE FĂCUT MULTE RUGĂCIUNI, DE PREDICAT MULT POCĂINȚA ȘI ÎNDREPTAREA, PENTRU CONȘTIENTIZAREA STĂRII JALNICE ÎN CARE AM AJUNS DIN CAUZA ATEILOR CRIMINALI, ANTICRIȘTI ȘI SATANIȘTI CARE CONDUC PARLAMENTUL ȘI ȚARA DE 30 DE ANI, ÎNCÂT ESTE “LEGAL” SĂ UCIZI 100.000 DE BEBELUȘI ÎN FIECARE AN!!!

 

IISUS A FOST DECLARAT REGE AL POLONIEI (Sâmbătă 19 noiembrie, 2016)

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în MARȚEA LUMINATĂ, în SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ (The Bright Week), adică în PRIMA SĂPTĂMÂNĂ CARE URMEAZĂ DUPĂ SĂRBĂTOAREA ÎNVIERII DOMNULUI DUMNEZEULUI ȘI MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS. ... Bucuria Învierii Domnului nostru Iisus Hristos o exprimăm și noi, în fiecare an, inclusiv prin felul în care NE SALUTĂM TIMP DE 40 DE ZILE, cu uimitorul și frumosul mesaj de origine îngerească, "HRISTOS A ÎNVIAT!", la care răspundem, din forța Tradiției Sfinte și în diferite grade de asimilare, "ADEVĂRAT A ÎNVIAT!" Azi, în A TREIA ZI DE PAȘTI, în MARȚEA LUMINATĂ, haideți să ne luminăm sufletele cu textul evanghelic programat pentru a fi citit azi la Sfânta Liturghie! În acest text este vorba despre modul în care DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS S-A ARĂTAT DUPĂ ÎNVIERE LA DOI DINTRE UCENICII SĂI, adică LUI LUCA ȘI CLEOPA, în timp ce ei mergeau dinspre Ierusalim spre localitatea Emaus. Pe drum El li s-a arătat ca un străin care i-a întrebat de ce sunt triști și le-a explicat textele sfinte din Vechiul Testament referitoare la Mesia, referitoare la suferințele Lui urmate de slava Lui. Apoi, LA CINA DIN EMAUS IISUS A FOST RECUNOSCUT, CÂND EL A BINECUVÂNTAT PÂINEA, A FRÂNT-O ȘI LE-A DAT-O. ... Cu această ocazie este potrivit SĂ NE AMINTIM DE ARĂTĂRILE DOMNULUI DUPĂ ÎNVIERE, de persoanele cărora El S-a arătat după Înviere, timp de 40 de zile, până când S-a înălțat la Cer. MAICA DOMNULUI ESTE PRIMA PERSOANĂ CARE L-A VĂZUT PE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ÎNVIAT, după cum aflăm din cartea de cult numită Penticostar, în care se explică astfel: Învierea a cunoscut-o întâi Maica lui Dumnezeu, Care, după cum grăiește Evanghelia cea de la Matei, ședea la Mormânt împreună cu Maria Magdalena. Dar, spre a nu se arunca îndoială asupra Învierii, din pricina dragostei de Mamă pentru Fiul Său, de aceea zic evangheliștii că Domnul S-a arătat mai întâi Mariei Magdalena. Așa scrie în Sinaxarul din Penticostar, la Sfânta și Marea Duminică a Paștilor. ... Știm că Iisus a promis că El este prezent acolo unde chiar și numai doi sau trei se adună în Numele Lui (Matei 18, 20). DOAMNE IISUSE HRISTOASE, TE RUGĂM FRUMOS PRIN DUHUL SFÂNT, AJUTĂ-NE SĂ FACEM PARTE DINTRE PERSOANELE CARE SE ADUNĂ ÎN NUMELE TĂU, CONFORM LEGII TALE EXPRIMATĂ ÎN NOUL TESTAMENT, SPRE SLAVA TATĂLUI NOSTRU SFÂNT DIN CERURI, ÎN FIECARE MOMENT, ÎN VECII VECILOR! AMIN! AMIN! AȘA SĂ FIM! ÎȚI MULȚUMIM FRUMOS!

Pr. prof. Ion Ciungu   “« Rămâi cu noi, că e spre seară şi s'a plecat ziua ». Şi a intrat să rămână cu ei. Şi a fost că'n timp c...