duminică, 3 februarie 2013

Rugăciunea




            Rugăciunea se întemeiază pe credinţă: că există Dumnezeu, în faţa căruia îmi fac rugăciunea; există un Atotputernic care ţine în mâinile Sale toată creatura şi care a dat făpturilor Sale voci diferite, pentru a comunca între ele, El însuşi neavând nevoie de voce; trag nădejdea că rugăciunea mea va ajunge la El, sau mai bine zis, va trece direct din inima mea în urechea Sa. Corespondenţa fiului cu tatăl său, sau cu mama sa, cu fraţii şi surorile, tatălui cu copiii, a prietenilor între ei, când toţi aceştia se află departe unii de alţii, se întemeiază tot pe credinţă. Toţi sunt convinşi, atunci când scriu scrisori, că cei cărăra le scriu sunt în viaţă; speră că ceea ce au vrut să comunice prin scris, ajungând la destinaţie, va produce în conştiinţa destinatarilor reprezentări, gânduri, sentimente în concordanţă cu cele scrise şi că vor răspunde în acelaşi mod. Întocmai şi în viaţa de fiecare zi, în multe privinţe ne călăuzim de credinţă şi speranţă. Cu atât mai mult în universul spiritual, în care trebuie să «umblăm prin credinţă, nu prin vedere» (II Corinteni 5,7).”

(Sfântul Ioan de Kronstadt,  Viaţa mea în Hristos, ed. Sofia, Bucureşti, 2005, p 415).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem LA PATRU SĂPTĂMÂNI DUPĂ SĂRBĂTOAREA PAȘTILOR, în A CINCEA DUMINICĂ A PAȘTILOR (sau A Cincea Duminică după Paști). Textul evanghelic programat să fie citit azi la Sfânta Liturghie este despre CONVORBIREA DINTRE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ȘI FEMEIA SAMARINEANCĂ. În regiunea Samaria din Țara Sfântă, la Fântâna lui Iacov, pe teritoriul cetății Sihar, Îl vedem pe Mântuitorul lumii, adică pe Domnul nostru Iisus Hristos, stând de vorbă cu o femeie care a venit după apă. Este foarte important să observăm modul în care Mântuitorul duce conversația cu această femeie, de la apa de băut, naturală, care ne este necesară zilnic pentru viața pământească, la apa cea vie, supranaturală, care ne este necesară zilnic pentru viața veșnică în comuniune cu Dumnezeu. Să urmărim, timp de 4 minute, cum este redată într-un film această convorbire: https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/422857237282058 ... Iisus a schimbat viața acestei femei care avusese cinci bărbați, iar la vremea respectivă stătea cu al șaselea. Tradiția Bisericii ne spune că această femeie a fost ulterior botezată de Sfinții Apostoli și a adus la credința în Iisus pe cele cinci surori ale ei și pe cei doi fii ai ei. Ea a predicat Evanghelia în Africa, apoi, în timpul persecuției declanșată contra creștinilor de împăratul roman Nero, ea împreună cu surorile ei și cu fiii ei, și cu mulți alți creștini, au suferit moarte martirică. De-a lungul secolelor, sângele martirilor a fost (și este și va fi) sămânța creștinilor. Cercetătorii spun că de la Iisus până în anul 2000 sunt 70 de milioane de martiri creștini, din care 45 de milioane au fost în secolul al XX - lea. ... Actualmente, Biserica Fântânii lui Iacov se află în statul Palestina, în orașul Nablus, oraș cu o populație de peste 150.000 de locuitori. ... “DĂ-NE, DOAMNE, APA TA! DĂ-NE ÎMPĂRĂȚIA TA!” ... Să ne rugăm pentru oprirea genocidului pe care Israelul îl comite contra palestinienilor!

Pr. prof. Ion Ciungu   “Atunci a venit o femeie din Samaria să scoată apă. Iisus i-a zis: Dă-Mi să beau.” https://www.facebook.com/photo...